Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne maram revnih in neizobraženih

Ne maram revnih in neizobraženih

Da te ne bo karma prizemljila, ker letaš visoko nad oblaki.

Še nekaj je.

Nižji sloji imajo čisto svoje probleme, svoje debate, svoje teme.

O temah pomembnih za človeštvo, za bodočnost, ne vedo skoraj nič,

Od petih znancev na kavi je nekdo, ki ga ne zama nič, ki o ničemer ne ve nič, ki ne dovoli debate o politiki, ki mu ni všeč noben šport.

in ko ostali recimo pojamramo, da je življenje čedalje težje, ne prizna niti tega in perspektivo komentira z BMK.

Seveda pa daleč najbolje od vseh nas pozna akcije v trgovinah, kje in kdaj bo -35, ali -50%….

Nek poslovno zelo uspešen Američan je že pred 20 leti povedal: Tisti, ki cele dneve preštevajo kovančke, bodo vedno reveži!

Drugače niti ne more biti!

Gre za naravnanost, gre za odprtost duha, gre za to, da si za razliko od ogromne, vendar neuspešne mase soljudi – nekaj upamo.

Koza prepotentna, mislis da lahko z denarjem vse kupis, in presojas cloveka glede statusa.

Karakter in srcnost od cloveka si poden od podna, tako da nisi vredna srcnosti in prijaznosti

Gnila do konca ,moz te itak ne bo gledal sigurno ima ze drugo.

Denar je vse kar imaš. Smiliš se mi in visok ego.Kmalu te bo obiskala karma.

Odgovor na objavo uporabnika
prazna si, 12.07.2021 ob 18:54

Kaj bi rekla o tvojem razmisljanju?

Da je prazno in da si ti prazna.

Ta vikend sem bila v druzbi enega milijonarja in njegove zene. V bistvu se veckrat vidimo, nekajkrat letno pa tudi podruzimo malo bolj.

Prejsnji mesec sva bila z mozem na druzenju s predsednikom uprave ene ogromne tuje multinacinalke, z lastnikom enega vecjega slovenskega podjetja in z enim hudim mednarodnim biznismenom, z zenami seveda, vidimo se nekajkrat letno, no, moz se z njimi vidi veckrat, privat.

Danes sem bila 2 uri na kavi s cistilko, jutri grem na kavo z eno nezaposleno.

Mi smo povprecna druzina, morda celo podpovprecna, kaj pa vem, kaj je danes merilo povprecja.. .

Druzimo se z vsemi, tako tistimi nizje izobrazenimi s slabimi sluzbami in dohodki, kot tudi s tistimi visje izobrazenimi s hudimi sluzbami in se bolj hudimi dohodki.

Meni je pomembno, da je nekdo Clovek, to je edino merilo po katerem si izbiram druzbo in na sreco ima tudi moz enake kriterije.

Kaj mi pomaga boljsi hotel in druzba, ce je clovek prazen in se nimas z njim kaj pogovarjat, kaj sele, da bi se lahko sprosceno nasmejal z njim?

Aja, pa zdaj ze kar nekaj let zapored povabiva na morje en par, ki je v primerjavi z nami precej reven, a sta oba zelo v redu cloveka in nama je prijetno v njuni druzbi.

Imava tudi 3 odrasle otroke, v njihovi druzbi so od nekdaj vse sorte prijatelji, od otrok ‘cistilk’ do sinov/hcera direktorjev mednarodnih podjetij in visokih politikov. Zanimivo, da tudi njim financno stanje ni pomembno.

Bravoo

Plehka blesava zakompleksna baba.

S tabo se pa niti pod razno ne bi družila. NIKOLI. Pa sploh ni pomembno v kateri rang, po tvojem mnenju, spadam.

Pravijo kdor visoko leta nizko pade! Pazi, da ne boš nekoč na istem! Mene bi bilo sram, da bi izjavila kaj takšnega.

