Ne morem vrniti knjige v knjižnico – zaradi PCT
Ukradeno znanje, 11.10.2021 ob 14:07
Knjižnica je v večji poslovni stavbi za katero je zahtevan PCT za vstop. Knjižnica nima zunanjega zabojnika za vračilo knjig.
Kako si zdaj izposojate in vračate knjige? Kako pa vaši srednješolci?
pokliči v knjižnico, morda se lahko dogovorite, da pride nekdo pobrat knjigo na vhod.
jaz bi na tvojem mestu kar vratarju ali tistemu, ki preverja kodo, pustila knjige, kar direktno tam in rekla, evo, vrnila sem jih. Zakaj tu, zato ker nimam PCT. Nasvidenje.
Kako vzet knjige… sposodi si kodo ok nekoga, ki jo ima, halooo… nihče ti ne sme preverjat tvojih osebnih podatkov. Pol Slovenije to tako počne… ne bit izjema. 🙂
pošlji po pošti, 11.10.2021 ob 14:40
Pošlji knjige po pošti. A je res tak problem?
Ker za na pošto pa PCT-ja ne pptrebuje, a ne?
No, pri nas imamo možnost knjige oddati v nabiralnik takoj pri vhodu, nove knjige pa prevzamemo tako, da pokličemo na tel. številko ali pa kartico damo varnostniku, pa on vse uredi (ali sam, ali pa da knjižničarju/ki). Meni osebno sicer malo butasto, ker imaš tako več stika, kot če bi to uredil sam, ampak……
Seveda govorim o rezerviranih knjigah preko Cobissa, ne o sprehajanju med policami.
Bit
lenuhi knjižničarji, 11.10.2021 ob 14:13
jaz bi na tvojem mestu kar vratarju ali tistemu, ki preverja kodo, pustila knjige, kar direktno tam in rekla, evo, vrnila sem jih. Zakaj tu, zato ker nimam PCT. Nasvidenje.
Kako vzet knjige… sposodi si kodo ok nekoga, ki jo ima, halooo… nihče ti ne sme preverjat tvojih osebnih podatkov. Pol Slovenije to tako počne… ne bit izjema. 🙂
Kakšne neumnosti? A ko pa greš po alkohol in čike pa veselo kažeš osebno prodajalki? A ona ti pa lahko gleda osebno in vse podatke? Pa v klubih tudi lahko varnostniki gledajo osebne mulariji?
Sam PCT pa ne. Hahahah. Neverjetno. Vi mene presenečate iz dneva v dan.
Lahko to narediš ja. Ampak rečeš, da si ravno osebno pozabil doma, ne pa da ti nesemjo gledat osebne. lol
noja13, 11.10.2021 ob 14:47
Ker za na pošto pa PCT-ja ne pptrebuje, a ne?
No, pri nas imamo možnost knjige oddati v nabiralnik takoj pri vhodu, nove knjige pa prevzamemo tako, da pokličemo na tel. številko ali pa kartico damo varnostniku, pa on vse uredi (ali sam, ali pa da knjižničarju/ki). Meni osebno sicer malo butasto, ker imaš tako več stika, kot če bi to uredil sam, ampak……
Seveda govorim o rezerviranih knjigah preko Cobissa, ne o sprehajanju med policami.
Sicer ne vem zakaj je PCT problem. AMpak daš pač paket poštarju, plačaš poštnino pa je.
Lahko pa naročiš kurirja DPD, GLS… na dom, oddaš pošiljko in je stvar rešena.
Še kakšna težava?
Eni ste pa res totalno nesposobni. Znate viset na monu, ne znate pa si zrihtat PCT ali pa nekomu drugemu dati knjigo, da vam jo nese v knjižnico oz. jo pač poslati. Res moraš biti totalno nesposoben, da ti je problem vrnit knjigo v knjižnico.
afgfs, 11.10.2021 ob 14:47
Me zanima, če pristaneš npr. v bolnici in ne moreš pravočasno vrnit (bolezen, poškodba itd.) – takrat tudi sprašujete po MONu ? Ali je to samo takrat, ko provocirate in delate problem tam, kjer ga ni? Imate možnost oz. celo tri – PCT.
Ma do so zabite mone. Knjigo jim je problem vrnit pa toliko načinov je, lahko pa gobcajo po monu. Samo ne zavedajo se, da se kažejo kot skrajno neumne.
Pa še za ono trapo, ki misli, da je dolžan kak varnostnik skrbet za knjige, ki jih ona tam pusti. Ne ni dolžan. Je samo njegova dobra volja. Če jo tam pustiš, on je ni dolžan nesti. Si pa ti dolžna pokriti račun knjižnice, ki ta bo poslala za izgubljeno knjigo.
pošlji po pošti, 11.10.2021 ob 15:02
Ma do so zabite mone. Knjigo jim je problem vrnit pa toliko načinov je, lahko pa gobcajo po monu. Samo ne zavedajo se, da se kažejo kot skrajno neumne.
Pa še za ono trapo, ki misli, da je dolžan kak varnostnik skrbet za knjige, ki jih ona tam pusti. Ne ni dolžan. Je samo njegova dobra volja. Če jo tam pustiš, on je ni dolžan nesti. Si pa ti dolžna pokriti račun knjižnice, ki ta bo poslala za izgubljeno knjigo.
Ja, seveda, še po 10 evrov bomo za poštnino plačevali!!! Nekateri tudi niste v stiku z realnostjo.
Da ne bi o tem, da so vsem srednješolcem (večina ni cepljenih) totalno zaprli dostop do knjižnic. Da morajo potem njihovi rizični starši (tudi če cepljeni) skakat zanje naokoli.
Hvala nekomu zgoraj za tako zmerjanje.
