Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika navaden štrudel iz jabolk

navaden štrudel iz jabolk

Izgubila sem recept za štrudel iz jabolk. Testo sem kupila v lidlu. Se pravi ga samo nadevam z jabolki, skuto, rozinami, droptinami, sladkorjem in dam peči. Imam prav ali sem še kaj pozabila? Koliko časa pečem in na koliko stopinj?

Hvala, hvala.

plus klnički in cimet. Ko zvijem in dam v pekač še napikam z zobotrebcem. pečem na 200 10 minut in 20 minut na 180 stopinj
Pa dober tek

testo iz lidla je tko tko…ok, saj bo.
namaži ga z maslom…ne šparaj. potresi z drobtinicami.
filo pa tko…olupi in naribaj jabolka(idared so the best, ali kaj podobnega, kislo-sladkega).Na kilo (cca) jabolk daj eno veliko kislo smetano, eno jajce, cimet in vanilijev sladkor po okusu.
polagaj ploskve testa, na eno pride cca 300g file.
zavij, bogato naloži koščke masla po štrudlu.
Daj pečt v pečico, prej že segreto na 180-200 stopinj.
Peci kake pol ure, do 45 minut, če se ti zdi, da je rjavo, pokrij z alu folijo.

Ne moreš sfalit!:):):)

Navaden jabolčni štrudel je samo iz jabolk.
Jaz testo sicer delam sama, premažem s stopljenim maslom, potresem z drobtinami in naribanimi jabolki (naribam jih malo prej, da se že malce odcedijo), po jabolkih potresem sladkor in cimet, zvijem in dam v pekač. Pred pečenjem še mal premažem s stopljenim maslom.
Tak mi je najboljši, ga je delala že moja stara mama pred davnimi 30 in več leti tako. Brez raznoraznih odvečnih začimb in dodatkov.

še rozine dam med naribane jabke

Ga delam skoraj tako. Samo sladkor izpustim in z drobtinicami sem skopa.

Ga delam skoraj tako. Samo sladkor izpustim in z drobtinicami sem skopa.[/quote]

Tudi jaz.

Ga delam skoraj tako. Samo sladkor izpustim in z drobtinicami sem skopa.[/quote]

Tudi jaz.[/quote]

Jaz enako, brez sladkorja, dodam le začimbe (cimet, ingver) za jabolčni štrudel. DROBTINICE DAM PIŠKOTNE, malo in je krasen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close