Ne kupujte tiskalnikov Canon ip4200 in podobnih!!!!!
V novo serijo tiskalnikov je namreč Canon vgradil čipe, ki preprečujejo polnjenje kartuš s črnili. Chip reseterje lahko pričakujemo šele čez nekaj mesecev, zato vsem, ki bi radi poceni tiskali, odsvetujem nakup nove linije Canonovih tiskalnikov.
Pero – to bodo vsi slejkoprej storili, saj če malce razmisliš – podjetja ne
morejo živeti od tiskalnika za 10.000 sit, temveč samo od
rezervnih delov in od kartuš seveda.
Ker saj veš po tej logiki bi tudi dejal:
– Ne kupujte MS programske opreme, ker ima serijske cifre, pa še ni skrackano/shackano :)))
lp
Hja, ce bi dohtarji pri vsaki operaciji pustili not ene skarje, da bi jim ne bi zmanjkalo biznisa .. ali pa ce bi moral clovek vsakic zamenjat avto, ko se znucajo gume..:)) (btw, sodelavec ima audija, ki ga mora odpeljat na servis za vsako menjavo zarnice, kar je ze precej blizu tega..:>)
Jaz tud ne morem prebavit te logike.
Ko enkrat kupim eno stvar, lahko po mojem delam z njo, kar hocem – jo popravljam, zamenjam sestavni del, jo recikliram ali jo vrzem stran, ne pa da mi vgradijo en chip, ki mi to onemogoca.
lp, proxima
Nimam nič proti, če tiskalnik stane malo več; ampak ta tiskalnik že itak stane 34 jurčkov….odločil sem se, da dobim ta denar nazaj , kajti:
Ob nakupu dne 7.1.2006 nismo bili opozorjeni, da pri tem modelu ni mogoče polniti črnilnih vložkov z alternativnimi črnili, na kar bi nas morali opozoriti (32. člen ZVPot :
“Podjetje mora potrošnika seznaniti z lastnostmi ponujenega blaga, po katerem povprašuje.”) Niti ob nakupu niti v spremni literaturi ni navedeno, da ta model uporablja vložke s čipi, kar preprečuje uporabo alternativnih črnil. Ker v podjetju uporabljamo tiskalnik za printanje večjih količin dokumentov, nam bi to zamolčano dejstvo predstavljalo veliko finančno obremenitev….Torej je proizvajalec in prodajalec zamolčal pomembno tehnično karakteristiko. Jaz se jim pač ne bom pustil na suho jeb….
Napisal sem uradno pritožbo, če bodo gluhi, pač sledi prijava tržnemu inšpektioratu.
Normalo je da se uporabljajo originalni potrošni in nadomestni deli. Če bi pri nakupu vprašali ali lahko polnete tiskalni z neoriginalnim črnilom tega problema ne bi imeli. Za vračilo blaga pa se lahko pod nosom obrišeš. V našem podjetju smo že imeli podoben primer (stranka je hotela vrniti tiskalnik po pol leta zaradi podobnih problemov). Inšpektorja je samo zanimalo ali je stranka to vprašanje postavila pred nakupom in ali smo ji mi lagali. Ker smo skupno ugotovili da stranka pred nakupom ni nič vprašala je inšpektor pač povedal da pri tem ne more nič. Stranki je tudi pojasnil da se ponavadi pričakuje da bo stranka uporabljala originalni potrošni material, zato trgovcu stranke o nasprotnem ni potrebno obveščati.
He, he, to je izgovarjanje trgovcev. Do sedaj so Canonovi tiskalniki omogočali natakanje. To, kar so naredili sedaj, je onemogočanje konkurence, kar je v tržnem gospodarstvu nedopustno. Zamisli si, da kupiš prenosnika, nato pa nanj ne moreš namestit Windowsov. In tvoj odgovor bi seveda bil, da jih o tem nisem vprašal, ne?
Ej Pero, pa si naredil tudi kakšno pritožbo na Canon Slovenija,
na Canon Europe itd..
Osebno menim, da je tvoje početje malce jalovo, pa ne zagovarjam
prodajalcev, niti ne proizvajalcev…
Mislim, da če pokličeš na tržno inšpekcijo – sta tam dva tržna inšpektorja,
na žalost jim na vem imena, niti priimka, če boš imel srečo boš
govoril z eno gospo/ali gospodično (ne vem stanu), vem pa da presneto
obvlada področje informatije in ti bo znala tudi strokovno kaj
pametnega povedati in svetovati – pa se ne hecam – mislim resno..
lp
Saj ne, da bi pričakoval, da mi kišto menjajo. V najslabšem primeru jo bom potem, ko se spraznijo kartuše, poknil v kanto za smeti ali javno razbil, ker mi v takem stanju res ne koristi…Jim bom pa vsekakor povedal, kaj si mislim o takšnih “tržnih prijemih”. Pa tudi marsikaterega potencialnega kupca jim bom odgnal k konkurenci. Potem pa si bom nabavil star model, ki omogoča nalivanje. Inšpekcija je seveda naslednji korak.
Vsaka čast Canonu; od njih sem dobil naslednje sporočilo:
Spoštovani!
V zvezi z vašo reklamacijo tiskalnika Canon ip4200 , so nam iz podjetja Canon Adria odgovorili sledeče:
Odločili smo se, da vam povemo, da je mogoča uporaba refilov. Povedati moramo le, da si tiskalnik uporabo refilov zapomni in v primeru okvare tiskalniške glave ne bomo priznali garancije.
Postopek pa je naslednji: po polnjenju kartuše naj stranka v trenutku ko tiskalnik noče več tiskati in utripa alarm zaradi »prazne« kartuše drži tipko RESUME (sredinski gumb-trikotnik v krogu) celih 5 sekund in tiskalnik bo nadaljeval tiskanje z napolnjeno kartušo.
Upam, da smo vam s tem odgovorom rešili težavo.
Lep pozdrav,
Gregor Drozg
Vodja poslovalnice
Seveda pa bi bilo še lepše, če bi to pisalo že v osnovnih navodilih…
Forum je zaprt za komentiranje.