Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice NASVETI ZA POČITNIKARJE (DRUŽINE PREDVSEM)

NASVETI ZA POČITNIKARJE (DRUŽINE PREDVSEM)

Prejšnji teden sem šla pogledati prenovljeni Vespero in Auroro (mimogrede, nahajata se v Sunčani uvali), pod restavracijo je zalivček in prodnata plaža, prav tako so jo videli vsi moji sodelavci prisotni na luci mesta!!! (sej se da na google pogledati slike)

Pašman – bila in videla, grozno! Goli otok, vse zastarelo, nobene pametne ponudbe… ne vem, pač vsak ima svoje oči, jaz govorimo za večino, posamezniki pa lahko imate svoje mnenje. Jaz vem, kam gre največ ljudi na morje in kakšne so njihove povratne informacije.

Dalmacija – draga??? Pa ravno sem napisala, da so ravno zato kapacitete cenejše, ker je pot do tja daljša in dražja! Jao, se vam vidi nekaterim, ki niste še nikjer bili in pametujete… :-/[/quote]

Ne bodi bolj papezka od papeza. Dobro preberi, kaj sem napisala. Videla sem vse nasteto pa se kaj. Zadnjih pet let letujem kot druzina z vozickom, zadnje leto s tremi otroki. In bila ze z vsaj z eno od njih na destinacijah, ki sem jih opisala.

Se najbolj pade ven tvoj opis Aurore. Tam smo bili v zadnjem letu veckrat. Ja, hotel je druzinam prijazen, ampak res samo do neke mere. Ocitno se nisi bila na doustu z vozickom ali pa v polni sezoni. Parkirisce je ali pa ga ni. Do tvoje opevane plaze je vsaj 100 stopnic, z vozickom moras ali mimo Vespere ali pa mimo tenis igrisc, seveda najprej v hrib cez celo parkirisce. Omenjen zaliv je edini na liniji dobrega km in vec, naslednji je v Cikatu, kamor je treba z avtobusom. In ne mores teh 50 m plaze primerjat z Menorco. Niti pod razno. Da ne govorim, da je zakonska postelja v druzinskih sobah in ne samo skupaj postacljeni postelji cista utopija. In kako si potem predstavljajo, da eden od otrok spi pri starsih?

Pasman nima velikih hotelov, ima pa manjse penzioncke, ki majo svoje plaze pred nosom. Da ne govorim, da je voda med celino in Pasmanom najtoplejsa na Jadranu, tudi junija.

V Turciji, Egiptu in Tuniziji hotel s 4 zvezdicami ni enak 4 zvezdicam. Pa pet zvezdic tudi ne pove vsega. Tam druzinske ali povezane sobe niso tako redke kot pri juznih sosedih. Ki recimo nimajo urejenega hotela, ki bi imel ne samo sobe ampak tudi studia. Smo se v Turciji ze nasankali s 5 zvezdicami ful. Otroci nad 2 leti imajo pavsal, ampak se leta ne menja glede na dolzino bivanja. Kr se pri dveh tednih zelo pozna. Me ne spravis na All, kjer prvi dan izgubis zaradi vecernega leta, nazaj pa letis se pred zajtrkom. Je pa ze treba it za dva tedna. In da se dobit tudi nizje pavsale.

Spanija, predvsem Kanari in Majorca imajo super ALL, ampak niso potrebni oziroma jih zaradi rentanja avta in vozje okoli ne izkoristis.

Nikjer nisi omenila enega dela ponudbe, ki je za druzine z res malimi otroki idealna. Maovilne hisice, ki so se v zadnjih letih popolnoma razpasle po odlicnih kampih. Pona adi res blizu vode. Z vsem komfortom, klimo, kuhinjo, pokrito teraso. Mi smo bili lani 10 m od vode, kar je na Hrvaskem drugace utopija. Marsikateri kamp ponuja tudi dodaten polpenzion, torej odpade tudi kuhanje in pomivanje.

