Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Navigacija ne deluje brez internetne povezave?

Navigacija ne deluje brez internetne povezave?

Imam Nokio 5230, ki ima brezplačno navigacijo. Sem naročnik mobi omrežja pri T-2. Pri navigaciji me moti, da ne deluje brez internetne povezave. Vsakič ko hočem nastaviti svojo lokacijo ali cilj potovanja, mi izpiše, da je potrebna internetna povezava. Brez nje namreč lokacije in ciljev ne najde. Vse lepo in prav, vendar se problem pojavi, ko sem npr. v mestu, ki ga T-2 ne pokriva, saj tedaj uporaba navigacije sploh ni možna.

Ugotovil pa sem, da po uspešni nastavitvi cilja in lokacije navigacija deluje (dokler je ne izključim seveda!) tudi na področju, kjer T-2 ni več pokrit.

Morda kakšen namig glede opisanega problema? Je kdo naročnik mobilnega omrežja T-2 in brez teh problemov uporablja navigacijo na Nokii? Podpora T-2 mi ne zna pomagati, govorijo le to, da za uporabo navigacije internet ni potreben… 🙁

1. moraš si instalirati off line mape preko ovi map spletne strani
2. izključi a-gps in se ti ne bo povezoval preko net-a

namreč nokie – inu tudi drugi telefoni imajo 2 tipa navigacije –
eno preko interneta – ala google map, drugo pa offline – ala garmin, vendar za drugo
varianto moraš imeti karte instalirane na zunanji spominski kartici.

Hvala za pojasnila. OVI zemljevide imam nameščene. Ko jih vključim, lahko med opcijami najdem tudi Internet – in izberem brez povezave, a še kar javlja, da potrebujem internetno povezavo. Če 2x izberem Prekliči, še vedno ne najde lokacije ali želenega cilja, temveč čaka na GPS.

Kaj si imel v mislih s tem: izključi a-gps?

Uspelo! Sedaj navigacija deluje tudi brez spletne povezave.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close