Ne maram popravkov! Ne maram pa pika!
Ok, saj sem jih imel do predkratkim, ampak to, kar se dogaja sedaj je pa že višek.
KB885835 mi je povzročil, da se nisem mogel logirat. nema! Kar geslo je hotel imeti (prej brez) če pa si se hotel logirat ot administrator te je zavrnilo češ, da je ukazni niz predolg! Blagor mu, kdor ima dolgega!
Z3golj preblisk me je rešil, da sem šel v varni zagon in izbral Last known good configuration… ali nekaj takega s seznama, v glavnem delalo je.
No, potem sem hotel automatic updates izklopit. Kaj huhšega. Sedaj me rdeči ščit neprestano z oblačkom opozarja da kaj si pa mislim, da utegne moj računalnik biti ogroženin da sem sploh očitno popolnoma neodgovorno bitje.
ko sem poskušal najti, kje bi ta opozorila izklopil mi je seveda pod “change settings” zgolj vse skupaj vklopilo nazaj. Grrr.
in seveda v naslednji sekundi ponudilo da nainštalira popravke.
Ah, jaz brihtna bua od/ob/po kljukam vse razen tistega KB885835 in pogledam kaj bo.
Mletje, mletje in na koncu – Žal napaka, ki jo lahko – seveda samo če si želim – pošljem tudi njim v pregled, ampak na namizju pa NIČ. Ok, slika ozadja, drugega nič.
Reset? nič. Varni zagon? Nič.
Nič, nič, nič…
Le lepa moja slikca.
prek ctrl alt dele uspem priti do upravitelja opravil, kjer poskusim zagnati explorer.exe… Ah, napaka seveda.
Potem mi z msconfig vendarle uspe priti na obnovitev sistema in evo, vsaj to je delovalo.
Automatic updates so izklopljeni, meni pa security center stalno znova teži, da sem neodgovoren. Kar v bistvu sem, ampak kaj ga to briga??!!!
Kako naj to izklopim???
Preveč in prav vseh popravkov tudi jaz ne maram. Sva že dva 🙂
Pojdi v Nadzorno ploščo, odpri Varnostno središče, klikni spodaj na Automatic updates in izberi možnost “Notify me but don’t automatically download or install them”, Uporabi in V redu.
Ko ti zamori z install-om popravkov, ga lahko komot skenslaš. Meni uspeva, pa nič ne štrajka.
Lp, Lady L
hehe, ne to je kazen za tiste ki uporabljajo M$ operacijske sisteme :))
Drugače pa malo mehki včasih res precej pretiravajo pri nekaterih varnostnih nastavitvah in ne pustijo spremenit določenih zadev, zraven majo pa itak še 10 bugov, ki zlobkotom omogočijo vdor v tvoj pc.
Sam sem mel 2 dni nazaj podoben šmorn z enim od popravkov, ki se je skregal s prepametnim antivirusnim programom. Po namestitvi popravka se je že pred prijavo v polkenca pojavila hudo huda napaka, ki jo je povzročil program z ammm hja naključnim imenom. 3 antivirusni programi, stinger, Adware, SpyBot, HijackThis in temeljit pregled diska niso pokazali niti ene sumljive stvari. OK si rečem, naredim system restore, ki odstrani tudi update in zadeva spet špila BP. Seveda se sitni update zopet najde in namesti, tokrat po zagonu celo deluje brez fatalnih napak, ko pa sem se hotel povezat na net, pa se je mlinček enostavno resetiral. Potem ugotovim, da system restore ne dela več na noben restore point. No potem končno ugotovim, da so tista naključna imena le antivirusni program, ki se zaradi lastne varnosti pri vsakem zagonu preimenuje v naključen niz znakov, tako da ga virusi ne morejo onemogočit, ga končno prepričam, da deluje tudi z tem popravkom, vmes pa sem že bolj z obupa še enkrat naložil sp2. In ker so fantje iz M$ zaskrbljeni tudi za varnost moje mašince, so mi seveda nazaj vklopili njihov firewall, izklopit mi ga pa ne pustijo, ker je kao domenski admin z group policyjem to preprečil. V mojo korist seveda 🙂 Pc je pa itak doma udomačen in še od daleč ni videl domene, kaj šele kakega domenskega admina 🙂
Druga taka stvar je programski dostop do podatkov novejših Outllokih. Recimo da imaš 10000 mailov in želiš z njimi nekaj naredit. Ker so cifre velike valjda narediš program, ki bo to postoril namesto tebe. Ko hoče program prebrat prvi mail, se outlook zbuni, da hoče verjetno nebodigatreba dostopat do podatkov v tvojem Outlooku. Potem te še lepo vpraša, ali mu pustiš 1x, 1 minuto, 2, 5 ali 10 minut, da šari po tvojem predalu. In karkoli mu rečeš, takoj spet zajambra, ko hočeš pogledat od koga je ta mail sploh prišel. In tako 6x na mail x 10000 mailov lepo pritiskaš yes, yes ,yes, yes….. Huh kakšna avtomatika.