Ni vse tako, kot vidite vi s svojimi ocmi. Ko enkrat potujes z druzino sam, tocno ves, kaj steje. In to potem tudi najdes. Ponavadi sam.

Evo, bila v Aurori in Vesperi večkrat. Tudi v Bellevuju in unihi hiškah ,helios No Aurora in Vespera sta zakon. Slabost Heliosa je edino, ker v menzi ni klime, ostal oje kul, plaža z mivko 50 m stran, hiške v borovi senci.Pa še poceni.
No, Vespera je družinski hotel sicer enkrat dražji odHeliosa , povprečno je v njem 200 otrok in vsak večer uživajo na teresi.In podnevi so animacije.
Plaža je prodnata spodaj in levo 5 min hoda.Skale vsenaokoli za junake, ampak moj je bil v glavnem v bazenu, kjer je užival cel dan v vodi.Popoldne, po 16 uri sva šla vsak dan drugam na plažo, variant sto.
Tako ,da tista ,ki kritizira Vespero ali Auroro je SMOTANA.
Hrana in sobe so prva liga, na plažo greš na zunanji bazen, notranji ali peščeno plažo, ali male kamenčke ali večje okrogle kamnčke.Vse 5 min daleč peš.Če si pa prelena, da bi hodila 20 stopnic gor in dol ali šla z vozom naokoli , pa ostani doma.
Skratka priporočam Vespero in Auroro, no mi letos ne bomo več šli, bili mislim 6x zapovrstjo.Zdaj gremo na tobogane in ostal ošaro .. v italijo in toplice. Lepote morja pač letos zamenjamo z mlakužo, ampak tako pač je ,če imaš 8 letnika, ki si želi spremebe, no jaz pa tudi.

ah dej no, to kar piše turistična delavka ima v ponudbi čisto vsaka agencija, ona bi lahko bila zaposlena v katerikoli slo TA.[/quote]

Prisežem, da sem turistična delavka (z visoko turistično izobrazbo in veseljem do dela) in da naša agencija ni organizator za nobeno destinacijo, tako da nimam nič od tega, da karkoli favoriziram, pač povem menenje pa podlagi izkušenj in znanja.

Če bi mislila delati reklamo, bi navedla naziv agencije, pa ne bom, ker to sploh ni bil moj namen.

Ne trdim, da vse vem in da imam vse prav… vedno obstajajo izjeme, vedno se lahko zgodi nekaj popolnoma kontradiktornega temu, kar velja za neko splošno dejstvo. Ampak v glavnem pa stojim za tem, kar sem napisala. Tudi, če nisem bila čisto povsod, pa imam toliko povratnih informacij s strani strank in sodelavcev ter razmih izobraževanj, ki se jih nonstop udeležujemo, da vem o čem govorim.

Rada bi samo, da se nekateri, ki imajo popolnoma nerealne predstave, malo zamislijo… ni vse samo črno ali belo. 😉

Mirno in lepo, bolj za robinzonske počitnice.

ah dej no, to kar piše turistična delavka ima v ponudbi čisto vsaka agencija, ona bi lahko bila zaposlena v katerikoli slo TA.[/quote]

Prisežem, da sem turistična delavka (z visoko turistično izobrazbo in veseljem do dela) in da naša agencija ni organizator za nobeno destinacijo, tako da nimam nič od tega, da karkoli favoriziram, pač povem menenje pa podlagi izkušenj in znanja.

Če bi mislila delati reklamo, bi navedla naziv agencije, pa ne bom, ker to sploh ni bil moj namen.

Ne trdim, da vse vem in da imam vse prav… vedno obstajajo izjeme, vedno se lahko zgodi nekaj popolnoma kontradiktornega temu, kar velja za neko splošno dejstvo. Ampak v glavnem pa stojim za tem, kar sem napisala. Tudi, če nisem bila čisto povsod, pa imam toliko povratnih informacij s strani strank in sodelavcev ter razmih izobraževanj, ki se jih nonstop udeležujemo, da vem o čem govorim.

