nasveti za zanositev?
Živjo ženske matere:-))
Zanima naju (25, 26) kako vam je ratalo da ste zanosile.?? “matrava” se pribliz. 9mesecev pa ni še nič.
obadva sva zdrava,prave teže. jaz nikoli nisem jemala kontracep.tabletk (2x v razmaku enega leta sem pa vzela jutranjo tabletko, za kar mi je žal, da se mi ni od takrat kaj “pokvarilo” v telesu).
Bris je pokazal vse ok, ultrazvok je pokazal tudi ok.. cist, miomov, itd. do sedaj še nisem imela.
sprašujeva se kaj bi lahko bilo narobe. Jeva tudi domače pridelano hrano, ne neke “svinjarije”.
ovulacijo mislim da jo imam. ker opazim vlečljivo sluz, včasih me tudi špikne v jajčnikih. menstruacije imam redno na 28,29dni.
brala sem da ima lahko partner prehitre semenčice, oz. lahko da jih ima premalo. kar se tiče izliva, ga ima po moje normalno. saj ne vem koliko je to normalno? včasih ima probleme s črevesjem, če to kaj vpliva.
sp.odn. imava kar pogosto (3,4krat na teden), znava biti strastna, še predvsem pred ovulacijo, takrat tudi bolj paše.
povsod berem, da je psiha pomembna. niti nisva neučakana, ali pod nekim hudim stresom. kako sploh psiha vpliva?
uglavnem, takole je,,,pa ni rezultatov.
Problem je, da sta preveč zatopljene v nekakšne kvazi pravilne korake, ki vodijo v zanositev, kot da rabiš leksikonsko-tehnično znanje, kako spočeti otroka. Preveč pozornosti usmerjata v nepomembne podrobnosti in trošita energijo za vsako še tako nepomembno malenkost, da sta potem vsa na trnih, pri čemer vaju bremenijo banalne zadeve (kilogrami, špikanje v jajčnikih…) Kaj lahko bolj zavira spontanost, če si skoz ves živčen in se ne znaš prepuščat oz. biti presenečen?
Kupi si mikroskop, pa jih opazuj, če so dovolj dejavne in če imajo pravilno obliko.
Tako na pamet je težko povedati, kaj je vzrok….Lahko je vzrok pri enem, lahko pri drugem, lahko pri obema, da nista kompatibilna.
Če v kratkem ne bo nič, bi bilo fajn narediti kakšno preiskavo.[/quote]
Robi, ti bi lahko z mikroskopom naredil umetno oploditev… phaha 😀
Problem je v njuni obsedenosti z zanositvijo, pa kompliciranje, obremenjevanje za prazen nič, saj biologija ni matematika. Treba je biti sproščen, pa pač, ko bo, bo…. Ali pa bika menjat. :)))
Kupi si mikroskop, pa jih opazuj, če so dovolj dejavne in če imajo pravilno obliko.
Tako na pamet je težko povedati, kaj je vzrok….Lahko je vzrok pri enem, lahko pri drugem, lahko pri obema, da nista kompatibilna.
Če v kratkem ne bo nič, bi bilo fajn narediti kakšno preiskavo.[/quote]
Robi, ti bi lahko z mikroskopom naredil umetno oploditev… phaha 😀
Problem je v njuni obsedenosti z zanositvijo, pa kompliciranje, obremenjevanje za prazen nič, saj biologija ni matematika. Treba je biti sproščen, pa pač, ko bo, bo…. Ali pa bika menjat. :)))[/quote]
Sem ravno razmišljal o tem, da v odgovorih avtorica vidi le kritke, pa čeprav so bili vmes tudi dobri predlogi.
Tudi tvoj je eden izmed njih.
Imam občutek, da sta oba, ki se trudita za zanositev zelo pod stresom in stres lahko zelo vpliva na zmanjšanje možnosti.
Verjamem, da sčasoma pade strpnost zaradi truda, je pa zato treba nekaj ukreniti.
Na primer hrana bogata s C vitaminom in cinkom, lahko izboljša možnosti za zanositev.
Primera z mikroskopom nisem dal zaradi umetne oploditve, ampak zato, da se opazuje gibljivost semenčic.
Če do zdaj ni zanosila, še to ne pomeni, da je potrebna umetna oploditev.
Po enem letu “poizkušanja” naj bi se par oglasil pri zdravniku, da se pogleda, če je res vse v redu. Ti praviš, da si bp, potem je morda problem v tvojem partnerju.
Veš, veliko je takih, ki bi radi zanosili, pa ne gre ali pa se jim vrstijo spontani splavi, pa so načeloma zdravi. Vse, kar lahko sama naredita, je to, da se potrudita živeti čimbolj zdravo in neobremenjeno, ostalo pa bodo že zdravniki poštimali, če bo treba. Pa srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.