Najdi forum

Navidezni pomnilnik

Pozdrav

Zadnje dni me škatla vseskozi opozarja, da ji primanjkuje navideznega pomnilnika. Ta navidezni pomnilnik bi ji vsekakor dal ampak sploh ne vem kaj za vraga je to in kje se ga dobi. Bil sem že v Mercatorju pa pravijo, da tega pri njih nimajo (pa tak sosed). Če mogoče kdo ve kaj naj storim, da zadovoljim potrebe moje škatle po tej navidezni zadevi naj mi prosim pove.

Hvala

A se ti mal zajebavaš?

Ne, nič se ne zajebavam. Res mi manjka navidezni pomnilnik pa ne vem kaj naj ukrenem. Napisal sem pa res malce v humorističnem slogu. Torej, če veš rešitev kar z besedo na dan. Častim ta mal pir.

Za začetek si PC očisti z AV prog. in še kakšnim (Ad-Aware)

Hja, dobro je pri teh rečeh malce le povedati poleg.
Najprej kaj ti sploh prebuja pecejčka. So to že ta nove superduper Windows Vista zadeve, morda Win XP ali pa še kar 98? Kaj pa celo Win 95, ali pa Linux? “Škatla sama te pač nič ne opozarja, bo že moral biti to kakšen OS.

Drugo, kar bi morali vedeti je količina spomina, takšnega fizičnega, ki ga imaš na voljo. Najprej RAM, to so tiste številke, ki se odvrtijo čisto čisto na začetku, ko prižgeš škatlo, včasih se odvrtijo celo trikrat, znajopa se ustavit nekje na 256000, 512000, morda celo 128000 … e, potem boš lepo lahko rekel – imam 128 kilorama in bomo mi lepo rekli nabavi si ga še 128kil , še raje pa kar en giga. (te RAMe ne boš našel v Mercatorju pri margarinah ampak v kakšni računalniški štacuni).
Vmes boš postoril kar ti je enajsti tine že svetoval, nato pa šepogledal kaj se ti skriva v lastnostih sistema (klik z desno na moj računalnik) in tam nekje preveri velikost navideznega pomnilnika.

Če pa daš poleg še kakšen podatek pa tudi kul, recimo tole bi nam prišlo prav: poišči tipke na katerih piše Ctrl, Alt (ali Alt Gr) in Delete in jih pritisni vse tri naenkrat. Preglej procese in povej, kateri ti požre največ % in koliko je to.

Pa take stvari.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Takole situacija je taka.
– OS je Win XP profesional
– RAM …512 MB
-navidezni pomnilnik -ostranjevalna datoteka je 1536 MB
Procesov teče kar nekaj in sicer 35 ne vem ali je to veliko ali ne in od teh mi največ pokuri:
– mozila 45.944 k
-ASE scheduler 10.060 k
-skype 83.500 k
-svchost 8.500 k
in tako dalje vsi ostali porabijo manjše število teh k.

Upam, da mi zdaj lahko pomagate. Če bo treba bom skočil tudi v Spar ali Tuš.

Bo že res: Windows samodejno nastavi velikost te datoteke na 1,5 velikosti RAMa.
Ampak kakorkoli – RAMA se zdi čisto dovolj, razen če ne delaš neko hudo grafiko, ali pa če veliko delaš z grafiko pa vmes nikoli ne ugasneš škatle. Vsaj včasih se spomnim da je bilo tako: XPji so imeli enga hroščka, zarad katerega se RAm ni sproti praznil, potem se je zafilalše navidezni in na koncu je vse zmrznili.

Pravzaprav ti kaj več ne morem pomagat, lahko bi sicer rekel da pojdi v Euro spin diskont še po malo RAMa pa skoraj ne verjamem da bo to vzrok.
Vsekakor očisti drobovje z vsem kar premore sodobna znanost (AdAware, antivirus,) prezrači malo diskovje (začasne datoteke, ostanki datotek in podobno), zmeči ven iz samodejnega zagona kar ni potrebno (saj veš tisti programčki ki se ti celo večnost nalagajo ob zagonu in se prižigajo tam ob uri) – to preveri v start meniju pod “Zagon” pa še z ukazom msconfig lahko preveriš, kaj vse je v zagonu.

Če pa ti bo še kar naprej mlelo in mlelo po disku preden kaj naredi – hja potem pa več RAMa.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Hvala za navodila . Jih bom realiziral potem bomo pa videli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close