Rada bi samo, da se nekateri, ki imajo popolnoma nerealne predstave, malo zamislijo… ni vse samo črno ali belo. ;)[/quote]

Kaj pa Murter?

vprašanje za TURISTIČNO DELAVKO

Super za tele podatke, si bom shranila, sem pa samo na hitro preletela in mi je bilo dovolj, da sem se v določenih točkah našla :).
Konkretno pa me zanima, kje je najlažje za invalide na vozičku, kajti vsako leto se ubadam s tem, da iščem prikolice, kajti tam vem da ni več kot 1 stopnice in se lahko z otrokom normalno sprehajam. Sem pa že večkrat pomislila na kak apartma (seveda pritlični) oz. hotel (seveda z dvigalom),bungalov,.. vendar ker je potrebno potem vedeti tudi za dostop do plaže, dostop do vode, sprehajalne poti, zdravstvena oskrba (- sicer sem zaenkrat hodila bližje slo. samo zato, da če bi bilo nujno, bi ga peljala v našo bolnico), se v ta podvig s spraševanjem nisem spuščala (verjetno veš tudi, da marsikater turistični delavec tudi nima pojma, kako je kje).

No zato sprašujem tebe, kje bi bilo primerno za družino z invalidom, ni pa edini otrok v družini. Pomembna je tudi senca, pa prehitro menjavanje vodnih tokov tudi ni priporočljivo, ker ni privrženec mrzle vode (smo bili enkrat na krku in v 10 dneh je bil 1x v vodi).

Za namige in nasvete, se ti že v naprej zahvaljujem.

Prejšnji teden sem šla pogledati prenovljeni Vespero in Auroro (mimogrede, nahajata se v Sunčani uvali), pod restavracijo je zalivček in prodnata plaža, prav tako so jo videli vsi moji sodelavci prisotni na luci mesta!!! (sej se da na google pogledati slike)

Pašman – bila in videla, grozno! Goli otok, vse zastarelo, nobene pametne ponudbe… ne vem, pač vsak ima svoje oči, jaz govorimo za večino, posamezniki pa lahko imate svoje mnenje. Jaz vem, kam gre največ ljudi na morje in kakšne so njihove povratne informacije.

Dalmacija – draga??? Pa ravno sem napisala, da so ravno zato kapacitete cenejše, ker je pot do tja daljša in dražja! Jao, se vam vidi nekaterim, ki niste še nikjer bili in pametujete… :-/[/quote]

Ne bodi bolj papezka od papeza. Dobro preberi, kaj sem napisala. Videla sem vse nasteto pa se kaj. Zadnjih pet let letujem kot druzina z vozickom, zadnje leto s tremi otroki. In bila ze z vsaj z eno od njih na destinacijah, ki sem jih opisala.

Se najbolj pade ven tvoj opis Aurore. Tam smo bili v zadnjem letu veckrat. Ja, hotel je druzinam prijazen, ampak res samo do neke mere. Ocitno se nisi bila na doustu z vozickom ali pa v polni sezoni. Parkirisce je ali pa ga ni. Do tvoje opevane plaze je vsaj 100 stopnic, z vozickom moras ali mimo Vespere ali pa mimo tenis igrisc, seveda najprej v hrib cez celo parkirisce. Omenjen zaliv je edini na liniji dobrega km in vec, naslednji je v Cikatu, kamor je treba z avtobusom. In ne mores teh 50 m plaze primerjat z Menorco. Niti pod razno. Da ne govorim, da je zakonska postelja v druzinskih sobah in ne samo skupaj postacljeni postelji cista utopija. In kako si potem predstavljajo, da eden od otrok spi pri starsih?

Pasman nima velikih hotelov, ima pa manjse penzioncke, ki majo svoje plaze pred nosom. Da ne govorim, da je voda med celino in Pasmanom najtoplejsa na Jadranu, tudi junija.

