Ne morem printati :-(
Se je med zadnjim uspešnim tiskanjem in danes morda kaj “nepomembnega” zgodilo? Naprimer kak zamenjan / inštaliran program… ? Pa lučke na samem tiskalniku – gorijo? je morda kabel kaka čistilka pomotoma izvlekla ven iz računala?
Živjo.
Vsi kabli so na svojem mestu, lučke tudi gorijo. Ko dam printati se ikonca v spodnjem desnem kotu normalno pokaže, ampak printa pa ne naredi. Ko kliknem na ikono se normalno odpre in tudi pokaže, da so v pripravi 3 dokumenti za print. Res mi ni jasno kaj bi lahko bilo. Imam nekaj zelo nujnega za sprintat pa ne morem ;-(
Lp,
Marisha
poglej pod lastnosti tiskalnika – kdaj kdo podtakne kljukico pred “začasno prekini tiskanje” in to je že lahko eden od razlogov, zakaj tiskalnik ne deluje.
Sicer pa – najprej si napisala, da je printer offline, kasneje, da se normalno odprejo okenca … bodi pozorna na vsako malenkostno sporočilo, ker ponavadi niso kar tako za v tri dni ampak ti lahko tud kaj povedo 🙂
Tako si škrta z besedami, kot vsa dekleta :)))
torej napiši:
– tip tiskalnika HP F2100
– priključen je preko: USB, serijske povezave, paralelne povezave,
mrežne povezave, satelitske povezave (ja tudi to je lahko)
– operacijski sistem je (dos 3.3, Windows 3.1xx, windows 9xx, ME, NT4,
nt2000, windows 2003 (datacenter), windows xp, windows vista, Linux,Mac..
(po želji piši dalje)
– če pogledam v upravitelja naprav – vidim kaj rdečega/rumenega:………..
– katere lučke gorijo/ne gorijo, utripajo
– mere (khm tiskalnika seveda)
ostalo še kaj ???
Ja pri računalniških zadevah sem pa res škrta z besedami, ker mam bolj mal pojma. Drugače mi jezik laufa 100 na uro :-)))Tip tiskalnika: HP F2100 (full mi je žal, da sem kupila ta printer, ker so same težave z njim :-)priključek: preko USBoperacijski sistem: Windows XP Professionallučke gorijo vse normalno in nič ne utripa.mere (khm tiskalnika) –> prevedi po domače :-)Aha še to v spodnjem desnem kotu imam ikonco in zeleno kljukico, ko pritisnem nanjo mi napiše: No HP devices have been detected.Par dni nazaj je printer delal normalno.Lp, Marisha
torej 1. domača naloga:
– ugasni tiskalnik
– izključi USB kabnel iz tiskalnik in računalnika (v kolikor ni že kabel
izključen pomotoma :)))
– vključi usb kabel v tiskalnik
– vključi usb kabel v drugo USB vtičnico v računalniku
– vključi tiskalnik
– veselo tiskaj
In če klemenov nasvet ne bo že zagrabil, se probaj spomnit še to, če si kak program v zadnjem času inštalirala.
Pa, mimgrede in po domače – mere tiskalnika se baje označujejo v stilu “85c” … 😉
Hey.
Vse zgoraj navedeno sem poskusila pa ni nobenega učinka. (kopiram pa lahko normalno)
Ko želim printati se v spodnjem desnem kotu normalno prikaže ikona za printanje , ko z desnim klikom pritisnem ikono se normalno izpiše Status: printing. Res mi ni jasno kaj bi lahko bilo narobe.
Res pa je, da sem nazadnje ,ko sem še lahko uspešno printala po nesreči dala printat en dokument, ki sem ga potem prekinila na ta način, da sem z desnim klikom izbrala cancell all deocuments.
Lp, Marisha
Kdaj je skrb nad usodo Maričk močnejša od še tako velikega zanimanja o vedi mer.. 😉
Kdaj bi bla kaka stvar čist simpl z uporabo kakega VNCja..
Marička, kaj si pa že storila? Izbrisala gonilnik in ga na novo naložila? Ti je med “izbrisanim časom ” prepoznalo tiskalnik, ko si ga vklopla? Če je, potem vsaj povezava računalnik – tiskalnik deluje – če ni, je morda problem tam.
In če je to ok, potem je najverjetneje kriv gonilnik. Je pravilno konfiguriran, izbrana prava vrata? Si ponovno inštalirala gonilnik po navodilih proizvalajca, vstavila cd.. ? Ali morda dopustila kar xpjem, da so po svoje to probal uredit?
tako neko porbavanje v neki točki izgubi svoj smisel. Morda bo najboolje, da začneš spet iz začetka – preveriš, če sam printer deluje, ima dovolj tint in glava ni zaribana.. izbrišeš gonilnike iz računala in vse skupaj ponovno naložiš s pravimi gonilniki in po navodilih ( saj jih imaš, ane?)… po potrebi preveriš nastavitve in si pozorna na vse nepomembne kljukice in morebitne erorje… in če še ne deluje na koncu pokukaš še na razne varnostne programe ( kake antiviruse,požarne zidove in defenderje.. ), če morda varnostno ne zapirajo raznoraznih pipic..
Če ti je pa do ‘včeraj’ vse delovalo.. se je pa najverjetneje zgodila neka sprememba, da ti je kar nehalo. Se je kaj pokvarilo, ali… je kdo kaj kliknil.. ? Kdaj je tudi paketek bilobila nadvse koristen.. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.