Tretja cvetka security centra je opozarjanje in teženje za datoteke presnete iz neta. Npr mene vedno ko zaženem kak mp3 komad, ki je bil prenešen z neta z IE, lepo dobrohotno opozori, da je datoteka prenešena iz neta, da je zaradi tega lahko hudo nevarna in lahko naredi štalo da je joj.
Seveda ponudi kljukico, naj me za to vrsto datotek ne opozarja več, ampak kaj ko tista kljukica ne deluje, cele kolobocije pa itak ne moreš izklopit. Tko so pri vsakem zagonu mp3ja M$ovi hudi strokovnjaki hudo zaskrbljeni za mojo varnost, ker se po svetu skriva ogromno zlonamerne kode skrite v mp3 zapisu bwwaaahahahaa Seveda če mp3 potegneš dol z Firefoxom, potem si varen. Vsaj pred butastimi opozorili če ne čem drugim 🙂
Tkole Wega, ker si se razpričal, sem se mogu tud jaz 🙂
Sicer tole ne bo rešlo tvojga problema, ampak je pa človeku takoj lažje če ve, da je v zosu tud kdo drug ne samo on 🙂
huh, pomoje bo treba jit v kratkem na kak pir, kaj praviš?
Potrkam ob les, pa še ob kištico… ampak kar ne morem verjeti, da vam te boge varnostne nastavitve povzročajo tolikšne težave!? Ma, da bi men komp težil, ko poženem MP3! Ga vržem skozi okno…
Preveril sem ponovno na MS strani, noben popravek ni na voljo. Torej vse up to date. Morda je edina razlika v tem, da SP2 nameščate posebej, imam namreč zadnje winse, ki ga že vsebujejo.
Vse, kar sem napravil po nameščanju OS, je bilo to, da sem označil, da bom sam poskrbel za AV zaščito, požarni zid pa sem kar pustil vključen.
Tudi ostale stranke, ki sem jim v zadnjem času nameščal legalne XP-je in celo SP2 z neta, se prav nič ne pritožujejo.
Na temle forumu je kmalu po SP2 mrgolelo pohval in ocen, da ne povzročajo zapletov, razen redkih izjem. Od kod sedaj toliko kritik in problemov?
Mah saj sam sp2 še vseno prinese kar nekaj stvari in tudi jaz sem imel pol leta čisti mir. Se mi je pa zdelo, da je bil ta sp2 drugačen od unega prvega, tako da bohved, če nimajo več verzij, al pa že kako popravljeno verzijo prvotnega sp2.
Na k**** mi pa gre, če neko nastavitev zapečejo tako, da je ne moreš popravit niti v sanjah in še to je ponavadi čisto zaradi tega, ker niso sposobni naredit druge pametne rešitve. Pol pa človek dobi občutek, da nima več nadzora nad svojim mlinčkom in tega me je pa kar malo strah 🙂
Res zanimivo… meni popravki ne delajo problemov, še manj pa SP2. Pa tudi samo najbolj “kritične” dam gor, ne vse več ali manj nepotrebne solate.
Priznam, sem pa imela težave s popravki na SP1, ki je bil naložen naknadno. Potem sem naložila Winse, ki sabo prinesejo SP1, nato pa čez naložila SP2 direkt iz neta.
Požarni zid sem pustila vklopljen, za AV pa skrbim sama.
Ampak za to stvar okoli mp3jev tudi prvič slišim, da bi PC takole težil, pa jih imam kar nekaj. In velika večina jih je potegnjena dol z neta ravno z IE.
Ja hmmm, takrat, ko sem jaz vlekla dol SP2, sem očitno potegnila tapravega. Je bilo kar nekaj različic le-tega.
Forum je zaprt za komentiranje.