Vzvišena, 12.07.2021 ob 17:37

Mož mi rad reče, da naj neham vihati nos nad vsakim, ki je manj od mene ali pa naj ne bom vzvišena. To me zelo moti. Pač enaki h enakim. Z neko proizvodno delavko ali čistilko, ki ima komaj končano šolo se nimam kaj pogovarjati, zakaj bi se pretvarjala in delala prijazno, če jim dam jasno lahko vedeti, da me ne zanimajo in nimamo nobenih težav kasneje. Prav tako se ne družim s tistimi, ki imajo nižji socialni status kot ga imam sama. Taka prijateljstva ne grejo skupaj, saj si ne moremo privoščiti vsi enako. Na primer, šli bi skupaj na morje, oni nimajo niti za šotor, mi pa bi šli v malo boljši hotel. To ne gre. Ali pa pri večernih izhodih, ja jaz ne bom samo zato, ker dobro zaslužim nekomu plačevala jedače in pijače, ker on pač nima. To mi je kot bi si plačevala družbo, tistemu na drugi strani pa lahko krepi kompleks manjvrednost. V glavnem, mož mi ne da prav, me pa res zanima, kaj boste vi rekli o mojem razmišljanju.

Butara

Žal, da obstajajo. V službi je lepo opazno, kako se nekateri obnašajo do tistih nižje pod njimi.

Čaki Mal, to da si spoštljiv in spoštuješ vsa živa bitja je drugo, kot če nekomu nekaj plačaš. Ti pač nisi spoštljiva. Mogoče se ima Un v šotoru bolje od tebe.

veš karma je hudič in tebe bo doletela v smislu da boš pristala na dnu brez denarja in brez službe.a te ni sram.vse se vrača vse se plača tudi ti boš za svojo izvisenost nadutost in mislenje da si več kot ostali ker drugi nimajo ali delajo v proizvodnji.nisem prevoščljiva a mislim da bi morala dobiti lekcijo za tako mišljenje in to zelo bolečo,

Jaz nikogar ne podcenjujem, žalim,.. Spoštujem vsako osebo, ki dela (ni pomembno kaj)!

Je pa res, da iste sorte ljudi so za skupaj. Jaz primer ne želim biti v družbi bogatejših, ker pač jaz nisem pripravljen za večerje plačevati 100 in več evrov na osebo,.. Še manj bi si želel, da bi me oni častili!

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

Zivijo,

Moja pot je bila takšna, da sem kot študent začel delati v velikem podjetju in ker mi je delo ustrezalo sem se po 1letu študentskega dela zaposlil s končano srednjo šolo. Seveda je bilo ogromno takih kot si ti, poniževali so me, niso pričakovali od mene ničesar več. Meni je bilo delati super, pridobil sem ogromno izkušen in ker je bilo podjetje tako usmerjeno sem hitro napredoval na višje pozicije. Kasneje sem ob delu dokončal tudi fakulteto in šel še višje, ampak v vseh teh letih sem občudoval “majhne ljudi”. To so ljudje, ki so skromni, s manjhnim zadovoljni, pošteni in delavni. Vedno sem jih cenil, ker so bili vedno iskreni do mene, kasneje ko nisem več bil med njimi sem spoznal zelo hudobne in zahrbtne ljudi, zato sem jim kmalu nehal posvečat pozornost. Mislim da je tvoje razmišljane povsem napačno, ljudi moramo deliti na dobre in slabe, nikoli neveš kakšna življenska zgodba se skriva za neko osebo, lahko so zelo težke stvari, katerih večina nebi prenesla. Še danes pravim, ni katastrofa, ko nek direktor ni več direktor, katastrofa je, ko mama samohranilka (čistilka…) ostane brez službe. Verjetno nisi bila nikoli v takšni situaciji, jaz pa sem bil, zato morda gledam na zadeve malce drugače. Seveda ima vsak pravico do svojega pogleda, vendar ljudi kakršna si ti pač ne razumem.

