Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne maram revnih in neizobraženih

Ne maram revnih in neizobraženih

Imaš prav glede druženja in plačevanja. Sami si zbiramo prijatelje. Drugače pa kakšno rečeš ,če si slučajno v družbi. To res ni problem. Je pa tak,da niso vsi izobrazeni in premožni iz različnih razlogov.

Bolano, da obstajajo taki ljudje , če jim lahko tako rečemo!

Če malo obrnemo zgodbo. V primeru, da vse to kar imaš odnese s seboj ujma ali požar, skratka naravna katastrofa, se vprašaj, koliko tebi bo takrat enakih…bo tvoja vzvišena drža še vedno vzvišena ali pa se boš morda jokala kot otrok, ki izgubi igračo. Nadutost vodi v poraz, srčnost pa v zmago. Na kateri strani si?

Ubogi mož, ni vas vreden, je pa mnogo več od vas, aja pol se pa ne smeta družiti. ?

Le pazi, bogato in razvajeno življenje se ti lahko čez noč obrne na glavo. Takrat bi šele razumela ,kako je biti reven,če bi ti prijatelji višjega sloja obrnili hrbet. Tako boš verjetno tudi otrokom prepovedala druženje z revnejšimi otroci in jim  že od malega uničevala njihovo mišljenje. Otrok ne ve kdo je reven in kdo je bogat. To pobere od svojih staršev,ker ga oni  tako naučijo.Ni lepo delati razlike. Lepše je pomagati in si deliti.

Ah,avtorica zaleti se nekam!

Iskreno ,jaz se zadnjih 15 let družim z navadnimi ljudmi kot sem sama.

Imela sem nekoč prijateljice iz bogatih družin, ampak one so sedaj uh,huh gospe in ne hvala ne želim imeti več opravka s temi afnami, ki so postale.

Ena od teh afen mi je rekla ,uh kako je ona uspešna in ko sem omenila, da delam kot prodajalka ,pa zavihala nos.  Pozabila je pa omeniti, da ji je ata vso šolanje plačeval, celo dajal modre kuverte učiteljem, da je lahko hčerka izdelala razred.

Na bruhanje mi grejo ti šiki mikiji.

Mene en drek briga za bogataše! Enako njih briga za nas po njihovem manjvredne ljudi!

Poniževalna tema!!

Karma dela svoje,da ne bo kdaj prišel čas,ko bo metla tvoj zaslužek?

Odgovor na objavo uporabnika
Vzvišena, 12.07.2021 ob 17:37

Mož mi rad reče, da naj neham vihati nos nad vsakim, ki je manj od mene ali pa naj ne bom vzvišena. To me zelo moti. Pač enaki h enakim. Z neko proizvodno delavko ali čistilko, ki ima komaj končano šolo se nimam kaj pogovarjati, zakaj bi se pretvarjala in delala prijazno, če jim dam jasno lahko vedeti, da me ne zanimajo in nimamo nobenih težav kasneje. Prav tako se ne družim s tistimi, ki imajo nižji socialni status kot ga imam sama. Taka prijateljstva ne grejo skupaj, saj si ne moremo privoščiti vsi enako. Na primer, šli bi skupaj na morje, oni nimajo niti za šotor, mi pa bi šli v malo boljši hotel. To ne gre. Ali pa pri večernih izhodih, ja jaz ne bom samo zato, ker dobro zaslužim nekomu plačevala jedače in pijače, ker on pač nima. To mi je kot bi si plačevala družbo, tistemu na drugi strani pa lahko krepi kompleks manjvrednost. V glavnem, mož mi ne da prav, me pa res zanima, kaj boste vi rekli o mojem razmišljanju.

O tebi menim, da imaš grd ego-osebnostno motnjo, ko ti misliš, da si več vredna od drugih ampak vedi, da nisi. In zakaj misliš, da bi se pa revni in neizobraženi dobro počutili v tvoji družbi? Sigurno, da ne. Se niti ne zavedaš, da lahko nekoč zaradi svojega grdega značaja ostaneš popolnoma sama in izločena iz družbe? Nimaš pojma kako zna takšen grd način razmišljanja in dojemanja drugih ljudi udariti kontra…

Nisem ne revna ne neizobražena ampak imam pa normalen značaj in se zlahka in z veseljem lahko pogovarjam s takimi, ki jih ti ne maraš in jih s svojim razmišljanjem ponižuješ. Z osebo kakršna si ti pa se niti minuto ne bi družila, takšne prepoznam takoj, ko jih srečam.

pri tem zapisu sem se spomnil enega izreka nekega indijskega guruja:

“ona je tako revna , da vse kar ima , je le denar”

S tistimi bogatimi, ki so si sami ustvarili imetje se je res zanimivo družit in jih poslušat, gledat, učiš se od njih, poskušaš se izboljšat po njihovem vzgledu, pobereš od njih samo dobre navade… Najslabši so pa tisti z ultra bogatimi starši, tisti pa kar precej gledajo na status in drugega v glavi nimajo. Lepota, znamke, katera poznanstva imaš, za njih je status tudi to da se drogiraš – po tem te ocenjujejo. Plehki ljudje pač med res bogatimi in navadnimi gospodinjami z možem, ki ji plačuje prikolico na morju in sladoled.

