Najdi forum

NATREN

Pozdravljeni!

Zanima me kaj menite o uporabi Natrena namesto navadnega sladkorja. Sem slišala, da baje Natren povzroča raka in da ga ni priporočljivo uporabljati. Kaj menite o tem Vi?

Hvala za odgovore in vaša mnenja, Miša

Kaj pa dandanes ne povzroča raka?

Torej jaz mislim, da uporaba v določenih mejah ni nevarna. Beri do 5 tabletk na dan…

prijatelju, ki je sladkorni zdravnik, so v bolnišnici zabičali, da natrena in podobnih zadev ne sme uporabljati, ker je dolgotrajna uporaba zanesljiva pot k raku. Če natren uporabiš na vsake toliko časa, potem je ok, če pa ga uporabljaš vsakodnevno… premisli

Kaj pa če z natrenom sladkaš kavo? Jaz jo vedno, še v službo si vzamem natren.Ali je res tako nevaren?

Men se natren zdi dobro nadomestilo za sladkor. Pravzaprav kaj pa danes ne povzroča raka.
Življenje?!

Osebno mislim da je potrebno take in drugacne “znanstvene” razprave kaj je skodljivo in kaj ni vedno jemati z rezervo. Kaj vse smo ze slisala da je skodljivo. Natren, vegeta, mleko, vsi E-ji, pa ne vem kaj se vse. Verjamem da je vse, kar jemljemo v pretiranih kolicinah skodljivo, pa naj bo to natren, kruh ali pa navadna voda. Izvor takih in drugacnih cvetk je vcasih napacen prevod (npr. citronska kislina je metabolit v Krebsovem ciklu; Krebs je v nemscini rak in posledica tega je bila, da je citronska kislina rakotvorna), pa kako je spinaca zdrava ker ima ogromno zeleza, le da so to zelezo izolirali iz susene in ne sveze spinace, potem pa pozabili upostevati ta faktor…. Podobno sem slisala tudi za umetna sladila, misim ali podganam so ga dajali v ogromnih kolicinah, ne spomnim se vec razmerja med tezo zivali in dozo, mislim pa da je bilo nekaj takega kot ce bi ti vsak dan pojedla recimo 500 g sladila, kar pa ti najbrz ne pride na misel. Ce ve kdo bolj konkretne podatke, naj sporoci. Ko smo ze pri tej tematiki, tudi kofein ni najbolj zdrav… pa kaj ko je kava tako dobra…
Lep dan, sladkan z natrenom, N.

Natren je škodljiv zaradi saharina in ciklamata, ki ju vsebuje. Na voljo je tudi sladilo SUNVIT, ki ga proizvaja Upina d.o.o., – le to pa omenjenih sestavin ne vsebuje, vsebuje pa namesto niju aspartam in acesulfam-k.

TUDI ASPARTAM NI NEŠKODLJIV ZDRAVJU.

Pri nas sladkorja na splošno ne uporabljamo veliko. Sedaj pa
sladimo zgolj s sadnim sladkorjem oz. fruktozo. Natrenu in
podobnim umetnim sladilom pa enostavno ne zaupam. Je pač nekaj
umetnega, za ketarega nikoli ne veš, kdaj se obrne proti tebi.

Morda bo zvenelo smesno, predvsem zaradi mojega prejsnega posta, vendar tudi fruktoza ni najboljse nadomestilo za sladkor. Res je slajsa in jo zato potrebujemo manj, ravno tako je ogljikov hidrat kot namizni sladkor, le da se presnavlja malo drugace. Pojavlja se tudi preobcutljivost na fruktozo (podobno kot na laktozo).
Nedavne raziskave so pokazale, da s fruktozo obogacena dieta povisa vrednost trigliceridov v krvi (predvsem pri moskih) vec o tem na strani: http://www.mercola.com/2001/jan/14/fructose.htm
vredno ogleda je tudi tole: http://www.thenutritionreporter.com/fructose_dangers.html
http://www.foodandhealth.com/fructose.shtml
Pa se kaj bi se naslo.
Kaj je moj point? Zmernost! Zmernost pri sladkorju, natrenu ali pa fruktozi. Ne popijmo vsak dan 2L dietne pijace samo zaradi tega, ker nima kalorij, raje jo zamenjajmo z navadno vodo. Pa se bolje odzeja!
Lep sladek dan, N.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close