ne razumem žensk …
… ki dobijo fanta oz. se poročijo in potem VES (prosti) čas (ampak res dobesedno ves) preživijo z njim. Ne vem no – a se to prirasejo na njih? Prilepijo?
Saj ok, štekam, se imajo radi in bla bla. Ampak babji čvek je še vedno babji čvek. In itak ni isto a smo same babe na kupu al še kak dedc sveti zraven.
In ne, nisem favš. Samo občutek imam, da izgubljam zelo dobro prijateljico.
No … da se razumemo. Babji čvek razumem tudi kot izmenjavanje izkušenj in pomoč v težavah. In brez skrbi, da ne bom šla razlagat o težavah v zvezi kar enemu moškemu (pa četudi je ta kar en moški mož moje prijateljice). Ker se mi zdi, da se je z njim poročila ona, ne jaz. In meni pač ni treba razlagati stvari njemu, a ne?
Ja, seveda imam na izbiro, a povem ali ne. Prijateljici bi povedala, njemu ne bi. Tako pač očitno ne bom nikomur.
Ampak očitno sem res jaz čudna, ker se mi zdi, da sta tudi po vstopu v vezo oz. po poroki partnerja še vedno samostojne osebnosti.
Res ni vse tako, ker babji čvek se nikoli ne preraste in zato potem po forumu beremo, kako so ženske sicer v obrem zakonu in zgledni družini, ampak popolnoma brez prijateljic in kako so se vse prijateljice izgubile in kako sploh ne vedo, zakaj jih nimajo, ampak so osamljene kljub družini…
Jaz gojim svoja prijateljstva in hvaležna sem vesolju za prijateljice, ki mislijo enako kot jaz. Pa to ne pomeni, da ne znam biti sama s sabo, še kako dobro znam in še kako kdaj zelo paše, ampak abji čvek je pa babji čvek, pa čeprav se kdaj pogovarjamo samo o slabem vremenu in kroničnem pomanjkanju časa 🙂
Res ni vse tako, ker babji čvek se nikoli ne preraste in zato potem po forumu beremo, kako so ženske sicer v obrem zakonu in zgledni družini, ampak popolnoma brez prijateljic in kako so se vse prijateljice izgubile in kako sploh ne vedo, zakaj jih nimajo, ampak so osamljene kljub družini…
Jaz gojim svoja prijateljstva in hvaležna sem vesolju za prijateljice, ki mislijo enako kot jaz. Pa to ne pomeni, da ne znam biti sama s sabo, še kako dobro znam in še kako kdaj zelo paše, ampak abji čvek je pa babji čvek, pa čeprav se kdaj pogovarjamo samo o slabem vremenu in kroničnem pomanjkanju časa :)[/quote]
Ne boš me prepričala. Babji čvek poneumlja in iz žensk dela kokoši. Grem rajši na kolo ali tek kot pa klepetat o vremenu:)))
Ženske, ki so osamljene so osamljene tudi poleg vseh mladostnih in kasnejših prijateljic…
Jaz gojim svoja prijateljstva in hvaležna sem vesolju za prijateljice, ki mislijo enako kot jaz. Pa to ne pomeni, da ne znam biti sama s sabo, še kako dobro znam in še kako kdaj zelo paše, ampak abji čvek je pa babji čvek, pa čeprav se kdaj pogovarjamo samo o slabem vremenu in kroničnem pomanjkanju časa :)[/quote]
Ne boš me prepričala. Babji čvek poneumlja in iz žensk dela kokoši. Grem rajši na kolo ali tek kot pa klepetat o vremenu:)))
Ženske, ki so osamljene so osamljene tudi poleg vseh mladostnih in kasnejših prijateljic…[/quote]
In potem si ti tudi neumna?
Ker si baba, veš, pa čvekaš tudi, veš?
Meni je jasno da če ima ona fanta da bo več časa preživela z njim, prijateljstva se z leti razhajajo……To da nekatere več poveste prijateljicam kot pa svojemu partnerju mi tudi nikoli ni bilo jasno….
Ne prekini stike z njo, želela sem samo napisati da bo več časa sedaj preživela z njim in tako je prav, pokliči jo in jo povabi na sprehod, kavo….
Z leti se vse spreminja, kaj imate vse stike s sošolkami iz osnovne šole, srednje šole, faksa….?
Kar se mene tiče, so prijateljstva precenjena: kolikokrat sem namreč slišala, da imajo ravno najboljše prijateljice slabo mnenje o prijateljici. Res veliko je tega obiranja. Kolikokrat ugotoviš, da prijateljici v resnici sreče sploh ne privošči. Pred dvemi meseci sem izvedela, da je ženska speljala moškega najboljšji prijateljici. Tudi tukaj smo takšna sporočila brali že precejkrat: ” Všeč mi je moški moje prijateljice.” Kolikokrat se zgodi, da ravno najboljše prijateljice pristanejo v postelji z našim moškim. Izhajam iz dejstva, da velika večina žensk sploh ne znajo biti prave prijateljice. Ne vedo kaj to prijateljica pomeni. Jaz imam prijateljice, ampak ko bom dobila moškega, bodo one na stranskem tiru. Prave bodo ostale, tudi če bom srečanja zmanjšala na minimum, ostalih pa ne rabim. Če se bom s partnerjem razšla, me bodo tiste prave “čakale”, drugače bom pa našla nove prijateljice, saj nisem z Marsa.
