Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne prenesem lastne sestre

Ne prenesem lastne sestre

Ne maram svoje sestre. Kako je lahko tako dvolicna, hinavska. Starejša je od mene 4 leta pa se obnaša kot ena ne dorasla najstnica.

Zadnjič sem se odpravljala na obisk k staršem in sem bila zunaj se nekaj časa z starimi starsi, in slišim njo koliko ima povedati čez mene, da kakšna sem, da sem to in ono in pridem v kuhinjo in me že veselo pozdravlja in objema. Seveda je pogovor hitro nanesla drugam.

Da je takšna vem že zelo dolgo, najbolj je pametna za vse stvari, zmeraj daje vse v nič ona pa je kao najboljša od vseh, pri vseh išče samo najslabše stvari, da lahko sebe poveličuje pa pri svojih 30 živi še doma, da ji starši vse plačujejo. Mona. Seveda ji nisem rekla za ljubi mir nič, povem pa vam!

A veš, da sta si s sestro bolj podobni kot si misliš in upaš priznati?

Nic novega. Ze 1000 x slisano.

Zelo malo sorojencev se resnično razume. Največkrat gre za povsem različne in odtujene osebe, ki jih starši z moralnim nabijanjem “je tvoja kri” silijo in držijo skupaj. Ko zbereš pogum in jih odpikaš, je tvoje življenje precej lepše.

Sorojencev nimam, imam pa kar nekaj ljudi okoli sebe, ki so mi dragi in jih imam zelo rada, pa to ne pomeni, da nimajo napak in da nikdar nikomur ne povem cesa o njihovih napakah, a to isto recem tudi njim v obraz in to ne spremeni mojega odnosa do njih, se vedno jih imam rada kljub njihovim napakam, ker imajo v mojih oceh vec kvalitet, ki te napake odtehtajo.

Ko te nekdo simfa, ne pomeni, da te nima rad. Ti si slisala kritiko na svoj racun, mogoce je bila kdaj tudi hvala, ki je nisi slisala.

Odgovor na objavo uporabnika
Malo sorojencev, 13.07.2021 ob 10:43

Zelo malo sorojencev se resnično razume. Največkrat gre za povsem različne in odtujene osebe, ki jih starši z moralnim nabijanjem “je tvoja kri” silijo in držijo skupaj. Ko zbereš pogum in jih odpikaš, je tvoje življenje precej lepše.

No, meni je pa sestra najboljša prijateljica 😉

tudi meni se zdi, da se sestre in bratje bolj razumejo med sabo.

Odgovor na objavo uporabnika
deficit, 13.07.2021 ob 11:14

No, meni je pa sestra najboljša prijateljica 😉

Javi se ko bo dediščina v igri!

Sploh ni panike. Poznam ljudi, ki ne prenesejo cloveske rase. Skratka nikoga od majmuna dalje.

Kako se sorojenci razumejo med sabo, je pogosto posledica tega, kako jih obravnavajo starši.

Koga bolj favorizirajo recimo.

To, da živi doma in ji vse plačujejo je tipična neenakopravna obravnava.

Mene pa sestra ne prenese, pa ne vem zakaj. Samo enkrat me je odrezala, kot da me ni. No, pa že v otroštvu se je obnašala do mene kot do nebodigatreba. Kaj morem, me pač ne prebavlja. Samo, ko je pa rabila nekoga za otroke pazit, me je pa porabila. Z veseljem. Samo vseeno, po vseh teh letih lahko rečem, da je egoistična, vase zagledana bitch. Če te rabi, te porabi, sicer pa ne obstajaš.

Pravi obraz pokažejo, ko gre za dediščino.

Takrat so igre najbolj podle in nizke.

ona te je opravljala tam, ti njo tukaj.

in obe sta se obnašali, kot da je vse ok, ne ona tebi in ne ti njej nista povedali v obraz, kaj si mislita druga o drugi.

jaz ne vem, zakaj misliš, da se kakorkoli razlikujeta?

Postavi se v vrsto. Moja sestra se ze zdaj obnasa kot, da je hisa od starsev  njena. Ko ji kaj ni prav zacne kricati, da pocasi ne bom imela vec vstopa v to hiso in, da bo naredila red v njej. Vedno samo graja in opravlja pri starsih za mojih hrbtom. Njen fant pa capljaja za njo kot brezvretencar. In zaradi takih odnosov se na sodiscu ob deljenju dediscine zacne prepir.

Uff no.. Nekateri komentarji so pa res nepotrebni in/ali neumni.

To da nisi povedala njej v obraz ampak tu na forumu te cisto razumem. Saj je pa ta forum praktično namenjen temu, da svojo duso spustis.

Da se pa ne razumes s svojo sestro te pa razumem, veliko je takih. Tudi jaz se s svojo sestro ne razumem nevem kolko in sama si je za to kriva.

Pri 32 letih je ob 3 otrokih, ki imajo tudi vsak svojega oceta, popolnoma nesamostojna in nezrela. S trenutnim partnerjem skupaj popivata, on jo se vcasih useka, da hodi v modricah, ne dela nikjer in vlece prezivnine, socialko, kuha bolj tako tako, v hiso te ne spusti ker je vedno nek neumen razlog, nazadnje ko sem pa bila je pa bilo not hujse, kot ce bi prisel v kako zapusceno stavbo kjer so drogerasi in pijanci, tako je bilo razmetano in povsod prazne steklenice alkohola. Najstarejsa necakinja, stara 13 let, vbistvu skrbi za svoja bratca. Vglavnem sestra je katastrofa od katastrofe, njeno obnasanje pritice 16 letnici, ko pride v srednjo in zacne divjat ker jo razganjajo hormoni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close