Ne bom cepila otroka in pika
Mehr light, 30.08.2021 ob 11:24
Lucija Lučka, 29.08.2021 ob 22:00
Cepila sta se tudi naš najstnik in najstnica. Ker sta odgovorna in sta mlada intelektualca.
Resnično naj vas bo sram vse tiste, ki ste nakladaških antivakserji, ker ste dejansko DRUŽBENI ŠKODLJIVCI. Naredite vsaj medicinski faks, potem pa šele boste lahko kaj pametnega povedali.
Najstnika – pa že intelektualca? Res si lahko ponosna, da spadata med nekaj promilov ali manj tistih, ki so že do 20. leta končali resen faks, dosegli opazne rezultate v stroki, se lahko pohvalijo tudi s širino razmišljanja.
Naš je bil v najstniških letih čisto običajen “mulc” in bi se smejal, če bi ga kdo imel za intelektualca, pa čeprav je bil ves čas v gimnaziji odličen in je prejel nekaj priznanj. Tudi pri 30. se nima za intelektualca, ki bi upal kompetentno priporočati ali odsvetovati cepljenje. Smatra, da je to prevelika odgovornost. Pa je z visokim povprečjem končal naravosloven faks, se na področju razvoja zdravil izpopolnjeval v tujini, kot soavtor je naveden tudi v kakšnem strokovnem članku.
Tudi njegov oče, ki je končal medicinski faks (resnici na ljubo že dolgo nazaj), se ne upa opredeliti. Prizna, da zadeve premalo pozna in ni seznanjen z vsemi dejstvi, na osnovi katerih bi se lahko opredelil. Je še generacija, ki je zelo resno vzela vse citate iz Ženevske prisege, ki so jo tedaj (ne vem, kako je danes) prejeli ob podelitvi diplom.
pri kateri starosti je tebi posvetilo toliko luči, da si postala tak huda intelektualka?
Neprijavljena, 29.08.2021 ob 23:30
Po resnici, 29.08.2021 ob 23:18
Sedaj, ko se lahko vsak zavaruje pred virusom, se ne sekirami za tiste necepljene, če zbolijo ali celo umrejo. Vsak se sam odloča. Morali pa bi v bolnišnicah prednostno obravnavati cepljene tudi na necovid oddelkih.
???
Prednostno se že leta obravnava po vezah in poznanstvih ter tiste z dodatnimi zavarovanjem. Ostali stojijo v vrsti lahko tudi leta.
Takega sistema ni možno spremenit na hitro. Tako da se tvoje sovraštvo do drugače mislečih ne bo izpolnilo.
Spoštujem tvojo odločitev, da se ne cepiš in te ne sovražim. Ti pa lahko spoštuješ moje razmišljanje, da se mi ne smiliš, če podležeš virusu. Bo šlo?
hhm, 30.08.2021 ob 11:37
pri kateri starosti je tebi posvetilo toliko luči, da si postala tak huda intelektualka?
Sem sama sebe morda kje omenila kot intelektualko? Sem suvereno delila kakšne konkretne nasvete in se pri tem sklicevala na kakšno pozicijo, iz katere bi se dalo sklepati, da se imam za hudo intelektualko?
sveta ponev, 30.08.2021 ob 12:03
emmmm … Hipokratova PRISEGA, Ženevska DEKLARACIJA?
Ker baje veste, o čem govorite.
Ob podelitvi diplom v 70. letih so dobili Ženevsko prisego z naslednjim tekstom:
V trenutku, ko bom sprejet med člane zdravniškega poklica, svečano obljubljam, da bom posvetil svoje življenje službi Človečnosti. Svojim učiteljem bom ohranil dolžno spoštovanje in hvaležnost. Svojo umetnost bom opravljal vestno in dostojanstveno. Zdravje bolnika bom štel za svojo prvo skrb. Spoštoval bom skrivnost tistega, ki se mi no zaupal, to skrivnost bom varoval tudi po bolnikovo smrti. Kolikor bo le v mojih močeh, bom varoval čast in plemenito izročilo zdravniškega poklica. Kolege bom imel za brate. Ne bom dopustil, da bi se verski, nacionalni ali rasni nazori, strankarska ali družbena pripadnost vrnili med mojo dolžnost in mojega bolnika. Brezpogojno bom spoštoval človeško življenje od samega spočetja. Tudi če bi mi grozili, ne bom dopustil, da bi svoje zdravniško znanje uporabil v nasprotju z zakoni človečnosti. To obljubljam svečano, prostovoljno, pri svoji časti.
Mehr light, 30.08.2021 ob 11:57
Sem sama sebe morda kje omenila kot intelektualko? Sem suvereno delila kakšne konkretne nasvete in se pri tem sklicevala na kakšno pozicijo, iz katere bi se dalo sklepati, da se imam za hudo intelektualko?
ne moreš biti drugega, če je TVOJ sin bil kar odličen na gimnaziji in prejel celo priznanja.
verjetno edini, saj hvalisanja drugih mam ne vidim:-)
hhm, 30.08.2021 ob 12:43
ne moreš biti drugega, če je TVOJ sin bil kar odličen na gimnaziji in prejel celo priznanja.
verjetno edini, saj hvalisanja drugih mam ne vidim:-)
Če jaz tole prav razumem, je napisala odgovor drugi, da svojega otroka ni imela za intelektualca kot ona prej, čeprav je bil odličnjak.
