Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne razumem zakaj toliko starejših sameva v velikih hišah.

Ne razumem zakaj toliko starejših sameva v velikih hišah.

To še ni nič stara soseda živi sama z dvema vnukoma, ker se starejša hči lezbijka nikoli ne prikaže domov sin narkoman se pa kdo ve kje potika in vsake toliko njegova punca privleče kakšnega otroka in ga, da ji ga ne vze CSD, pusti kar pri babici.
Zdaj bi pa lezbijka posvojila bratova sinova pa jih po zakonu ne sme in babica ju tudi ne bi dala od hiše. Pa jo je enkrat zdelala revma in sta otročka morala sama po hrano, ker sveža upokojenka ni upala poklicati zdravnika, da ji ne bi vzeli otrok. Ubogi ljudje.

Čakajo, da se njihovi otroci ločijo in se vrnejo domov. Starčki čakajo, da se otroci vrnejo nazaj domov in s seboj pripeljejo vnuke. To je varnost za primer ločitve, ker je doma hiša v katero se boš vrnil. Ali pa da bodo imeli vnuki prostor kamor bodo postavili svoj življenjski prostor.

Ja, itak.

Jaz živim sama samcata v celi hiši. Podedovala sem jo od svojih staršev in jo čuvam za svoje otroke. Jaz nimam problemov s tem, čudi me, zakaj si jih dela avtorica.

Starčki so ukopani in čakajo, da svojim lastnim otrokom ukradejo njihove otroke in jih odpeljejo k sebi domov. Zato pa rabijo al inklusive hotel.

In edina oblika funkcioniranja je seveda sobivanje. Sveta preproščina…[/quote]

jaz imam svoje starše zelo zelo rada in odlično funkcioniramo odkar ne živimo več skupaj. in ja, imata preveliko bajto, jaz pa zapufana do vratu za miceno stanovanje. in veš kaj, prav fajn mi je!

Ne, pri dobrih 40 nisem premlada. Upam pa si trditi, da tisti, ki ne morejo funkcionirati z lastnimi starši, da težko funkcionirajo tudi z ostalimi.[/quote]

Kakšna žalost, pri tej starosti nimaš osnovnega pojma o življenju. Kaj pa si sploh doživela? Je bil tvoj največji dosežek selitev v zgornji štuk?

Starše imam rada in dobro se razumemo, ampak skupaj pa ne bi mogli živeti. Ker so oni svoje osebnosti, jaz pa svoja, in nisem neka preslikava njune z enakim okusom, enakim slogom življenja, enakim načinom razmišljanja. Za svojo najboljšo prijateljico bi dala ledvico, če bi bilo treba, živela pa z njo ne bi, razen če ne bi imela res nobene druge rešitve. Laže bi živela s sosedo, s katero si rečeva živjo in občasno spijeva kavo skupaj.
Ampak zastonj tebi to govorit, ker ne razumeš. Pri 40 letih … joooooooj.[/quote]

Ne, moj največji (finančni) dosežek je bil, da sem se selila v spodnji štuk, izplačala sestro v vrednosti polovico hiše in zraven kupila še eno dvosobno stanovaje v prestolnici, ki ga oddajamo v najem. V času srednjejšolskega šolanja sem živela v Ljubljani, univerzo sem obiskovala v eni izmed evropskih prestolnic, kjer sem tudi še nekaj časa živela. Tako da nisem ptička, ki se je držala staršev za roko, sem pa človek, ki je ugotovil, da je v domačem kraju izredno lepo, da ne štejem, da imam enkratno službo pred nosom.
Me pa res zanimajo tvoji “dosežki”, s katerimi se očitno želiš pohvaliti!

