navodila za photoshop
Ne. Priročnikov zanj pa. V vsaki knjigarni ali knjižnici. Na internetu pa je lahko najdete ogromno virov z brezplačnimi nasveti in triki za uporabo Photoshopa – kot tudi vseh drugih programov, o katerih se tukaj dnevno pogovarjamo. Samo malo je treba ‘pogooglati’ 🙂 Jao,… to bi me Toporišič napadel, a ne a ne?
oo = u
Kakorkoli že obračas, je računalniški žargon en poden, ne glede na to, ali uporabniki samo pogruntajo kakšen izraz (npr. guglanje), še slabše pa je, ko ga spoznamo iz prevodov M$ izdelkov ali celo jezikoslovcev. No, tudi nasploh smo Slovenci mojstri za spremembe. Mene npr. moti beseda kakor koli, ki jo sedaj pišemo tudi narazen. Kaj za vraga pomeni koli, pa mi ne bo nikoli jasno.
Ah, pustimo to, odsurfajmo raje kam s kolesom, da ne bo za bolečine v roki kriva mouse.
c/p iz slovarja slovenskega knjižnega jezika
kóli – členek za oziralnimi zaimki, prislovi ali vezniki za poudarjanje nedoločnosti, poljubnosti, posplošenosti: ostani, kjer koli si; star.: kar sem koli rekel, vse je res karkoli; naj gre kamor že koli kamorkoli (že); prim. kakorkoli, kakršenkoli, kdajkoli, kdorkoli, kjerkoli ipd
Kakor vem so koli služili za temelje mostiščarskih kolib…pred tem ,ko so na področju sedanjega glavnega mesta postavili table za Štajersko,Dolenjsko, Gorenjsko, Primorsko itd. Nato so se prvotni prebivalci pač odpravili vsak v željeno smer, nepismeni pa so ostaki kar tam…
Forum je zaprt za komentiranje.