Ti se pa kar sama sooči s svojo ljubosumnostjo. A nisi srečna, da je ona srečna? Če se je ona odločila, da bo na prvo mesto postavila svojega moškega ji dam edino prav. Živela bo z moškim, ne s teboj. Prijateljice pa so le za kofetkanje …
Zelo se strinjam z avtorico. To se resno dogaja, ne mores verjet če tega ne vidiš. Tista ki pravi da gre raje na kolo, bo vidla koliko bo sama prekolesarila, ko bo potrebovala oporo, prijatelja, da ji pomaga, potem ko se jo bo dec navelical , ker bo skoz na njemu visela in bila skoz odvisna od njega. Custveno, pa še denarno, so nekatere odvisne od partnerjev, potem pa ko doma poči, pa jok in stok.
Ne rect da ne poci, ker poči, ker tako ne gre.
potem zenska nima kam it, prijatelja nobenega, prijateljice seveda tudi ne, sluzbe nima, ker ne dobi primerne, pa moć zasluzi ona pa je za druzino skrbela, bi z otroci rada šla na svoje, ampak ne more. No in jaz nimam slabega mnjenja o prijateljicah, mamo pac vsi svoje napake, to sprejmes in je.
Govorim tudi iz svojih izkusenj, iz katerih sem se veliko naučila.
Nimam namena prekiniti stikov z njo (pa tudi ona ne z mano), če je bilo slučajno tako razumeti moj prvi prispevek.
Ja, jo pokličem. Jo povabim na “babji čvek”, pa pripelje partnerja s sabo. In kaj naj jaz potem?
za tisto pa, ki je namigovala, da sem ljubosumna, in da ji ne privoščim sreče – trenutno sem v težkem obdobju in bi rabila ramo za naslonit. Če je pa prijateljičin partner vedno z njo, pa – jah, tako je – rama odpade.
Ne vem kako je pri vas ampak jaz nimam prijateljic samo za kofetkanje. Prijateljstvo je zame dragoceno. In še enkrat ni samo kofetkanje. Je ogromno ogromno več.
Znam uživati sama s seboj, s prijateljicami in s partnerjem.
Tako, da to je ena izmed vrednot pri meni. Uživanje :).
Avtorica posta prijateljice ne obremenjuj ne vsiljuj ji svoje mnenje razen če te vpraša in hoče tvoje mnenje.
Mogoče je zdaj samo na višku zaljubljenosti, ko se bo to vneslo bo spet vse o.k.
Se pa strinjam s teboj nekatere ženske in nekaj moških 😉 ne znajo uživati sami s seboj. In zato tudi težko uživajo v družbi drugih ljudi, ker jim je partner na prvem mestu, ne sami. Pač velikokrat pa ti ljudje padejo na realna tla, ko se sam partner začne umikati čisto opravičeno stran. Ker z nekom živeti, ki si mu edina sreča, užitek in itd…..je zelo težko in zadušljivo. Zato pa je veliko “slabih” vez in zakonov.
Babji čvek ponavadi ni o vremenu, o čevljih in popustih, ampak o življenjskih stvareh, radostih in žalostnih stvari, ki se nam dogajajo. Ne predstavljam si življenja brez moje najboljše prijateljice, pa čeprav se druživa manj kot 5 let. Sem imela pa dve prijateljici, ki sta se oddaljili ravno zaradi partnerja. S prvo sva bili nerazdružljivi skoraj 10 let, ko pa je spoznala fanta, je odrezala vse prijatelje in kolege, celo mene – njeno najboljšo prijateljico. Še danes nisem povsem prebolela tega. Druga je naredila podobno, s tem, da sva se intenzivno družili “le” 3 leta in da je njen fant zelo ljubosumen in posesiven, tudi na druge ženske. No, ta zadnja prijateljica je na začetku vedno vozila s sabo tudi svojega dragega, s tem da je on imel potem vedno monolog, pa magari 2 uri zapored … resno! Vsake toliko, ko sem si res želela biti sama z njo, da sem ji lahko zaupala kaj bolj zasebnega, sem ji rekla, da če se dobiva in bova udarili kakšno po žensko. Na začetku je še bil hask, potem pa ne več. Skratka tudi jaz ne razumem, kako so lahko ene take… Če nimajo partnerja, so prijateljice ok, ko pa enkrat spoznajo nekoga, nimajo več te potrebe, saj imajo njega za vse.
Mene to ne preseneča, ker imajo ženske že tako ali tako težave z organizacijo časa. In potem ko imajo frišnega fanta predvidevajo, da se morajo samo njemu posvečati… seveda to traja le prvih nekaj mesecev. 🙂
Se absolutno strinjam, da zaradi partnerjev pravih zenskih prijateljic ne gre potisniti na stranski tir. Tudi se mi ne zdi prav, da se prijeteljico potisne na stranski tir. Prijateljstvo je treba ohranjat zivo, ne pa samo v mislih. Pejte hitro na en cvek. Jaz sem namrec vse pustila, ko sem odsla v tujino in bi dala vse, da bi imela moje naj frendice s seboj.
Forum je zaprt za komentiranje.