točno tako, popolnoma so neprimerne, 150.000 za hišo, kjer je vredna samo parcela,
takšne hiše lahko samo postrgaš do golega, streha stran, okna ven, nova kopalnica, vodovodna napeljava, elektrika, vse na novo,

za ta denar dobiš parcelo ter montažno hišo

tudi v našem naselju je veliko starih hiš z starimi ljudmi; mladina je šla po svoje, starši vztrajajo dokler lahko, potem ko en umre, pa drugi niti pod razno ni sposoben vzdrževati hiše,
takrat gredo v dom ali v enosobno stanovanje,

točno tako, popolnoma so neprimerne, 150.000 za hišo, kjer je vredna samo parcela,
takšne hiše lahko samo postrgaš do golega, streha stran, okna ven, nova kopalnica, vodovodna napeljava, elektrika, vse na novo,

za ta denar dobiš parcelo ter montažno hišo

tudi v našem naselju je veliko starih hiš z starimi ljudmi; mladina je šla po svoje, starši vztrajajo dokler lahko, potem ko en umre, pa drugi niti pod razno ni sposoben vzdrževati hiše,
takrat gredo v dom ali v enosobno stanovanje,

hiša lahko da ostane mladim, a je kvečjemu samo ovira, kdo ti bo kupil staro bajto in dal še enkrat toliko, da bo v njej sploh lahko normalno živel

Zakaj? Da imamo mir. Če se mi ob 3h zjutraj zazdi, da bi imela musko na glas jo pač imam. Ni se mi treba nikomur podrejat. Hvala lepa. Sploh pa tastari, ko se vedno v vse vtikajo. Kaj jst delam, kakšna čistila kupujem, kdaj cunje perem…se nikogar ne tiče. Moj ima doma ogromno hišo pa je rekel, da bi raje svojo sezidal kot pa doma nad starši živel. E tko je to. Včasih so gradili ogromne hiše, da bodo kao po 2-3 generacije notri skupaj živele. Ja pa kaj še. Tisti, ki ima vsaj malo v glavi bo spokal kufre in šel na svoje. Pri starši bi lahko komot imeli celo zgornje stanovanje zase. Pa ne hvala. Sem se raje že pri 19 spokala od doma in imam mir. Če bi pa ostala bi pa cele dneve mamo poslušala kako ji nekaj (kar jst počnem) ni všeč. Sem raje 30 km stran in imam mir.

Tudi zato, ker po razmišljanju nismo Američani, ki se brez problema selijo vsakih nekaj let gor in dol po ZDA in to po 1000 ali 2000 kilometrov daleč.

Naša država je majhna, hiše so stale relativno veliko, prodati brez velike izgube jih je težko, poleg tega se Slovenec zelo pogosto čustveno naveže na hišo, ki jo je polovico naredil mogoče sam.

In po 25-ih letih dobro poznaš sosede, zdravnico, mesarja, gostilne, itd. Celo pse od sosedov… 🙂

Poleg tega so naše hiše narejene v skladu z željami ljudi, ki so jih gradili, ali dali zgraditi.

Če pa prideš v tiste ameriške hiše, ki so malo iz lesa, malo iz papirja in malo iz kamna, nisem prepričan, da si v taki hiši, posebej če si Slovenec, sploh lahko zadovoljen…

Poleg tega starejši praviloma želijo umreti doma, oziroma tam, kjer so preživeli VEČINO svojega življenja.
Ne pa v majhni dvoposteljni sobici, bivajoč z neznano osebo, ki ti jo dodelijo v hiralnici za onostranstvo (dom za onemogle)…

[/quote]

Kdaj mora po tvojem starejša oseba popolnoma zapreti lape?

Pri 75-ih, ali mogoče že pri 50-ih?

