Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ne dobim in ne dobim službe

ne dobim in ne dobim službe

oj no tudi jaz sem od februarja na zavodu imam dva itroka in sem sama z njima ne dobim in ne dobim službe mam pa 31 let to ni normalno sem že obupalaaaaa lp m

Razni wexlerji lahko skačejo do neba od jeze, ampak jim ne bo nič pomagalo. Seveda nas nekatere zanimajo naše pravice – koga pa bojo? A delodajalce? Oni svoje še kako poznajo, drugim bi pa plozali samo o dolžnostih. Ko sami kršijo dolžnost plačilne discipline, jih morajo pa vsi razumet. Namesto, da bi bil vesel, da mu kandidat(ka) na razgovoru pošteno pove, pod kakšnimi pogoji se je pripravljen(a) zaposliti, da mu je olajšal(a) odločitev, se pa še nekaj razburja. Kaj pa on ve, kdo je res delaven in garaški po njegovih standardih, ko pride na razgovor? Na čelu mu ne piše.

Je pa tudi za iskalce zaposlitve dobro, da je nekaj mlade (in starejše najbrž tudi) populacije, ki se raje doma izležava in jamra kot bi zgrabili vsako tlako. Tako imajo ostali več možnosti se zaposlit pri oderuhih in jim zvesto služit do brce v rit. Delodajalci pa navkljub visoki uradni brezposelnosti nimajo tolikšne populacije na voljo za izkoriščat, kot bi jo želeli, da bi lahko še bolj zaostrili pogoje dela.

No, take trditve kar na splošno so zelo zavajajoče, četudi všečne – to je zelo odvisno od poklica in velja pri vsakem poklicu v nekem določenem (pri nekaterih poklicih res širokemu) razponu izobrazbe. V tistih omenjenih par mesecih kvečjemu nadoknadiš kakšno malenkost, predvsem se pa priučiš na način dela v skupini kamor si prišel, to priučevanje ti itak ne uide. Ne moreš pa na ta način in z “izjemno osebnostjo” nadoknaditi kar česarkoli in kjerkoli ampak samo v določenem razponu.

Če imaš naprimer srednjo frizersko ali pa če si končal pravni faks, imaš po moje bolj malo možnosti, če iščeš delo kirurga, pa ne glede na to kakšne izjemne osebnostne lastnosti imaš. In še dobro, da je tako. Precej je takih poklicev, ki se jih nekako ne moreš kar priučiti v mesecu ali dveh. In precej je takih poklicev za katere nepoznavalci mislijo, da se jih je mogoče na hitro priučiti ob delu. Seveda, tudi nevrokirurg in strojevodja lahko delata v kontrolni sobi jedrske elektrarne – dokler ne bi bilo rdečih lučk bi jima verjetno kar šlo…

Sicer se pa s tvojim postom večinoma povsem strinjam samo na živce mi gre, ker začnejo ljudje potem take izjave, ki za določene stvari dejansko veljajo, posploševati vse povprek, preko vseh meja zdrave pameti.

Avtorica verjetno ni mislila, da se lahko frizerka prijavi na mesto modnega oblikovalca in bo v enem mesecu obvladala delo. Ampak da znotraj “tvojega področja” delodajalca prej zanima, da si se pripravljen učiti in delati, kot pa da že vse znaš.

Delodajalec ima več od zagnanega, hitro učljivega delavca, kot pa od delavca, ki ima s takšnim delom dovolj izkušenj, ni pa zainteresiran in se mu ne ljudi priučevati novih znanj.

Ima pa seveda ta “pomembna je osebnost delavca” negativne plati, ko se zbira človeka, ki bo “pasal” v obstoječi tim tako, kot da bo tim skupaj vsak popoldan preživljal čas ob pivu (in se mora zato dobro ujeti po tej plati), ne pa kot da bo skupaj delal na nekem področju in bo moral dati od sebe dober rezultat.

Evo, jaz se tukaj javim, če me bo kdo od delodajalcev prebral. Sem brez službe in jo nikakor ne dobim. Zakaj? Ne vem. Izobrazbe imam zadosti za več delovnih mest. Se prijavljam tudi seveda za nižja dela, a ne gre .
Ko sem bila mlajša, sem poslušala, ste mlada in imela boste še otroke. Ko sem ga imela, so rekli, ja imate majhnega otroka,boste stalno na bolniški,…zdaj, ko otroci niso več majhni, sem prestara, ali kako?
Zadnjič pred novim letom na nekem razgovoru sem poslušala, da kako ne bom znala delat! Si morete to sploh zamisliti? Ne vem, po kakšnem kopitu izbirajo ljudi , ki potem naprej izbirajo kadre, lahko pa povem, da nihče ni tako sposoben, da bi po 15 minutah razgovora lahko nekoga ocenil v smislu njegovega dela.
Seveda, vsi bi strašne izkušnje. Ampak potem dajte ljudem priložnost, da se pokažejo koliko so sposobni.
Za nižja delovna mesta se pa vsi ustrašijo, češ ta se bo preveč zmišljevala, ker ima višjo izobrazbo. Pa vam povem, to ni res. Vsi smo samo ljudje in moramo najprej živeti in preživeti, nato pa tudi biti na nekem delovnem mestu, da se človek počuti funkcionalnega in da da svoj pečat celotni družbi, v kateri smo.

LP vsem

ja.

Odgovor na objavo uporabnika
nowa, 09.11.2012 ob 19:19

Počasi mi že zmanjkuje volje,samozavesti in se sprašujem kaj za vraga je narobe z mano…
Mlada, delovna, pridna…ampak nobeden mi ne da možnosti, da bi se lahko izkazala. Aktivno iščem službo že več kot pol leta, vsaki dan pošiljam ponudbe.Ker vem da je pisanje le teh že prava umetnost, da vsaj malo izstopaš se še posebaj potrudim in vsakemu potencialnemu delodajalcu posebaj pišem oz. se o njih prej seznanim in poglobim v njihove vizije.
Ko pridem na razgovor vedno vse super, dobim občutek ,da mogoče pa bo le to to…ampak na koncu vedno razočarana.
Vse razgovore, ponudbe..sem analizirala in se spraševala pa kje za vraga delam napako ( e )
Ali so res samo še veze ? Da imaš ta pravi priimek ?

Če si še mlada si z naslednjim letom kupi študentski status (gea collage) in najdi podjetje, ki nudi kasnejšo zaposlitev.

Vso srečo. Vem kako je….

Odgovor na objavo uporabnika
mlada mora bit ne?, 09.11.2012 ob 19:40

A kakšne starejše, ki smo malo bolj realne in delovne, pa ne bi zaposlila?

si predraga za delodajalca pri svojih letih,  če te redno zaposli – preveč minulega dela še dodatno za zraven za plačat…

samo , če dobijo od zavoda subveznicjo zate 5 jurjev, če te zaposlijo, kot kader po 50em. Pa še to moraš biti brez pridruženih in izgorelih bolezni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close