Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Nasveti za vrtnarje

Nasveti za vrtnarje

Kateri vrtnarski nasvet se vam zdi najbolj pomemben/uporaben in bi želeli, da ga vsak pozna? Te dni se mudim v rastlinjaku in razmišljam kako zelo sem napredovala, seveda največ z lastnimi izkušnjami, bi pa želela, da sem marsikaj vedela, preden sem se lotila svojega vrtička. Eden pomembnejših nasvetov, ki sem jih dobila na eni ‘zelemenjavi’ je bil od starejše gospe, ki je rekla da ‘naloga vrtnarja ni, da skrbi za rastlino, temveč za zemljo. Zemlja bo nato poskrbela za rastlino’. Ta se mi je res vtisnil v spomin. Imate tudi vi kakšen tak nasvet ali morda preverjen trik?

Aja, še moj: če ima kdorkoli od sosedov bučke, ti ne posadi bučk, ker jih bo imel dovolj za vso ulico ?

Poglej si stran od Aljaža, veliko uporabnih nasvetov ima za začetnike. Predvsem listje pusti pozimi do pozne pomladi in spoznaj plevel.

Se strinjam da je zemlja zelo pomembna. Zato je zelo pomembno kako se skrbi zanjo.

Meni je blizu priprava brez štihanja. V začetku sem morala zemljo še zračiti, po parih letih tega ne delam več. Najboljša zastirka je predelan kompost. Lepo poskrbi za zemljo. Veliko o tem piše mladi par na spletni strani Vrt obolja.

2.pomembna zadeva je, da gredice ne smejo biti nikoli prazne. Pri nas jih nekaj na pozno poletje zapolnimo z ajdo. Na jesen pa sejemo rž.

Pa vam ajda dozori? Kraj, kjer imate njivo je?

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 10.02.2022 ob 05:22

Pa vam ajda dozori? Kraj, kjer imate njivo je?

Osrednja Slovenija. Ajda ne dozori, jo prej poležemo. Jo imamo za zeleno gnojenje. Sejemo pozno poleti, kar je prepozno. Pride max.do cveta.

Je pa dobra ideja. Bom probala na enem koncu posejat prej.

Ne ljubim vrta, mi je v breme in res gledam, da sadim samo tisto, kar rabi najmanj dela in zavzame čim več prostora.

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 10.02.2022 ob 06:35

Osrednja Slovenija. Ajda ne dozori, jo prej poležemo. Jo imamo za zeleno gnojenje. Sejemo pozno poleti, kar je prepozno. Pride max.do cveta.

Je pa dobra ideja. Bom probala na enem koncu posejat prej.

Jaz sem tudi eno leto posejala zeleno gnojenje, ampak je bilo potem toliko plevela pri štihanju, da tega nisem naredila nikoli več.

Super nasveti od ga. Ane Vovk, poglejte na youtubu 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close