Ponavadi je tako, da se bogati ne bo izpostavljal.

Izpostavljajo se bogati na lizing. Pha.

Tu je pa tudi razlika bogat, ki se ne izpostavlja in ostaja na trdnih tleh je razgledan, uni ta bogati na lizing ima pa tudi pamet na lizing.

Prav imaš, js se družim samo z bogataši ampak s takimi ki imajo ne pet miljonov ampak minimalno cež sto miljonov na racuno, tako da mislim da ti nebi mogla biti v moji družbi s tvojim drobižem?

Ves kaj dobro?Da mrliski avto,nima priklopa.(Ce stekas,kaj sem ti hotela povedat)In,da na koncu imamo vsi 4,5 kg,z zaro vred.Nicesar ne boste,vzeli na drugo stran?

te nizko izobraženi ti bodo menjali planice in umivali tvojo smrdljivo rit, ko te bodo domači visoki izobraženi in polno zasedeni, pozabili v enem predtižnih domov za ostarele in boš sama v sobi na svilenih rjuhah gledala čez okno, kako se bodo ostali družili ob poceni kavici in kosu stare potice

te nizko izobraženi ti bodo menjali planice in umivali tvojo smrdljivo rit, ko te bodo domači visoki izobraženi in polno zasedeni, pozabili v enem predtižnih domov za ostarele in boš sama v sobi na svilenih rjuhah gledala čez okno, kako se bodo ostali družili ob poceni kavici in kosu stare potice

Odličen komentar in bravo!

Tisti , ki so si sami ustvarili bogstvo je bolj malo ,v nasprotju s tistimi, ki so se rodili z zlato žico.

Ta avtorka je verjetno tista ta druga, ali zadnja.  Vse dobila na pladnju od staršev, sedaj pa tu pametna za 100 ljudi.

Se spomnim sorodnika,ko je rekle za eno skupno znanko, oh poglej ,kaj je ta dosegla ? Kaj pa je dosegla? Vse je dosegla s pomočjo svojega bogatega ateka ,ki je pa na koncu tudi umrl pozneje brez vsega,ali se raje ubil,ker ni imel plač za svoje delavce.

Zaradi takih kretenov hodim jaz v hotele s 4 zvezdicami (vi ste ponavadi v 5*, pa ce prav morate potem doma se pol leta jesti samo krompir ampak vazno, da pokazete svoj socialni status) ali v apartmaje in se pogovorim s kaksno cistilko, ki ima precej vec empatije od vas. A vi se o fiziki pogovarjate na pocitnicah, da ne najdete sogovornika? Aja pa se to – veliko je cistilk, ker pac poprimejo za vsako delo in morda trenutno ne najdejo boljse sluzbe.

In avtorica ,kaj je smisel te teme?

Da nam ,ki nismo tajkuni in direktorji,  poveš, kako si ti oh in sploh.??

Se raje družim z preprostimi ljudmi kot pa z afnami avtoričine vrste.

Hochstaplerji mi res grete na jetre.

Ta avtorica me spominja na nekatere od moji sorodnih.

Smo preveč preposti,ali samo navadni delavci in se ne družijo več z nami. Več sem napisala, ker smo nekoč bili kot rit in srajca z njimi, se daj pa že 10 let pred njimi ,ker baje se raje družijo s takimi, ki imajo več pod palcem.

So očitno pozabili, da tudi sami ne prihajajo iz neke bogate družine.

Ta avtorica me spominja na nekatere od moji sorodnikov.

Smo preveč preposti,ali samo navadni delavci in se ne družijo več z nami. Več sem napisala, ker smo nekoč bili kot rit in srajca z njimi, se daj pa že 10 let pred njimi ,ker baje se raje družijo s takimi, ki imajo več pod palcem.

So očitno pozabili, da tudi sami ne prihajajo iz neke bogate družine.

Sam neki ti lahko rečem. Full si fuj in odvratna oseba…

Ce bi bila izobrazena in razgledana,ne bi pisala takih oslarij.Upam,da ima moz vsaj ljubici poleg takega teleta…..fuj

Si prava Avsa ves

Plitva si, kot povprecna luza na cesti in cudi me, da te moz se sploh prenasa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close