V Turciji, Egiptu in Tuniziji hotel s 4 zvezdicami ni enak 4 zvezdicam. Pa pet zvezdic tudi ne pove vsega. Tam druzinske ali povezane sobe niso tako redke kot pri juznih sosedih. Ki recimo nimajo urejenega hotela, ki bi imel ne samo sobe ampak tudi studia. Smo se v Turciji ze nasankali s 5 zvezdicami ful. Otroci nad 2 leti imajo pavsal, ampak se leta ne menja glede na dolzino bivanja. Kr se pri dveh tednih zelo pozna. Me ne spravis na All, kjer prvi dan izgubis zaradi vecernega leta, nazaj pa letis se pred zajtrkom. Je pa ze treba it za dva tedna. In da se dobit tudi nizje pavsale.

Spanija, predvsem Kanari in Majorca imajo super ALL, ampak niso potrebni oziroma jih zaradi rentanja avta in vozje okoli ne izkoristis.

Nikjer nisi omenila enega dela ponudbe, ki je za druzine z res malimi otroki idealna. Maovilne hisice, ki so se v zadnjih letih popolnoma razpasle po odlicnih kampih. Pona adi res blizu vode. Z vsem komfortom, klimo, kuhinjo, pokrito teraso. Mi smo bili lani 10 m od vode, kar je na Hrvaskem drugace utopija. Marsikateri kamp ponuja tudi dodaten polpenzion, torej odpade tudi kuhanje in pomivanje.

Ni vse tako, kot vidite vi s svojimi ocmi. Ko enkrat potujes z druzino sam, tocno ves, kaj steje. In to potem tudi najdes. Ponavadi sam.[/quote]

Pozdravljena jezna mamica 🙂

Prav imaš, nimam otrok in ne vem, kako je to, ko si z vozičkom, priznam. Ampak moraš razumeti, da noben turistični agent ne gre štete stopnic vseh hotelov po celem svetu, ki jih prodajamo. Poleg tega sem že napisala, da ni moj namen VSE napisati in biti ultra pametna, ker nisem. Seveda dobro vem, da so že nekaj časa zelo popularne razne mobilne hiške, ampak a si pogledal ceno??? Te tako opevane na Pagu (Šimuni in Straško) so v najhujši sezoni nesramno drage in sploh ni bil moj namen nekaj “ponujati”, samo napisala sem neka vsesplošna dejstva, vedno bodo pa obstajale izjeme, normalno da bodo.

Tudi sama zelo dobro vem, da je lahko med istimi zvezdicami oz. kategorizacijo ogromna razlika. Ponavadi ti razliko pove že sama cena, žal, ampak eni nočejo razumeti, da KIA nikoli ne bo MERCEDES in obratno (ne vem, katero drugo primerjavo bi dala v tem trenutku). Mi strankam po pravici povemo, da hotel 4* za 500 € ni isto dober kot 4* za 700 €, saj to bi morali ljudje že sami vedeti!!!

Pa da ne bo hude krvi, ker ne vem, koliko je kje stopnic… jaz moram poleg Hrvatije in Mediterana znati prodati tudi ostali del sveta, vse karkoli si kdo izmisli, dobesedno. Od sestavljenih potovanj, do samo letalske vozovnice, posebej hotel, posebej letalo, posebej najem avta, transfer, vodiča……… Moram se znajti tudi, ko mi pride par za portočno potovanje in hoče a la carte Šrilanka + Maldivi, ko paket ne obstaja, ampak moraš sestaviti.

Mirno in lepo, bolj za robinzonske počitnice.[/quote]

Isto kot Pašman oz. zelo podobno, jaz sem tam srečevala večinoma penzioniste in kakšne skupine otrok, invalidov. Ni nobenega dogajanja in vse skupaj bolj zastarelo.

Ce sem smotana zato, ker si trikrat dnevno ne predstavljam porivat vozicka z dojenckom plus se dva otroka plus vso robo v ta hrib, pac sem. Smo se pac odlocili, da gremo za manjsi denar v mobilno hisico, ki je od vode 15m. Malo bomo imeli v prenosni posteljici na terasi, v vodo gremo lahko s terase. Tudi cena junija predvsem pa septembra ni tako visoka. Mi smo jih lani septembra dobili za manj kot 65€ dnevno.

