Navedba vira – nujno
Živjo!
Prosim za pomoč. Vem, da se vir pri citiranju navaja v obliki: Močnik 2006: str. 4-7.
Kako se pa navaja, če vir ni določena oseba ampak neka publikacija: npr.: Pravilnik o …, 2006, str. 15-18 ali GEA, 2003, str. 8
So v tem primeru vejice pravilno postavljene ali jih je le toliko kot v zgornjem primeru. Gre za navedbo vira v oklepaju med besedilom in ne za seznam literature
Najlepša hvala za pomoč.
Naja
Naja napisal:
> Kako se pa navaja, če vir ni določena oseba ampak neka
> publikacija: npr.: Pravilnik o …, 2006, str. 15-18 ali GEA,
> 2003, str. 8
Če prav razumem, te zanimajo predvsem vejice in več jih gotovo ni treba, kot si jih navedla (pri navedbi virov). Morda bi šlo celo: Gea 2003, str. 8 (Gea in ne GEA, saj ni kratica).
O pravilnem navajanju virov pa obstaja neskončna množica navodil, moje skromno mnenje je, da mora biti vir tako naveden, da ga zainteresirani lahko poiščejo npr. v knjižnici, na spletu itd. V tvojem primeru bi bilo to težko pri reviji Gea, ker ima na leto 12 številk in bi morali pregledati vse številke letnika 2003, da bi ugotovili, na katero osmo stran se sklicuješ. Torej morda: Gea 4/2003, str. 8.
Mimogrede, v ostalem tekstu tvojega vprašanja manjkata dve vejici in en vprašaj, tako da svojo seminarsko nalogo (?) pred oddajo le daj pregledati še komu.
LP/Filip
Hvala, Filip.
Prav imaš glede Gee, vejic in vprašaja:) Zanima me konkretno tole: če navedem vir v obliki Močnik 2006: str. 4-7, potem velja tudi pri navedbi vira, ki ne vsebuje imen, enako: Pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja 2003: str. 15-18. Podatke si izmišljujem, zato primeri morda niso najboljši. Zanima me pravilen zapis.
Hvala.
Naja