Živim v ruralnem mestu, kjer je takšnih hiš ogromno, pa nisem še videla ene hiše, v kateri bi morali ta mladi v stanovanje vstopat skozi predsobo staršev. To si napisala iz čiste hudobije. Lahko da imajo mladi isti, skupni vhod, v veliko hišah pa se da in so si mladi uredili svoj vhod.
Glede odnosov pa … nikoli ni problem samo v eni strani. Tudi današnja mladina je vredna svojega denarja. Mladi, ki se s svojimi starši ne morejo razumeti, se sigurno ne bodo razumeli tudi s svojimi sosedi, če bodo le imeli nekoliko tesnejše stike.
Pa sem ta mlada, da ne bo pomote, ampak toliko gnojnice kot te generacije zlivajo po svojih starših, starih starših to je pa že … boljše, da ne napišem.[/quote]

Se popolnoma strinjam, današnja mladina je nevzgojena in nima niti trohice potrpljenja s starejšimi ljudmi.[/quote]

Dodajam to, da se mladina NI vzgajala sama, da starši imajo točno to, kar so sami ustvarjali.

Pa še to; pohlevnih ovc gre veliko v en hlev. Če so medsebojni odnosi že pri majnih otrocih dobri, strpni in ljubeči, potem tu vlada harmonija, tudi v naslednji dve generaciji, pa čeprav se naredi nekoliko prizidkov itn.
Pri miselnosti, nobene tamlade ne bom gledala pod svojo streho, pa drugače ne more biti in starci ostanejo sami in zapuščeni. Otroke je treba naučiti delat in se medsebojno spoštovati. Prvi pristop pa napravi starejši, prebije led in mlajšega sprejme. Obratno pa zelo težko, ker so mladi sramežljivi in si še ne zaupajo. Pa zelo radi bi ustregli, so delavni in dobrosrčni.
Le sprejeti jih je treba, pa ne bo nobenih problemov. Jih pohvaliti in se jim kdaj tudi zahvaliti, se znati nasmejati.
Tako, da, le poglejte si po portalih, koliko mladih si želi skrbeti za tuje starejše, v zameno za streho nad glavo.

Vedeti pa bi tudi morali, da starejši praviloma internetnih ponudb ne berejo. Potreben bi bil drugačen kontakt, neposredno do njih, pa bodo bajtice znova oživele z otroškim smehom in vriščem.

Zgodba izpred tridesetih let: Klasična zgodba. Mladi na vrhu, mama spodaj. Mlada dva bi kaj popravila, porihtala, kaj na dvorišču uštimala. mati je vpila, ne to je moje, tako bo kot bom jaz živa….
Začela je odklapljat varovalke, zaklepala kopalnico, nastavljala račune, dokler niso bili plačani ini priklopila elektrike in kurjave, otroke je cukala na svojo stran… Nekaj časa je minilo, da sta kupila eno staro hišo in se pobrala na svoje. Več kot deset let niso govorili.

NI komunikacije, ne razumevanja, če vsak vleče na svojo stran se štrik strga.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

kar se staršev tiče bom takole povedala…
Spoštovanje ( moje) nima popolnoma nič s tem, da jima ni nikoli dovolj. Že tako imam edina službo pri enem šoloobveznemu, pa kar ne moreta razumet, da moramo z enim minimalcem iz meseca v mesec…
Kaj želim povedati..
Z možem in sinom živiva v stanovanju, ki sva ga sama naredila brez pomoči mojih staršev v njuni hiši.
Imava svoj vhod, skrbiva za hišo ( večinoma sta na vikendu na Obali, oba sta upokojena in imata dobre penzije) in mamin vrt, ker je na vozičku.
Nikoli nisva nikogar ničesar prosila, samo da se razumemo želiva od samega začetka.
Problem je, da eni ljudje ( najbolj boleče je ker so to tvoji lastni starši) ne pokažejo nikakršne dobre volje, da bi se odnosi izboljšali. Iščeta napake, obsojata, ni da ni.
Z možem sva veliko vlagala v to stanovanje, sin ima tukaj prijatelje, hodi v šolo; moja služba ni daleč…Če bi bilo drugače, verjemite, bi že zdavnaj spokala in šla. Pa ko j**e te zlate starše.
Nimamo vsi dobronamernih staršev in ni res, da smo nehvaležni. A je to nehvaležnost, če bi samo radi mir..pa da se potrka, preden se vztopi k nekomu ( pa čeprav gre za lastno hčer) Kar je pa najbolj je pa, da se probamo lepo pogovorit glede vsega..potem smo pa mi grozni, pa nehvaležni in ja; občutek krivde ti nabijajo ob vsaki priliki.
Včasih se oba z možem počutiva kot kanta za smeti. Enkrat se spravljata nanj, ko njega ni zraven pa name…
Toliko o tem kdo koga maltretira in nabija krivdo.
Pa da ne bo pomote…Lahko bi se skregali, pa se ne..Ker se z možem raje modro umakneva.