Mehr light, 30.08.2021 ob 12:39
Ob podelitvi diplom v 70. letih so dobili Ženevsko prisego z naslednjim tekstom:
V trenutku, ko bom sprejet med člane zdravniškega poklica, svečano obljubljam, da bom posvetil svoje življenje službi Človečnosti. Svojim učiteljem bom ohranil dolžno spoštovanje in hvaležnost. Svojo umetnost bom opravljal vestno in dostojanstveno. Zdravje bolnika bom štel za svojo prvo skrb. Spoštoval bom skrivnost tistega, ki se mi no zaupal, to skrivnost bom varoval tudi po bolnikovo smrti. Kolikor bo le v mojih močeh, bom varoval čast in plemenito izročilo zdravniškega poklica. Kolege bom imel za brate. Ne bom dopustil, da bi se verski, nacionalni ali rasni nazori, strankarska ali družbena pripadnost vrnili med mojo dolžnost in mojega bolnika. Brezpogojno bom spoštoval človeško življenje od samega spočetja. Tudi če bi mi grozili, ne bom dopustil, da bi svoje zdravniško znanje uporabil v nasprotju z zakoni človečnosti. To obljubljam svečano, prostovoljno, pri svoji časti.
Ne draga gospa, nimate prav, prisega je eno, zaveza je drugo, deklaracijue pa tretje.
Torej, ženevska zaveza, hipokratova prisega in ženevska deklaracija.
Naprej, moža vprašaj, saj je iz foha in zadevo pozna, ali bi ob ugrizu podgane, cepil svojega otroka proti steklini ali ne in kaj o tem cepivu pravijo raziskave?
Če je odgor ne, ga ne bi cepil, se je za vprašati ali je je zaprisega pri njem bila le in zgolj črka na papirju!
PS
Ne glede na to, kdaj je končal medicinski faks, je karšenkoli dvom v stroko, ki mu je podelila naziv ravno kršitev zaprisege, ki je mimogrede simbolična.
Moja 16-letnica se hoče cepit. Kaj pa zdaj? Jaz in mož sva cepljena, starejša hči se je odločila, da se ne bo (22). Če naj spoštujem željo 22-letnice, naj bi tudi željo 16-letnice, čeprav je še mladoletna, ali kaj predlagate? Pogovorili smo se, izpostavili možna tveganja, ampak ona vztraja pri tem, da bi se cepila.
Mimosa, 29.08.2021 ob 18:28
Otroke nad 12 let je treba cepit. Upam, da bo to cimprej obvezno. Ko bo sola na daljavo boste pa spet cvilili. Sploh ni vprasanje, cepit se je treba, da koncamo epidemijo.
Točno tako, moja srednješolca sta oba cepljena, naj anticepilci delajo od doma, cepljeni pa naj hodijo v šolo, če prvi konec leta ne bodo imeli enakega znanja kot tisti v šoli bodo pač padli letnik, zato hvala anticepilcem , moja imata boljše možnosti za napredovanje….
Ti jaz povem, 31.08.2021 ob 00:22
Razumeta, da ste na svetu ljudje, ki vsak k….. spremenite v znanstveno fantastični film o teoriji zarote. Pa copate pospravi, preden greš spat. Saj veš, da jih muca Copatarica ne odnese….
Motiš se.
Razumeta da če narediš tako kot rečejo drugi imaš privilegije. Ter da je fino da vsega ne poveš na glas in ne narediš pred očmi drugih, ker ima lahko negativne posledice.
To že zelo majhni otroci razumejo. Zato ni potrebna gimnazija.
HALOŽANKA, 30.08.2021 ob 15:37
Ne draga gospa, nimate prav, prisega je eno, zaveza je drugo, deklaracijue pa tretje.
Torej, ženevska zaveza, hipokratova prisega in ženevska deklaracija.
Naprej, moža vprašaj, saj je iz foha in zadevo pozna, ali bi ob ugrizu podgane, cepil svojega otroka proti steklini ali ne in kaj o tem cepivu pravijo raziskave?
Če je odgor ne, ga ne bi cepil, se je za vprašati ali je je zaprisega pri njem bila le in zgolj črka na papirju!
PS
Ne glede na to, kdaj je končal medicinski faks, je karšenkoli dvom v stroko, ki mu je podelila naziv ravno kršitev zaprisege, ki je mimogrede simbolična.
V katero stroko? Tisto, ki je 80 – 90% v rokah big pharme? Tisto, kateri varnostnik štemplja prisotnost? Tisto, ki ima v praksi družinske medicine polno mizo vzorčkov od zastopnikov? Tisto, ki vsako leto malo zaštrajka, da si izboljša še tako solidne plače, ne glede na bolnike? Tisto, ki razteguje čakalne vrste kot žvečilni gumi? O tej stroki govoriš?
A lahko začne na tem forumu moderator opravljati svoje delo?
Glejte, nismo po župi priplavali in dobro vemo, kakšna je agenda anticepilcev in kako delujejo. Kako z nenehnim pisanjem po forumih in komentarji na članke, poskušajo ustvariti vtis, da jih je več kot jih je v resnici. Smo na enem drugem portalu primerjali IP-je in rpišli do res smešnih ugotovitev. Da par norcev v Sloveniji poskuša buzerirat celoten narod!
Tukaj odpirajo že prav smešne teme. Z enim stavkom. Samo da je. Samo da zgleda, kot da je sto ljudi odprlo teme proti cepljenju.
Ta forum je v tej pandemiji naredil RES OGROMNO ŠKODE!
Forum je zaprt za komentiranje.