V knjižnici, kjer sem zaposlena, še vedno oddajamo in prevzemamo brezstično – individualno po dogovoru in s posluhom za tiste, ki nimajo in ne želijo imeti PCT. Predhodno se dogovorimo, kaj želi, knjige lahko tudi rezervira preko COBISS-a ali nam napiše mail.
Vsakemu damo telefonsko številko, pokliče nas, ko pride pred stavbo, nato mu odnesemo ali prevzamemo knjige.
hjpćšdf, 11.10.2021 ob 15:30
Ja, seveda, še po 10 evrov bomo za poštnino plačevali!!! Nekateri tudi niste v stiku z realnostjo.
Da ne bi o tem, da so vsem srednješolcem (večina ni cepljenih) totalno zaprli dostop do knjižnic. Da morajo potem njihovi rizični starši (tudi če cepljeni) skakat zanje naokoli.
Jao, si pa res uboga. Ok, recimo, da imaš ogromen paket knjig, da te bo res prišlo 10€. Daj povej kam ti nakažemo, da boš revica zmogla teh 10€? Verjamem namreč, da nimaš nobenega razgledanega znanca, ki ima PCT, da bi ti nesel knjigo v knjižnico, zato rade volje zate žrtvujem 10€.
Daj ne seri to s froci. Knjižice so v šolah, a torej tudi v šolo ne smejo?
Če imajo pa rizične starše, bi bili pa froci lahko tako odgovorni, da bi se v korist svojih staršev cepili. Ali jim je pač vseeno, če jim starši pomrejo?
Če se gre za ljubljanske, lahko vrneš tudi v kakšni drugi knjižnici, plačilo pa mislim da je 30 centov po knjigi.
Oton Ž ima zabojnik za not pustit recimo. pa še isti dan poskenirajo, tako mi je razložil prijazni varnostnik, ko sem ga povprašala.
In glih mi je potekla članarina, pa se pod temi terorističnimi pogoji ne mislim podaljšat, pa sem (bila)redna stranka. Hebat ga, pač izgubljajo.. jaz po netu ne bom naročevala knjig.. meni je filing knjigo začutit, da me ona k sebi pokliče-taka knjiga gre z mano domov, ker nosi sporočilo zame.
najprej pojasni, 11.10.2021 ob 18:03
Katera knjižnica je trgovskem centru? Prosim za pojasnilo.
To je avtorica mislila tisto gostilno sredi šoping centra, kjer imajo tudi časopise in revije, da jih lahko prebereš.
Če bi imela v mislih pravo knjižnico, če bi bila prava bralka, ne bi takih traparij tu gor pisala.
Zartrose izven profila, 11.10.2021 ob 17:58
Če se gre za ljubljanske, lahko vrneš tudi v kakšni drugi knjižnici, plačilo pa mislim da je 30 centov po knjigi.
Oton Ž ima zabojnik za not pustit recimo. pa še isti dan poskenirajo, tako mi je razložil prijazni varnostnik, ko sem ga povprašala.
In glih mi je potekla članarina, pa se pod temi terorističnimi pogoji ne mislim podaljšat, pa sem (bila)redna stranka. Hebat ga, pač izgubljajo.. jaz po netu ne bom naročevala knjig.. meni je filing knjigo začutit, da me ona k sebi pokliče-taka knjiga gre z mano domov, ker nosi sporočilo zame.
Se bodo pa sekirali, če ti ne boš več tja hodila.
Sicer pa, če si redna stranka, si bolj zguba za knjižnico. Več koristi imajo od tistih, ki plačajo članarino pa bolj poredko pridejo naokrog.
se bodo pa sekirali, 11.10.2021 ob 18:14
Se bodo pa sekirali, če ti ne boš več tja hodila.
Sicer pa, če si redna stranka, si bolj zguba za knjižnico. Več koristi imajo od tistih, ki plačajo članarino pa bolj poredko pridejo naokrog.
Lej, letna članarina je pač letna članarina (torej redna stranka, ki je vsako leto plačevala članarino, knjige pa sem vedno imela max časa, torej 6 tednov kar jih imaš lahko).
In dost ljudi neha uporabljat nekaj, kjer se ne morejo več svobodno gibat brez terorja. tako na izgubi nisem jaz, ampak oni. Ena stranka pa ena in še ena pa še ena… in tako dalje
Zartrose izven profila, 11.10.2021 ob 18:46
Lej, letna članarina je pač letna članarina (torej redna stranka, ki je vsako leto plačevala članarino, knjige pa sem vedno imela max časa, torej 6 tednov kar jih imaš lahko).
In dost ljudi neha uporabljat nekaj, kjer se ne morejo več svobodno gibat brez terorja. tako na izgubi nisem jaz, ampak oni. Ena stranka pa ena in še ena pa še ena… in tako dalje
Veš kaj, če si v reali samo pol tako zoprna kot si na monu, verjemi, da so presrečni, da so se te odkrižali.
Nah Ja, Slovensko mentaliteta je skisana s književnostjo, je že Shakespeare vedel. Prešerna pa ne maram, zgolj pjeval je in buljil. Kva ceš Shakespeare je dedec, če je pa res ? great poet as Shakespeare I love him most not understand with blah blah ?????? Zihr vas razumemo, če Glih nismo dohtar ????????? saj mi ni zreba, čeprav nisem, ampak mam pukl 130 kil kva pol pa še težko prenašat
Na šiht. Jedva res. Dedci hitreje teh 130 kot jest s 60 no. Če ne mi nej pa šraufe bolj navijejo s ploščo po poškodbi, mobitel pol presežemo karakterno težko in šex130 kg težko, sem skoraj zmagala, f ženska ???
Forum je zaprt za komentiranje.