Zakleni vrata?

Ata te je naredil, mama rodila. Zdaj si polnoletna in naredi nekaj iz sebe,ne pa cakat, kdaj bos lahko starse vrgla iz hise. Iz hise, ki je nisi ti postavila.

Želite kupiti ledvico ali jo prodati? Ali iščete priložnost za prodajo ledvice zaradi finančnih težav in ne veste, kaj storiti, potem nas kontaktirajte še danes in ponudili vam bomo dobro vsoto denarja v višini 400.000 dolarjev za vašo ledvico. Moje ime je DOCTOR MARTEN, nefrolog v BOLNIŠNICI MARTEN. Naša bolnišnica je specializirana za kirurgijo ledvic, ukvarjamo pa se tudi z nakupom in presaditvijo ledvic od živega in ustreznega darovalca. Nahajamo se v Indiji, Turčiji, ZDA, Maleziji in Dubaju. Če vas zanima prodaja ali nakup ledvic, nas prosim kontaktirajte preko E-POŠTE IN WHATSAPP-a.

E-POŠTA: martenhospital@gmail.com

ŠTEVILKA WHATSAPP: +1 412 289 9323

LEP POZDRAV, GLAVNI MEDICINSKI DIREKTOR DR. MARTEN

Ker nikoli niso delali na dobri komunikaciji z otroci. Se kasneje pokaže. Je pa pol krivde tudi na mladih, ki mislijo, da če so doma, pa lahko počnejo prav kar želijo. Ne gre tako ne pri mladih ne pri starih. Dogovoriti se morajo za osnovna pravila in ločene vhode. Pa se s pogovorom da živeti. Včasih zaškripa malo na eni, malo na drugi strani, je bolj osnovna komunikacija, a se hitro uredi. Če so odnosi normalni. Od tega imajo lahko obojestranski win-win. Če pa kdo preveč trmari v svojo smer… je pa bolje da so narazen.

stari in mladi ne gredo skupaj. Zato.

Moja mama ima 3 nad. hišo…komaj hodi in to je tako, da je hiša na 1.mestu…pred otroci.

Če bi pomagali pri nataliteti slovenskega naroda, bi starci te ogromne hiše prodali. Potem pa bi iz kupnine zase kupili garsonjero, za ta mlade pa tri- ali štiri- sobno stanovanje.

Tema je iz 2016. Pa kaj se vtikate v življenja drugih ljudi? Nekateri starejši pa nepremičnino prodajo in gredo v manjše stanovanje. A teh pa ne vidite?

Odgovor na objavo uporabnika
tinatana, 20.01.2016 ob 23:01

Mladi zakreditirani,njihovi starši pa živijo v velikih hišah,vsaj na našem koncu je dosti tega.Res nikakor tega ne morem razumet.

Teh stvari tudi Luka Mesec ne razume in vsi ostali, ki v življenju niso prav veliko ustvarili.

Zakaj ?

zato ker ta mlade nočejo živeti v zgornjem štuku, one bi svojo novo bajto, ok če ti znese , kar daj, nadalje pa vi kateri živite pod mostom, tu se pa zmrdujete nad “mansardarji”, današnja mladina ni toliko da bi rekla bobu bob, pa vas najemnike pod mostom poslala v pizdo materino, sami bi si pa uredili življenje tako kot je naj ceneje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close