Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ne morem se rešit virusa

Ne morem se rešit virusa

Imam antivirus PC-cillin ki mi vsake deset sekund javlja da je odkril virus BKDR FLUXAY.A in ga da v karanteno.

Vsake deset sekund se od nek pojavi datoteka PipeCmdSrv.exe ki je od tega virusa in antivirus jo da v karanteno, zelo nadležno. To lahko ustavim samo na način da ustavim internetno povezavo.

Se da kako blokirat to stvar da se mi nebi več pojavljala na računalniku, mogoče blokirat kakšen port…

Računalnik sem že pregledal z antivirusom in Ad-aware 6.0.

LP, Bobu

Poglej malo na to stran – tam piše, da gre za “trojan” (zal ne poznam prevoda), nekje sem pa tudi zasledila, da ga menda dobis preko irc-a…

http://vil.nai.com/vil/content/v_100245.htm

To stran sem videl, irca ne uporabljam. Imam pa kabel. Mogoče je najbolje, da pokličem na Telemach.

Zanimivo, ker imam računalnik prižgan 24 ur sem zjutri opazu da so se napadi nehal okoli dveh ponoč. Karantena pa je bila nafilana z 3000 datotekam tega virusa.

Je kakšna varijanta da bi to v prihodnje preprečil? Od kje je prihajal ta datoteka?

LP

Backdoor.Fluxay is a Backdoor Trojan Horse that uses pipes to allow an unauthorized command shell on an infected computer. It adds itself to the Service list as “PipeCmdSrv.”

Poskusi s kakšnim antitrojanom odstraniti svojega trojančka z diska.

FORMATIRANJE DISKA IN NA NOVO INŠTALIRAT WINDOWSE

windowse zagnat brez registriranih atributov in nastavit flotsys na vrednost =0.Ta prepozna če je virus ali trojanec. Nato ti naredi *.fss datoteko, ki blokira virus ali pa ga razstavi na “prafaktorje”.

simple

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close