Cela familija v druzinski sobi v Aurori je pa koliko???

Ce sem smotana zato, ker si trikrat dnevno ne predstavljam porivat vozicka z dojenckom plus se dva otroka plus vso robo v ta hrib, pac sem. Smo se pac odlocili, da gremo za manjsi denar v mobilno hisico, ki je od vode 15m. Malo bomo imeli v prenosni posteljici na terasi, v vodo gremo lahko s terase. Tudi cena junija predvsem pa septembra ni tako visoka. Mi smo jih lani septembra dobili za manj kot 65€ dnevno.

Cela familija v druzinski sobi v Aurori je pa koliko???[/quote]

O kristus božji, ne se kregat no! 🙂 Pa spet kozle streljaš, ne moreš primerjati polpenziona v popolnoma obnovljenem hotelu 4**** z nekimi mobilnimi hišicami, jao…. ?????

Saj ni res, pa je! včasih ste res neverjetni… :)))

Ni vse tako, kot vidite vi s svojimi ocmi. Ko enkrat potujes z druzino sam, tocno ves, kaj steje. In to potem tudi najdes. Ponavadi sam.[/quote]

Pozdravljena jezna mamica 🙂

Prav imaš, nimam otrok in ne vem, kako je to, ko si z vozičkom, priznam. Ampak moraš razumeti, da noben turistični agent ne gre štete stopnic vseh hotelov po celem svetu, ki jih prodajamo. Poleg tega sem že napisala, da ni moj namen VSE napisati in biti ultra pametna, ker nisem. Seveda dobro vem, da so že nekaj časa zelo popularne razne mobilne hiške, ampak a si pogledal ceno??? Te tako opevane na Pagu (Šimuni in Straško) so v najhujši sezoni nesramno drage in sploh ni bil moj namen nekaj “ponujati”, samo napisala sem neka vsesplošna dejstva, vedno bodo pa obstajale izjeme, normalno da bodo.

Tudi sama zelo dobro vem, da je lahko med istimi zvezdicami oz. kategorizacijo ogromna razlika. Ponavadi ti razliko pove že sama cena, žal, ampak eni nočejo razumeti, da KIA nikoli ne bo MERCEDES in obratno (ne vem, katero drugo primerjavo bi dala v tem trenutku). Mi strankam po pravici povemo, da hotel 4* za 500 € ni isto dober kot 4* za 700 €, saj to bi morali ljudje že sami vedeti!!!

Pa da ne bo hude krvi, ker ne vem, koliko je kje stopnic… jaz moram poleg Hrvatije in Mediterana znati prodati tudi ostali del sveta, vse karkoli si kdo izmisli, dobesedno. Od sestavljenih potovanj, do samo letalske vozovnice, posebej hotel, posebej letalo, posebej najem avta, transfer, vodiča……… Moram se znajti tudi, ko mi pride par za portočno potovanje in hoče a la carte Šrilanka + Maldivi, ko paket ne obstaja, ampak moraš sestaviti.[/quote]

Nisem jezna, mi pa ni vsec, da si mi povedala, da si bila tam in da naj si slike pogledam na googlu, nisi pa opazila, da so na poti do plaze stopnice. In to ne tri ali pet ampak precej vec.

Ja, mobilne hisice so morda malenkost drazje, predvsem v polni sezoni. Ampak mi pac hodimo na morje junija in septembra. In nazalost je v Hr najt apartmaje, do katerih ne hodis v hrib, zelo tezko. Da ne govorim o tem, da je za Hrvate app za 5 splanica plus dnevna soba, kjer naj spita na zjahanem kavcu starsa. To pa zame ni dopust. Pac placam tistih 70€ na dan, pa dobim dve spalnici, dve kopalnici, klimo in pokrito teraso ob vodi.

O kristus božji, ne se kregat no! 🙂 Pa spet kozle streljaš, ne moreš primerjati polpenziona v popolnoma obnovljenem hotelu 4**** z nekimi mobilnimi hišicami, jao…. ?????

