Ne morem več pobrisat zgodovine
Ker nas več uporablja domač računalnik bi rada pobrisala katere internetne strani sem odprla, katere teme sem na med.over.net odpirala, nick,…
Včasih sem to naredila tako, da sem šla na TOOLS, nato na INTERNET OPTIONS in potem naprej, da sem pobrisala zgodovino na internetu.
Sedaj mi pa to ne dela več. Ko grem na TOOLS, nato kliknem INTERNET OPTIONS se mi izpiše:
Restrictions
This operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer. Please contact your system administrator.
Upam, da mi bo kdo znal pomagat, lp.
Pa saj ti lepo napiše
Restrictions
This operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer. Please contact your system administrator.
To pomeni, da ti je nekdo odvzel pravice, da lahko brišeš zgodovino in podobne datoteke. Mogoče kdo od domačih (najbrž).
Malce se pogovorite med sabo, naj ti uredi stanje kot je bilo pa bo.
lp
Sem skoraj prepričana, da ni nihče od domačih te funkcije izključil.
Ko je funkcija nehala delat, sem jaz uporabljala računalnik. Bilo je takole:
Surfam po internetu in nato pobrišem zgodovino, nato sem še kakšne pol ure uporabljala internet in nato želela spet pobrisati zgodovino, nato pa se mi je pokazalo:
Restrictions
In od takrat naprej se mi to sporočilo vedno pokaže, kadar želim pobrisat zgodovino.
Prav, potem je pač edina možnost (če nimaš požarnega zidu), da ti je enostavno kdo vdrl v računalo, seveda ob predpostavki, da nihče ni nič delal na njemu – kot praviš.
Prijavi se v računalo kot uporabnik administrator, pa poglej pravice svojega uporabniškega imena:
Start
Nastavitve
Nadzorna plošča
Uporabniki
Klikni na uporabnika in si izberi opcijo .- ADministrator – ne Guest (gost).
lp
Prav potem bom pa pisal bolj počasi, ker najbrž tudi bereš bolj počasi:
ajd greva step-by-step
1. natisni si tole na papir
2. odjavi se iz računala : Start – Odjava (ali pa ponovno zaženi računalo).
3. Tam ko imaš prijavno okence, ali pa ikonce, ali kaj vem kaj še pa pritisni kombinacijo tipk: Ctrl – ALT – Del (ali pa dvakrat sticni) potem dobiš na ekranu napisano: Uporabnik – spodaj pa geslo:
Napiši kar uporabniško ime: administrator
za geslo – pa pusti prazno, vsaj 3/4 uporabnikov nima definiranega gesla.
Potem pa greva naprwej:
– Start
– Nastavitve
– Nadzorna pljoščica
– Uporabniški računčki
– Izbereš si uporabnika
Klikni na Lastnosti:
Pa si izberi, da je ta uporabnik tudi administrator
če ti ne gre, se pa nazaj oglasi.
lp
Po korakih:
1. uspelo mi je sprintat :)))
2. uspelo mi je ugasnit računalnik in ga spet prižgat :)))
3. tu pa ne gre več 🙁
Kdaj naj pritisnem CTRL+ALT+DEL? Jaz sem naredila takole: Prižgem računalnik, nato se mi na ekranu pokažejo windowsi. Pritisnila sem CTRL+ALT+DEL. Takrat se mi pokaže na ekranu okenček: CLOSE PROGRAM…tu so našteti programi katere lahko zaprem…na koncu piše opozorilo, če pritisnem še enkrat CTRL+ALT+DEL se bo računalnik resetiral.
Ni mi pa jasno zakaj praviš naj pritisnem CTRL+ALT+DEL, a ni to le za resetirat računalnik?
Hvala, lp.
huh, a to še sploh obstaja – no ja očitno.
Ja potem pa poizkusi:
Startaj raziskovalca – pa poišči c:\windows\history
no in pobriši vsebino direktorija history, ostalo pa pusti pri miru.
Potem ko boš to pobrisala, pa poizkusi še enkrat pobrisati v internet explorerju.
Kaj bi lahko bil razlog, jaz sicer vidim problem samo v tvojem računu (mislim da je to .pwl datoteka). No sicer boš pa že povedala, ali je ok, ali ne.
lp
1. Uspelo mi je pobrisat zgodovino v raziskovalcu (3 weeks ago, 2 weeks ago, last week, today – vsakega posebej sem označila in kliknila delete)
2. V internet explorerju mi pa še vedno ne uspe pobrisat zgodovine. Ko grem na TOOLS in kliknem INTERNET OPTIONS se mi še vedno pojavi: Restrictions
Lp
Nekdo se je pač nekje z nečem igral.
Pa se daj še ti, ampak vse kar boš delala po mojih navodilih je pač tvoj problem, najprej si naredi backup registry datoteke.
Kako si narediš rezervno kopijo registry datoteke:
– če ti bo vse skupaj crknilo – nisem kriv
– če bo jutri padal dež – nisem kriv
– če ti računalo ne bo več delalo – nisem kriv
– če zjutraj ne bodo imeli kave v biffeju – bom pa znoru 🙂
Ok:
Start
Zaženi
napiši regedit in enter (ali v redu)
Potem pa poišči ključ:
HkeyCurrentUser
Software
Policies
Microsoft
Internet Explorer
Restrictions key
Pa povej če ti na desni strani kaj piše – pač omejitve – ampak tega načeloma ti ne popravljaš (še) – prepiši sem vse skupaj 😉
In pa
HkeyCurrentUser
Software
Microsoft
Windows
CurrentVersion
Policies
Explorer
No pa še tukaj poglej pa prepiši semkajlelele.
lp
Preden poskusim kar si mi svetoval zgoraj, bi omenila še nekaj kar sem malo prej opazila na nadzorni plošči in bi mogoče bilo pomemebno – ugotovila sem, da očitno obstaja nek password za windowse:
Ko odprem nadzorno ploščo imam tam nekaj ikonc in med njimi je tudi ikona Password. Kliknem nanjo in odpre se mi okence, kjer piše:
————————————————————————————————
I.)CHANGE PASSWORDS
A) Click this button to change your windows password.*A TOČKA JE AKTIVIRANA
B) Click this button to change your password for other password-protected services. *TA NAPIS JE OBARVAN SIVO – NI AKTIVIRAN, KER OČITNO OBSTAJA PASSWORD LE ZA WINDOWS
II.)USER PROFILES
A) All users of this computer use the same preferences and desktop settings. *A TOČKA JE AKTIVIRANA
B) *CELOTNA B TOČKA NI AKTIVIRANA, JE OBARVANA SIVO
Users can customize their preferences and desktop settings. Windows switches to your personal settings when you log on.
User profile settings:
B1) Include desktop icons and Network Neighborhood contents in user settings.
B2) Include start menu and Program groups in user settings.
Poleg tega sem opazila, ko grem na START, LOG OFF VZDEVEK – tu je napisan vzdevek tega družinskega člana, ki ima najverjetneje password.
Vendar lahko rečem, da sem prepričana, da ta oseba ni izklopila možnost pobrisa zgodovine (ima že dolgo svoj računalnik, zraven tegale računalnika je pa zeloooo redko). Poleg tega pa se je tale pobris zgodovine nekak počasi začel kvariti…par krat preden je dokončno nehalo delat se je že pojavil tisti napis (This operation has been cancelled…).
Torej, ali sploh ima password za Windowse kakšen vpliv na Internet Explorerjem (in pobris zgodovine v Internet Explorerju)?
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.