Ne razumem ljudi ki kupujejo rabljen avto
Jaz pa ne razumem vseh vas, ki kupite faking novega renaulta za 25.000-30.000eur, ki komaj da gre kam, ampak važno da je NOV. Tak avto, ki ga vi kupite izgubi vrednost istega momenta, ko se vi odpeljete iz kraja nakupa-posledično če nočete “popušit” dnar, je edina možnost, da se vam ga izplača dejansko kupit ta, da ga furate vsaj 12 let in več, ker ste v nasprotnem primeru sfrčali keš.
No, in najbolj zanimivo je to, da taki, ki kupite GANC nov avto, pomožnosti za 20.000eur plus z 1.0 mašino in tistih bogih 90 konjev, če ne 100, pa se postavite na prehitevalni pas in terate 120-130kmh max na obratih, da te po nekaj minutni vožni s tako hitrostjo pričnejo že ušesa pošteno mantrat.
Jaz si pač za ta denar raje kupim nekaj malo rabljenega, ohranjenega, z dosti več moči-ki roko na srce je pomembno, če se furaš relacije 200km vsak dan, tako kot jaz in pa to, da mi je vsekakor pomembna tudi kvaliteta pleha.
Noben me ne prepriča, da je faking nova DACIA ali novi FIAT iste kvalitete materiala, kot je malo rabljen nemški avtomobil (spet boste začeli napadati BMW/AUDI/VW/..) ampak to je DEJSTVO s katerim se bi mogli sprijaznit.
Če pride do trka, se pri faking DACII razpade 3/4 avta (videno-slišano), jaz v takem avtu svoje otroke ne mislim peljat, ker mi je mar za njihovo življenje. Zato naslednjič, ko boste kupovali neko jajce tisti, ki vam je važno samo to, da je avto “NOV”, se zamislite.
Si videl kdaj kakšen trk med DACIO/FIATOM in BMW/VW?
Videl sem prizor, kjer se je ženska zabila z DACIO v BMW, pa je DACIA komaj da ostala skupaj, un drug avto pa je mel branik pa zadnji del rahlo potolčen, kar je 0 v primerjavi z DACIO ki je ROMUNSKA, sestavljena iz poceni materialov, zato je tudi cena temu primerna buksl.
malo para-malo muzike. Ne morš primerjat NOVO Dacio za 15.000eur al pa nemški avto za 40.000, ki malo rabljen po 4ih letih stane veliko manj.
mmuu, 04.08.2021 ob 07:10
Rabljeni v teh časih držijo ceno! Zaradi korone je pomanjkanje sestavnih delov, predvsem elektronike oz. čipov, in se na novega čaka 6 mesecev (marsikater model pa 12 mesecev!). Zato rabljeni, do 4 leta stari, dobro držijo ceno. Ker sem zadnje pol leta na temu, da tudi sam kaj kupim, opažam ne samoo, da držijo ceno, temveč se jim celo dviga. Noro.
Drži. Zato smo mi raje prvič kupili novega, ker z rabljenimi enake znamke in modela ni bilo nobene računice.
Za v službo imam nov avto, za po gozdu, in za psa pa imam rabljenega. Tega zrihtam sam, ga po parih mesecih prodam za vsaj 2x toliko kot sem ga kupil prej. In tako naprej in tako naprej. Seveda jaz uživam v popravljanju avtomobilov, to delam kot hobi po službi. Če preštejemo na roke rabljene avte menjujem na pol leta. Pa ne zato, da bi blo kaj narobe ampak zato, ker dejansko v tem uživam. Mojega prejsnega megana sem kupil za 2.300 prodal sem za 3.500 eur. Kdor zna pač zna.
Jaz kupim nov avto, ker nočem imeti opravka z okvarami in sranjem od prejšnjega lastnika. Čist enostavno, avto mi je orodje, ki mora funkcionirat. Če gre kaj narobe, garancija in nadomestno vozilo. Avto vozim ca.5-8 let, v tem času naredim 200.000-300.000 km. Nočem kupit avta z 150.000 km, ki je bil prevrnjen in ima v resnici 300.000 km. V petih letih je taka zadeva pri meni že za odpis ali pa za ogromna vlaganja.
BMW je dober avto tam nekje do 120 000 prevoženih. Potem se pa začnejo drage okvare. Bemveje si nove lahko privoščijo premožni ljudje, ampak oni jih menjajo po dveh – treh letih. Tisti, ki kupujejo rabljene bemveje, pa nikoli ne bodo premožni. To so ljudje s kompleksi, ki ne znajo z denarjem, in so vedno na skrajni rezervi. Vse, kar skromnega zaslužijo, jim star pleh pobere. Premožni take prav izkoriščajo. Iztrošijo svoje avte, potem jih budalam prodajo za dober denar, nekaj dodajo, in spet imajo nov avto. Budale pa trošijo na že iztrošeno in temu nikoli konca.
Smart je čisto v redu za osebo kuča poso, tudi če kao ni toliko varen kot dvotonski suv, v mestu praktično ni hudih nesreč, nasploh se jih je precej zmanjšalo.
BMW kupci pa kupijo BMW, ker se hočejo zabavat. So tudi tudi druge zabavne znamke, ampak pri BMWjih je največ ponudbe, predvsem po zaslugi šminkerjev in pozerjev. Toyoto 86 pa boš težko dobil, zato pa tudi cena rabljenih.
Pred leti s kupil 9 let star xc70, za 9200, kolega je dal tolko za novega clia. Pa je reku, nisi normaln da kupujš tok stara jajca za ta dnar.
Sm mu reku, da po 10 letih bosta oba vredna 2000, s tem, da se bom jz pelu k gospod, ti pa ne.
In zgodilo se je sledeče: po 6 ali 7 letih mu je odneslo elektro servo volan, ekonomska totalka, je dal v avtohišo v odkup za male pare in kupil novega…isto jajčko…
No, jaz sem 20 let starega volvitja prodal za 2200….pa ne zato, ker bi razpadal ipd, bolj zato, ker smo se ga “nažrli” in pa zaradi težjega posedanja otrok v zice ( vožnja kontra do 3h let) ker imajo volvi te serije zelo nizko streho al kako bi reku višina kabine od praga do stropa je cca 7- 10cm manjša kot pri primerljivih avtih.
Ja, kupim star močn jajc, ki ima max 150000km, ker se mi tud zdi, da kar je čez, je pa že preveč.
Aja, motocikel se po kupi nov. Ket če gre tam kaj falš, nisi v kabini…
Forum je zaprt za komentiranje.