Saj ni res, pa je! včasih ste res neverjetni… :)))[/quote]

Sej se ne. Povem ti pa, da je v polni sezoni druzinska soba za druzino s tremi otroki, nedosegljiva. Cenovno in dostopno do plaze. Bo pa prostor za druge, a prav?

Vem, da je družinska soba v solidnem hotelu marsikomu nedosegljiva. S svojo plačo si tudi jaz marsičesa ne bi mogla privoščiti, če bi imela otroke. Ko strankam delam izračune, me včasih skoraj kap, kake cifre pridejo ven za tisti ušiv teden dni počitnic s polpenzionom. 🙁

Ko sem jaz bila otrok, smo s starši vedno hodili v apartmaje, ki smo jih rezervirali privat, nikoli preko agencije, ker je preko agencije vedno za nas bilo vse predrago. Pa smo se prav tako imeli lepo in sem zrastla v normalno žensko (no, vsaj upam)… evo, še vedno sem živa. :)))

Danes so pa drugi cajti, kolikor opažam. Nekateri silijo čez svoje zmožnosti, z glavo skozi zid…. nekam v Turčijo na all inclusive v hotel 5*, samo zato, da bodo lahko vsem povedali, da oni so pa bli v Turčiji (ali na kaki podobni destinaciji z avionom) v full hudem hotelu 5* itd. (pa tud če ni blo tako super, se vseeno pohvalijo, kot da so bli ne vem kje).
Najhujši so pa tisti, ki nimajo pojma o realnih cenah in ko jim poveš, koliko stanejo npr. počitnice v visoki sezoni v Turčiji, hotel 5*, all inclusive, po možnosti še hočejo 14 dni… bi me pa najraje ubili, ker nimajo niti pol tolk dnarja, ampak bi pa na vse pretege to radi in sanjajo in laufajo od agencije do agencije in izsiljujejo nemogoče…… na koncu pa grejo spet na hrvaško obalo v en poceni apartma.

V glavnem, držite se svojih zmožnosti, izrazite realne želje v skladu s svojimi zmožnostmi, pa bo vse ok.

Potem pa reči, da greš tudi v vukojebino, le da je poceni in blizu morja.

Potem pa reči, da greš tudi v vukojebino, le da je poceni in blizu morja.[/quote]

Ce so zate novo mobilne hiske z vsem udobjem v najbolje ocenjenem Hr kamu zadnjih let vukojebina, potem bomo spet uzivali v vukojebini. Predvidevam, da tebe ne bo zraven. Kr bo za nas pravo olajsanje.

Turistična delavka – imela bi vprašanje oz. potrebujem vaš nasvet.
Katera destinacija je po vašem mnenju bolj primerna za družino z majhnimi otroki – severni Ciper, kjer ponujajo celo vrsto animacij za otroke v slovenskem jeziku ali Turčijo-Antalyjo? Obe varianti sta cenovno in storitveno prb. enakovredni.
Hvala za vaše mnenje:-)

Mi bi pa šli letos v grčijo, pa mi je ena kolegica odsvetovala zaradi politike. Kaj svetujete vi?
Šli bi na zakintos.

Topsy, mene pa zanima, kje na Hrvaškem ste dobili mobilno hiško čisto ob vodi? Sploh z dvema kopalnicama in pokrito teraso. Bom zelo hvaležna za odgovor.

Zelo lepo, da si si vzela čas in vse to napisala. Nam bo prišlo zelo prav!

Zanima me pa, kaj misliš o Cresu in hotelu Kimen oz. depadansah za družino z otroci?

Hvala in lp!

