Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nataša- vkuhavanje

Nataša- vkuhavanje

Spodaj sem brala tvoj post, pa takrat še nisem točno vedela kako in kaj. Sedaj sem si tudi jaz kupila lonec za vkuhavanje, noter sem dala obe vrsti kozarcev. Kozarce na navoj in kozarce z alupo pokrovi. Prijeli so oboji, s tem da sem tistim na navoj, ko sem jih vroče pobrala ven, še malo privila pokrovček. Vlagala sem breskve, dala toliko sladkorja kot ti, samo povej ali se še sladkor, ki je ostal na dnu naknadno stopi. Bila bi ti hvaležna za izkušnje, ki jih imaš s tem loncem še za kakšno drugo sadje ali zelenjavo, jaz sem do sedaj vkuhavala kar v navadnem loncu. Breskve sem pasterizirala na 80 stopinj 30 minut. Kako pa ti????? Hvala in LP

Hej,Evita! Nisem Natasa,opzorila bi te samo v zvezi s sladkorjrem:
Jaz vedno sladkor prekuham v vodi,ohladim in zalijem,nato pasteriziram
kot si prej ti ,v navadni posodi,da voda samo sumi,ne pa vre.Tako ni nobenega sladkorja na dnu. Sicer Natasinega posta se nisem prebrala,ga bom zdaj. Lep pozdrav Babi

Evita in Babi
Pred leti sem tudi jaz sladkor vedno prekuhavala. Sedaj ga že veliko let ne več, dam ga kar na breskve, zalijem z vodo izpod pipe in vkuham v loncu. Ravno tako se sladkor raztopi, samo delo si olajšaš. Ker imamo zelo sladke breskve ga dam 1 do 2 žlici na 1 kozarec.

Lahko noč

Hej,se mi je takoj zdelo,da je verjetno nov,enostavnejsi nacin,pa nisem
nasla Natasinega posta,da bi preverila.Seveda je tako enostavneje.Hvala!
Tudi tebi prijetno noc Babi

Jaz isto vlagam breskve kot ti, vendar nikoli ne privijam kozarce, ko so enkrat že paterizirani. Tudi sladkor se kasneje raztopi. Pasteriziram pa na 90°C in 30 min.

LP, Andreja

Evo mene. Sladkor se običajno raztopi. Tudi jaz delam kar po navodilih iz lonca. Želim ti veliko veselja pri vlaganju in čim manj kompliciranja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close