Koža na kvadrat!!!!

Druži se s komer hočeš a ne podcenjuj delavcev ker oni verjetno delajo tudi zate. Le kako ti je uspelo najti normalnega moža!!!!

Sploh nisem prebrala vsebine saj mi že vaš naslov pove kakšen človek ste. No jaz pa nisem revna pa kljub temu ne maram bogatih prepotentnih egoistov. Spoštujem pa vse normalne ljudi ne glede na debelino ali praznino denarnice.

Je res, 12.07.2021 ob 21:26

Sem enakega mnenja drugače pa naj me označijo za snoba. Ti neizobraženi karnaprej jamrajo in se pritožujejo, v svoji ligi pa je deljenje navdušenja in pozitivnih informacijm izkušenj s potovanj, raznih intelektualnih debat. Nisi čudna, vse je v redu.

Jebem ti seme in pleme

Ljuba “naddama”, ko boš zapustila ta svet, te bo manj kot tri kile in ne boš nič manj in nič bolj prašna od čistilke. To, s kom se družiš, pokaže, kdo v resnici si – kakšen odnos imaš do soljudi – in to, draga moja, te dela velikega, ne pozicija, ne denar, ne izobrazba. Pa srečno v tem tvojem praznem samoljubju.

Mnmnmn17, 13.07.2021 ob 17:35

Provokacija, ane? Sej tolk nadut folk ne obstaja. Ali pa le jaz živim v vzporednem vesolju?

Obstaja, očitno si res v drugem svetu. Se mi zdi, da je to kar dobro.

Kako bedno razmišljanje. Nekje nekoga srečaš, najprej vprašaš, koliko zasluži, koliko ima na banki in kaj dela? Škoda. Meni je lepo imeti prijatelje in spoznavati zelo različne ljudi. Od tistih, ki imajo samo osnovnošolsko izobrazbo, do tistih s fakulteto. In prav malo me briga, koliko ima kdo denarja. Jaz ga imam dovolj. In če je treba, zelo rada še komu pomagam. Vse to človeka bogati.
Ampak ti si itak že dovolj bogata, ali pa si to samo misliš. Tvoj soprog se mi smili.

Upam, da te mož zapusti, saj nisi n8kogar vredna. Si navaden človk z narcisoidno motnjo

Pol pravs da nimas lih veliko prijateljev poleg moza?

Se strinjam s teboj, tudi jaz se ne bi družila s teboj in  se ne bi imel s teboj kaj pogovarjat. Hodiš na hrvaško kao v malo boljši hotel (beri srednja hrvaška žalost od hotela). Če nimaš denarja niti za boljši hotel na Hrvaškem, potem nimaš niti za 14-21 dni Maldivov, Sejšelov, za karibe, zanzibar…..  a misliš, da bi ti jaz plačevala letalo, namestitev?  Kje so šele večerje, izleti pa zabava na oddaljenih destinacijah?  Mi s prijatelji tudi jadramo po jadranu in sredozemlju… kaj bi delali s teboj, ker si  niti ne morš privoščiti dvomesečne odsotnosti z dela oziroma tvoje službe.

Upam, da se ne sliniš za tistimi oziroma nami, ki imamo večji in boljši status od tebe in si lahko veliko več privoščimo kot ti.

O ce bi ti vedela kaj v resnici je bogastvo ne bi tako neumnih ven metala.

Sem pa zadnjic srecala eno sosolko ,ki ima glih ene tolk prazno glavo kot ti, no pa mi pove da ima otroka ki zaostaja v razvoju in da niti sole s prilagojenim programom ne zmore.No kaj je v tem primeru za tebe bogastvo,jaz ti ne rabim odgovorit,ker si tako pametna bos znala sama.Vcasih ima veliki racunalnim z nami drugacne nacrte,kot se jih mi zamislimo,ker padec z velike visine bolj boli kot z nizje,le verjemi ,da je tako…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close