…o “naši” destinaciji nekje precej na jugu ne bi pisala in je niti ne mislim izdati, je pa raj na hrvaškem, je pa dnevno obiskana od mnogih, ki se pripeljejo na to plažo v ta zaliv…
…kar se pa tiče hotelov pa žal hrvaška ni primerljiva npr. s Tunizijo, ker je (govorim za 14 dni) mnogo predraga, dodatna težava pa so še naše agencije in Brnik s previsokimi cenami, ko preverjam odhode iz npr. Salzburga ali Munhna, lahko rečem, da dobiš tam 14 dni, tukaj pa le 1 teden za isti denar !!!???…

Sej Salzburg pa tud ni na koncu sveta, če človek pri tem prišpara enotedenski dopust, ne?

rada dopustujem v sredozemlju in se se s TURISTIČNO DELAVKO zelo strinjam, skoraj v vsem.

na hrvaškem si pozabila na MAKARSKO RIVIERO. meni se zdi ta še bolj zanimiva za otroke z družino kot hvar ali brač. praktično vsi hoteli so na obali, ki je prodnata in zelo dostopna do morja. zabave tu res ni, ampak družine z otroci tega ne išejo.

se pa zelo strinjam s tem: zelo slovensko in zelo res.

strinjam se tudi glede ALL INCL. v državah izven TR, TN, EG; torej HR, ŠP (in njeni otoki) – pijača je res vključena, ampak kakšna?? sladki sokovi na podlagi sirupa, ceneno vino in še bolj ceneni koktaili;

RESORT pomeni, da je hotel ograjen z visoko ograjo, imajo varnostnika pri vhodu v resort in pri vhodu/izhohu na/iz plaže. v tako varovanih hotelih potem NE potrebujemo fluoriscenčne plastične zapestnice, ki mi gre blazno na živce in me označuje kamorkoli grem. …. boljši hoteli teh zapestnic ne prakticirajo več.

Nihče ni z besedico omenil Italije, pa je na stotine destinacij za krasne počitnice (preverjeno n-krat). Seveda se naše agencije s tem ne ukvarjajo kaj dosti in pol tud turistična delavka nič ne ve na to temo.

Seveda turistična delavka ne bo omenjala, kako se da it na počitnice tudi brez agencije. Od potovanja s šotorom do hotelov, apartmajev, hišk v kampih … Na kupe spletnih strani, kjer se da rezervirat hotel ali apartma (tudi brez vnaprejšnjega plačila), skoraj vsak kamp ima spletno stran, kjer je možna rezervacija parcele, hiške … In seveda destinacije so poleg morja še prekrasna jezera, hribi, no, če že mora bit morje, ga ima v izobilju Italija, Francija, Španija. Za kakšne bolj oddaljene destinacije se najdejo tud ugodne letalske povezave, če je komu z avtom predaleč.

Skratka, miljon destinacij poleg tistih iz “železnega repertoarja” naših turističnih agencij, ki jih je navedla turistična delavka. Jaz že kakih 20 let ne hodim na Hrvaško, razen tu in tam kak vikend, prav tako večinoma ne potujem z agencijami, ker mi je v veselje, da sama organiziram počitnice, pa še ceneje je tako.

Sicer pa, tisti, ki jim je Hrvaška “raj na zemlji”, naj se ne pustijo motit. In tisti, ki jim je višek dopusta AI hotel s postrežbo spredaj in zadaj, naj še dalje uživajo v tem.
Tole je samo namig, da obstaja še marsikaj drugega, kar je vredno videt, doživet, pa za čisto sprejemljivo ceno.

kaj pa Italija, ne morem se bolj strinjat s teboj. Tudi jaz že nekaj časa ne hodim niti na Hrvaško, niti z agencijami. Toliko je lepih krajev, ki so v lastni režiji veliko cenejši in bolj zanimivi. Tako, da tudi jaz ne razumem ljudi, ki po liniji najmanjšega odpora rezervirajo nek aranžma v agenciji in se potem cela leta pražijo na istih plažah. Svet je tako velik in zanimiv, da se ga splača malo raziskat. Pa še na taki destinaciji živimo, da imamo res veliko stvari blizu + nizkocenovni letalski prevozi in trajekti.

Lahko prosim kakšen namig za počitnice v Italiji, na moj mail: Marusa.slansek@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close