Ne najdem in ne najdem zaposlitve
mzver3
Če gre res po vseh pravilih pri zaposlovanju, seveda imajo prednost vzgojiteljice s strokovnim, pri nas je pa ena sama velika lumparija pri zaposlovanju v vrtcih, pri nas vzgojiteljica s končano šolo odpade, zaposlijo pa gimnazijko, ekonomistko – v tem je največji problem.
Jaz sem jeseni odpadla, zaposlili so vzgojiteljico brez strokovnega, mesec kasneje gimnazijko brez strokovnega, brez opravljenega tečaja s predšolskimi otroci….
Strokovni se lahko naredi, če delaš 6. mesecev v vrtcu – pripravništvo, če ne delaš strokovnega ne moreš narediti in, če strokovnega nimaš, delat ne moreš in to je začaran krog. Ponavadi tudi zaposlijo kandidata z ustrezno izobrazbo – vzgojitelja in ta, kasneje naredi strokovni, slišala pa sem, da stokovni naj nebi bil več obvezen.
Jaz dela ne dobim, ker nimam strokovnega, saj v 4. letih nikoli niso v našem vrtcu sprejeli kandidata, ki bi imel strokovni, nisem pa edina vzgojiteljica v našem kraju, da dela ne dobim, ne dobimo pa, zato, ker ravnateljica sprejema vse njene znance, prijatelje…ne glede na izobrazbo, skrije tako razpise, da jih videt ne moreš niti na zavodu, pritožila se je moja kolegica, ki je tudi vzgojiteljica – dosegla ni popolnoma nič, ker v tej državi je res ena velika lumparija!!!!!!!!!!!!
Volontersko pripravništvo, žal ga ne morem opravljat, že zaradi familije ne pa brezplačno delat 6 mesecev, ni lepa, ker si potem na istem.
Moja kolegica je opravljala volontersko pripravništvo, delala ga je cca 2 meseca, volontersko pripravništvo ni mogla prekiniti predčasno, ko se ji je ponudila lepa priložnost za delo, danes ima končano vzgojiteljsko, opravljen strokovni, dela pa za strojem – navadna delavka.
Tako se dobi službo v Sloveniji:
Forum je zaprt za komentiranje.