Najdi forum

Ne propozna pekača

Živjo spet jaz, včeraj mi je uspelo zrihtat dvd pekač, zdej sem pa navadni pekač prestavil v drug računalnik kjer je bil prej samo cd pogon. Oba mostička sta nastavljena na SLAVE, pa mi pekača ne prepozna. Mogoče mi lahko kaj svetujete. Hvala za odgovor. LENKo

Eden cd-rom naj bo Master, drugi pa Slave – v kolikor sta oba na istem ide kablu.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Živjo spet jaz. Zdej sem dal enga na Slave in enga na Master in mi v Windows xp najde novo opremo vendar mi je zdej pekač povozil CD in mi zdej dela Pekač na E:, cd- ja pa več ni čeprav je za oba napisal da je našel novo programsko opremo. A je mogoče kej veze ker imam dva diska C: in D: in da ga kej zmoti tale D: in ne mora posebej naredit še ene oznake. Hvala za odgovor.

Pojtem pa pojdi v upravitelja za diske in mu tam dodaj novo črko.

Moj računalnik
– desna tipka na miški click
– Upravljaj
– pa si tam izberi upravitelj za diskovne pogone (nimam pri sebi slo. windows)
– klikni na cd-rom pogon – desna tipka in mu dodaj željeno črko

lp

Evo zdej sem spremenil črko od cd diska zdej mam F:, sam ni sprememb. Nekaj me sam zanima, a ne bi moral sistem sam izbrati novega diska ko najde programsko opremo, mogoče se pa kaj nastavi v BIOSU, ampak v BIOSU sem mrzu tko da edin če maš kakšno idejo. Nek mora biti ena fora…

obema spremeni črko.

lp

c: in d: sta trda diska in jima ne moram spremeniti črke, ker sta zagonska sistema. Na C: imam še windowse 98 ker jih rabim za faks, na D: pa windows xp. In tisti D: sem spremenil v F: več stvari pa tam nimam. Upam da mi rata rešiti problem, Lenko

ne – napaka – trdi diski naj imajo tiste črke, katero imajo skozi, torej c in d (primer),

ti samo cd-romu spremeni črko in to obema in pekaču in navadnemu.

lp

Verjetno sva se narobe zastopila. Predno sem imel pekač, sem imel cd disk E: zdej pa imam na tem disku pekač, drugega diska pa sploh ni, morala bi biti pa dva, tko da sem spreminjal črko samo enemu, zato sem rekel da mi je pekač povozil cd, mogoče preveč laično sprašujem sam upam da boš zastopil, se opravičujem. Lenko

ok – ali lahko napišeš prosim tvoj email naslov, ali mi pa napiši tf. cifro na
klemenxx@softraja.com
pa bova po tf. rešila v minutki, ali dveh , da ne smetiva tukaj gor.

lp

sem poslal telefonsko

Evo me, zdej sem priklopil kot sva se domenila, spet je našel oba.
1. NEC CD-RW NR-9100 A
2. CD ROM- DRIVE

A mi spet ni naredil novega diska z črko…

Zdej mam vsaj pravilno priklopljeno he he

kje si sedaj ti s tvojimi pekači in ostalo kramarijo, ali sedaj dela vse skupaj,
ali se je pokadilo ven iz računala ;))

he he Veš to sem delal v službi, do 15h in se potem ubupal, še jutri mal naprej. Ma nč ni blo ni mi jih sploh več prepoznalo ne pekača in ne cd roma kot sva govorila, mislim da bo jutri bolj uspešen dan, sej se verjetno kej oglasim, če se res ne bo kej pokadilo. 🙂 Drugač pa hvala za vse nasvete, sem se v teh dneh že veliko naučil, vendar me še veliko čaka, pa vseeno, nekaj je treba počet in se ob tem zabavat. No fino je pa če zadeva dela. Lep pozdrav, Lenart.

Živjo sam sporočam da sem rešil problem in da vse dela. Ja jaz kot pameten sem mal skrivil kontakte in sem in ni blo signalov no zdej je vse ok(naglihal). Klemen sem dolžen pivo-e, pa lep dan še naprej. Hvala za pomoč. Kramarija dela, pa še nč se ne kadi he he

Naglihal si ja – se mi kar zdi kako je tole izgledalo:

– razstavljen PC
– kabli na vse konce in kraje
– “šrfaufencigerji” po tleh, navadni in križni
– polno vijakov od računala
– ti pa na tleh klečiš in s kombinirkami “glihaš” kontakte :)))

ok – brez zamere – glavno da dela.

tisti pir pa ohka v mercatorju na primskovem, sem vsako soboto tam
v trgovini :))

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close