Ne morem najti…..
recepta za lignje od Babi!!! V iskalniku je napisanih toliko recptov za lignje in sipice, tako od Babi kot od drugih……enostavno ne vem kateri je ta pravi.
Iščem namreč tistega, ki ga vsi tako hvalijo (mishika, Daša, itd..), kolikor sem uspel razbrat, so lignji v neki omakci.
Please, pomagajte!
LP Zala
Hmmmm……se pravi to je to (kopiram post od mishike in Babi):
Torej: očiščene lignje (nesoljene oz. nezačinjene) dam v mrzlo olje in prižgem na najvišjo stopnjo. Solim, dodam česen, petršilj in malo olja. In popečem, dokler pač niso pečeni (kakih 10 minut). Bo držalo?
LP, mishika
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Tocno tako! Pazi,da se cesen ne zazge.Ko spustijo lasto vodo,malo znizaj,
ko voda skoraj izpari,dolivaj malo belega vina.Dodas lahko malo drobtinic in mesas.Mora biti tudi omakca,saj si videla,kako je dobra.Pokusis,da vidis,ce je meso mehko in malo rdeckasto mora postati.Porocaj.Lp Babi
A bi mi lahko katera malo bolj natančno opisala postopek in količine; govora je bilo o nekih drobtinicah in o vinu,….jaz pa ne vem in ne znam kako in kaj?! so to tisti lignji , ki ste jih delali na srečanju in sem lignje iz tega recepta videla v galeriji slik??
upam da so res…….:)
Hvala in LP
zala
Jaz sem lignje naredila včeraj. Količino 1 pakiranja sem zrezala na bolj velike kolobarčke, lovke sem pustila cele. Na žličko olivnega olja sem dala sesekljano čebulo, ko je zacvrčala, sem dodala lignje, spustili so svoj sok in sem jih dušila tako dolgo, da je sok skoraj povrel. Dodala sem (po mojem receptu na kocke narezan zrel paradižnik in zeleno papriko) sesekljan peteršilj in česen, pomešala, dodala 2 žlički drobtin, premešala, zalila z vinom (1 do 2 dl), dušila še 3 minute in pojedla. Bilo je zelo dobro. Lep pozdrav Mica
Mislim, da sem včeraj na približno kg lignjev dala en cel česen (celo glavico, ki bila mala), zelo veliko petršilja (pravi mali šopek), soliš pač po okusu (vmes kakšnega poskusiš 😉 ), vina pa tudi nekje za 3 žlice. Kar se drobtin tiče, jih daš tako na koncu, da preostanek tekočine (omakico) zgostiš (da ni sama voda, ampak je bolj “kompaktno”. V glavnem: ne šparat s česnom in petršiljem, vino je pa samo za zalivanje oz. da da omaki tisto piko na i (ne pa pretiravat, ker bo omaka potem preveč vinska).
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.