Ne maram revnih in neizobraženih
Kak ti paše, če se rada pogovarjaš o raketni znanosti in kako alfa in beta receptorji v možganih sprejemajo določene stvari, si pač taka. Ne da se ti mencat in tračat. Najdi si pač takšno družbo. Prijatrlje izbiraš sam. Če pa ne veš, zakaj zajec serje kuglice, krava pa valje, a oba jesta travo, potem se pa ne počuti kompetentno razglabljat o kvantni fiziki.
Prav vam dam, da se izogibate materialno revnim. Ne sodite med njih. Vi ste namrec revni v dusi, in kot taksni si ne zasluzite biti del njihovega zivljenja. Vase koncno placilo pa bo samota! To si dobro zapomnite in ko bo prisel ta cas, se spomnite. Pravite si vzvisena, a niti predstavljate si ne, kako nizka ste! Osebno posedujem vec kapitala, kot ste ga vi videli v zivljenju, in z razliko od vas ne delam razlik. Dober clovek je bogat clovek, in ce taksnemu lahko izpolnim kaksno skrito zeljo, mu jo tudi bom. Ne glede na ceno, niti na misel kakrsnegakoli povracila. Pomoci ste potrbni tudi vi, torej ce vam lahko pomagam…..
Vzvišena, 12.07.2021 ob 17:37
Mož mi rad reče, da naj neham vihati nos nad vsakim, ki je manj od mene ali pa naj ne bom vzvišena. To me zelo moti. Pač enaki h enakim. Z neko proizvodno delavko ali čistilko, ki ima komaj končano šolo se nimam kaj pogovarjati, zakaj bi se pretvarjala in delala prijazno, če jim dam jasno lahko vedeti, da me ne zanimajo in nimamo nobenih težav kasneje. Prav tako se ne družim s tistimi, ki imajo nižji socialni status kot ga imam sama. Taka prijateljstva ne grejo skupaj, saj si ne moremo privoščiti vsi enako. Na primer, šli bi skupaj na morje, oni nimajo niti za šotor, mi pa bi šli v malo boljši hotel. To ne gre. Ali pa pri večernih izhodih, ja jaz ne bom samo zato, ker dobro zaslužim nekomu plačevala jedače in pijače, ker on pač nima. To mi je kot bi si plačevala družbo, tistemu na drugi strani pa lahko krepi kompleks manjvrednost. V glavnem, mož mi ne da prav, me pa res zanima, kaj boste vi rekli o mojem razmišljanju.
DA SEM TVOJ MOZ TE PO TAKIH TVOJIH IZJAVAH NITI POGLEDAM NE VEC. NE VEM KAJ JE RAZMISLJAJ ,KO SE JE ZENIL.
Katastrofa kaj mora ta zemlja nosit..sej nikjer ne pise da moras biti prijatelj z revnejsimi..v primeru cistilke recimo, jo lahko vsaj pozdravis, vprasas kako je..par besed..ji zazelis en lep dan in s tem vlijes dober obcutek s tvoje strani tej osebi, ne pa bit hinavka ali pa gledat na njo kot postransko smet, ki cisti tla po katerih hodis ravno “ti”, ce pa nje nebi blo bi hodila po smeteh in nasplosno usranih tleh..(to je primer zgolj za cistilko)
Na kratko receno si sebicen materialist brez srca!
Ah, že doživeto s sosedi…
Vedno so nas gledali zviška in nam dajali vedeti, da mi sem ne pašemo. Še posebej baba.
Oni so imeli visoko letečo firmo za uvoz (predvsem)/izvoz, neke vrste špedicijo. Jaz pa le dr. naravoslovne znanosti in univerzitetni profesor s precej manj denarja.
Potem je šla njihova firma v stečaj, prodati so morali tudi bajto. Jaz sem pa še kar tukaj.
Strinjam se sicer z napisanim, sploh z dopusti in tem z “revezi” ne mores kombinirat.. Neke intelektualne debate tudi ne mores udarit s cistilko. Ampak drugace pa nimam nic proti druzenju s takimi ljudmi, imajo mogoce druge kvalitete in vsak clovek ti lahko nekaj da in nekaj pove, cesar ti nimas itd..
Pred mnogimi leti sem delala v kadrovski službi. Urejala sem tudi vso dokumentacijo za upokojitev. Ko sem vse to pripravljala vodilnim, mi niso rekli niti hvala. Ko sem uredila papirje za tiste na najnižjih delovnih mestih, so mi bili zelo hvaležni. Spominjam se čistilke iz Bosne, ki mi je takoj, ko je dobila prvo pokojnino, prinesla čokolado in kavo. Tako mi je bila hvaležna.
Ljudi od takrat delim na ošabne in nadute in na skromne in hvaležne.
ko ti bo n ulici slabo ti bo pomagu kao neizobrazen revez in ne bogatas in verjem sam ena bolezen pride pa te ne bo poznal noben zato ker ponavadi takih samooklicanih pametnjakovicev ne mara noben in so brez prijateljev na koncu naj te potolazim nisi modre krvi in nikoli se ji nebos niti priblizala pod kozo si ista kot cistilka v glavi in nasplosno mentalno cistilki ne sezes do kolen
Forum je zaprt za komentiranje.