nasveti za novoletna darila?
Zdravo!
Sicer nisem ravno pretirano ustvarjalna – na zalost…pa vseeno sem se letos koncno odlocila narediti “domaca” novoletna darilca, za vse sorodnike in prijatelje – ja, kar precej bo zneslo vseeno, vem.
Osnovna ideja je teranov liker, pa mogoce tud cokoladni, bom se videla – Ok, to ze imam recepte, nasla sem jih tukaj, kje pa drugje:-) tud sprobala sem jih ze.
No potem bi rabila idejo, kje v Lj dobim in kako cim preprosteje okrasim steklenicke za liker (vem da ne pase ravno v ta forum – vem pa tudi da ste vedno polne idej).
Zraven bom pa delala se piskote – kaksne ne prevec krhke in lomljive, namen jih imam namrec dati recimo v zametne vreckice ( ja, tud sivala bom, zgleda:-) – tukaj se mi ustavi, ker je receptov na to temo absolutno prevec – se najbolj se nagibam k tistim svedskim Ursinim – a ste jih ostale ze delale? Vse skupaj naj bi blo cimbolj bozicno – meni to pomeni, da mora ze disati po Bozicu, saj veste kako to zgleda:-) Tko da ce imate se kakrsnekoli nove ideje ( pa ne prevec komplicirane ) se priporocam.
Zdaj sem pa res ze cisto v bozicnem vzdusju!! In ve? Uzivajte!!
Hej,jaz pa pletem tople copatke(ki jih napolnem s cokoladnimi bonboni) .
Za odrasle v tem stilu:
Recept
Na nogah topli volneni copatki,
v ustih okus po sladki cokoladki.
Verjemi,to je najboljse zdravilo
za mrzle zimske vecere,
ce partner kuha zamere!
Ce pogledas v bazo receptov – breskvice ,so slucajno slikani zraven.
Veliko prijetnih uzitkov ob delu in obdarovanju Babi
Polno idej, pa tudi raznih stekoleničk boš našla v trgovini Prometej v Mali ulici 5 v Lj.
Lahko kupiš tudi srebrno konturo za risanje na steklo (tubica, iz katere direktno nanašaš na steklo) in kaj napišeš ali narišeš. So še v drugih barvah.
Imajo polno izdelkov iz stekla, ki jih lahko sam pobarvaš, poslikaš…. lahko barvaš tudi na plastiko- imajo prozorne plastične okraske in okrogle ploščice… Za veliko noč sem poslikala kar nekaj plastičnih jajčk. za Novo leto pa bom poslikala steklene posodke za male svečke in par stekleničk…. Stvar je enostavna (tuba s konturo ali samolepilni svinčeni trak, čopič, barve in razredčilo…)…
PS- zraven pa kak relax CO na slušalke in si pripet direktno “tja zgoraj”…
Forum je zaprt za komentiranje.