Ne da se mi
…klinc pa nominiranci…nč nam dodal…saj zgoraj navedena izjava govori sama zase (odraz slovenske bralne kulture)
Dobrih knjig (naših in tujih) je kolikor hočeš; samo poznat jih je treba – mednje zagotovo spada tudi Morovičeva Vladarka – slabih knjig (tistih, ki ne potegnejo) pa pameten človek ne bere.
Meni se branje ne zdi razsipanje energije, rezza, prav nasprotno, res pa mi vsaka knjiga ni všeč in na osnovi svojih kriterijev pač ločujem zrnje od plev… zavedam pa se, da so moji kriteriji in moja merila samo moji, zato so taki nezreli, nezanesljivi in sem jih vedno pripravljena še dograditi, zaradi česar posegam tudi po priporočeni literaturi, med katero sodijo tudi razni nominiranci in nagrajenci.
Da pojasnim, kako je branje meni v užitek, pravzaprav nekaj, kar pač rabim, da funkcioniram v tem kaotičnem vsakdanu… poskušam pa ne “filat mozag” z raznimi informacijami o vsem mogočem, zato večinoma ne gledam televizije in ne preživljam dneva ob prižganem radiu. Pravzaprav bi mi kdo lahko rekel, da sem povsem za luno, hehe…
Se mi pa zdaj res “ne da” brati, ker smo imeli velike priprave na rojstni dan naše drugorojenke (se je zabava včeraj srečno odvila), pa tudi zato, ker se naslednji teden odpravljamo že na dopust… lahko bi rekla, da razsipavam energijo za vse te priprave… kar je pač treba vzeti v zakup, če se greš družinsko življenje, ebi ga.
Ljudje, dajte malo bolj pozorno brat!
Nisem rekla, da je branje razsipanje energije, ampak da je razsipanje energije, če to delaš pod prisilo in zato ker si s tem futraš ego. Nemalo ljudi počne to ravno taradi tega.
Če se ti zdaj ne da brati, kaj delaš iz tega problem? Pač ne beri! In počakaj, da se ti bo spet dalo.
Predstavljaj si, da sedimo za mizo vsak ob svojem sladoledu (ali pivu), met ali dva stran morje, vrvež, mi pa lepo v senci čvekamo o tem, ali bi kaj prebrali in kaj bi to bilo… malo se hecamo, veliko režimo, zbijamo šale… tako da, rezza, nikar tako na hudo, okej?
Forumi so bolj kot ne za zabavo in klepet, pa kakšen nasvet… al se motim?