Najdi forum

Naval emailov

Nujno rabim nasvet. Že približno mesec dni dobim na email po 10 do 15 mailov malo čudne vsebine. Naslovljeni so na enega drugega in prihajajo na moj mail. Na amisu so mi rekli, naj jh blokiram, a kaj ko zgleda, da so pošiljatelji vsakih drugačni, saj jih imam pod seznamom block sender že kakšnih 100. Kako naj se rešim mailov, ki so za nekoga drugega?

Verjetno si komu posredovala svoj naslov ali pa ga je nekdo drug.
Vsak tak mail ima tudi na koncu “unsubscribe” katerega klikneš in se izpišeš iz njihove evidence. Ni pa nujno da bo pomagalo.

Unsubscribe skoraj nikoli ne zaleže. To je podobno kot pri seksu, ko je not je not. Mislite, da imajo firme, ki reklamirajo artikle za povečanje penisa, zaposlene deklice, ki bi ažurirale mail liste? Malo morgen 🙂

Paziti je treba prej. Priporočam kakšen luškan progi za blokiranje pop oken in nadležnih reklam. Vsekakor pa je treba paziti, da ne potrjujemo raznih rešitev in reklam, ki letijo po zaslonu med surfanjem. En nedolžen klik na ok ali yes vam lahko zagreni – ne samo dan, temveč mesece…

Ej, meni se tudi to dogaja na amis-u že kakšen mesec, pa nisem nikdar klikala na nobene reklame (osel gre samo enkrat na led). Vse dam pod Block sender, pa nič ne pomaga. A se res ne da nič naredit?

Ankicabankica, to se tudi meni še vedno dogaja. Danes sem jih dobila 19. Sem že na tem, da ne odprem več maila, ker so same brezveznosti. Dejte no, a res noben ne ve, kako se rešit tega. PROOOOSIIIIIM!!!

Ki bo to golazen uspel res učinkovito zatret….mirne duše dobi Nobelovo nagrado za(pa saj ni važno katero…zarad mene tud za medicino,saj bi vse te naše travme ozdravil!).
Praviš,da jih dobiš SAMO 19????? Jaz jih dobim po 300 na dan…pa ne pomagajo ne antispam programi….ne filtri…ne nič!!!!
Te stvari pač počnejo pametnejši od nas,ki jim je to vir zaslužka. 🙁

Sam je pa res,da sem se lani konec leta zelo razveselil,ko je kavbojc Bush najavil,da bo poslal v kongres predlog zakona o antispamu(s tem bi lahko celo volitve dobil!!!).
A mogoče kdo ve,kje je ta stvar obtičala(ker je bilo takrat rečeno,da naj bi bilo po hitrem postopku sprejeto in naj bi začelo veljat že 1.1.2004)?

Da se. Odpri si nov mail naslov, obvesti svoje prijatelje o novem naslovu, in to je to 🙂

Hja 100 percentno se te navlake verjetno ne bomo še prav kmalu znebili, si pa z programi proti tej nadlegi lahko precej pomagamo.

Tudi menjava email naslova ne pomaga 100 percent, saj so spamerji res brihtne žvali in včasih pošiljajo svoje reklame kar na naključno generirane naslove, vsakdo izmed nas pa sem in tja tudi nabaše na kakšen vohunski software, ki kajkmalu izbrska tudi naš emajl naslov.

Kar se pa famoznega kavbojskega zakona tiče, pa mislim da je že v veljavi, saj je nedavno eden izmed srečnežev, ki ima račun na AOLu dobil porša Boxterja cabrio turbo oh in sploh, ki je bil v sodnem postopku AOLa proti spamerju zarubljen dotičnemu onesnaževalcu, saj so mu dokazali, da ga je kupil na podlagi zaslužka spamiranja. Pa si zdaj predstavljajte, kakšni dinarci se vrtijo v tem biznisu in zakaj nas tako bombardirajo.

Ampak kaj pomaga zakon v Kavbojlandiji, Sloveniji in Monaku, če lahko iz ruskih in čečenskih strežnikov kdorkoli po vsem svetu pošilja kar želi?

Mogoče bo pa Grmič mlajši še kakšno vojno napovedal in uporabil ultra pametno nevronsko bombo, ki bo posmodila vse spamerske serverje, pa bo.

Jaz sem imel podobne probleme. Koristne pošte je bilo mogoče 1%. Potem pa sem naložil Spaminilator, dobiš ga na strani http://www.spamihilator.com.
Do mojega predala tako pride manj kot 1% spam sporočil, vse ostalo program vrže v koš.
Sama lahko preverjaš pošto v košu, če je slučajno kaj koristnega končalo v njem. Program se sproti uči kja je spam in kaj ni spam sporočilo.
Uporabi ga in boš rešena velike večine spamov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close