nasveti glede Šrilanke
S punco greva od 1.7 do 30.7 na Šrilanko.Low-budget potovanje,z nahrbtnikom in gremo.Zanima me par vprašanj:
-ali je ta trekinge primerna obutev superge ali so bolš pohodni čevlji(gojzerji),ki pa so težki in veliki
-je priporočljivo vzet spalko s seboj(misliva spat večinoma po hostlih,hotelih)
-ali imajo organizirano strojno pranje perila po hostlih al je fajn met s seboj kaj za ročno pranje
-kak je najboljši prevoz po šrilanki(busi,vlaki..),najraje nebi vzela šoferja in avto
-ali so busi prav vsi nabiti do konca ali imajo kake buse tud za turiste(ki so mal manj polni in nekolio bol udobni)
-katere antimalarike priporočate(sam sem mislil vzeti Malaron),zanima me doziranje in stranski efekti Malarona
-ali je boljše imeti s seboj samo gotovino(najbrš USD)ali potovalne čeke.Če čeke,katere(Thomas cook,American exress…)?
Hvala,hvala,hvala…vsem.
Uroš
-teniske so dovolj, bolje seveda popotniski suhi (saj dobis tudi lazje)
-spalke ne potrebujes
-vzemi kaksno milo
-najboljsi prevoz? kaj je to? letalo? = ce mislis najceneje je z lokalnimi avtobusi 1Sit/km, npr Kandy-Mihintale pa obvezno vlak.
-soferja z avtom dobis za od 10 USD navzgor,(ce se znas dobro pogajat) sicer od okoli 20 USD navzgor /na dan s spanjem, zanj ne skrbi od dobi spanje ker bo tebe pripeljal v hostel
-za SL ne potrebujes antimalarikov
-vzermi kes in idi
Strinajm se z navedenim, ta zadnja alineja mi je privabila pa še nasmeh na usta. Bravo!
Jaz bi še dodala, da glede na to, da potujete en mesec boste sigurno nekaj časa preživeli z možgani na off na kakšni plaži zato preverite kateri del je v tem časovnem obdobju najprimernejši za morske športne aktivnosti.
p.s.
Pa dober tek ob poceni morskih dobrotah (škampi, jastog…)
Hvala za odgovore.Kratki in jedrnati.
-Me pa še to zanima,če so lokalni busi totalno nabiti.
-Pa je na njih nevarno da te oropajo,ti kaj vzamejo
-S sabo mislim imet digitalca.Se najdejo foto studii,kjer lahko sprazniš kartico na CD.Oz kje se to na šrilanki da opraviti.
-nekdo mi je svetoval,naj vzamem s sabo mrežo proti komarjem.Se vam zdi res smiselno.Iz izkušenj vem,da tam kjer so bli komarji so itak imeli mreže nas postlo.
-kje se dobi vmesnik med našim utikačem in njihovo utičnico.Kot sem našel na netu naši vtikači ne pasajo brez vmesnika(zaradi fotoaparata in baterij)
No če se še kaj spomnem seveda vprašam.To so zame takšni praktični nasveti,ki pa ti lahko mal zagrenijo življenje če se z njimi že prej ne soočiš:).Izkušnje ipd…
Uroš
Aja še par stvari mi je šlo skozi glavo:
-katero še dostopno mesto(z busom ali kako drugače)je še najbol razrušeno po tsunamiju oz je razdejanje še najbolj vidno
-a je internet dostopen dobro ali slabo ter koliko je ura surfanja(v USD)
-a se da pogajat za cene prenočišč al so fixne
-a se da pogajat za cene avtobusov,vlakov al so fixne?Kaj pa cene hrane in pijače.
Če se še kaj spomnem vas povprašam.
– avtobusi so nabiti, vendar sem se na njih počutil varno
– kartico lahko izprazniš v skoraj vseh večjih mestih, mi smo to naredili v Kandyju in Gallu
– mreže nad postlami so, a je večina strganih, tako da te kakšen komar še vseeno najde
– internet cafejev je veliko, a je internet precej počasen
– cene avtobusov in vlakov so fiksne, pa itak so tako poceni, da bi bilo težko še ceneje
– cene prenočišč niso fiksne
ja pa malo novice spremljaj, kajti (vsaj) saj se zadeva počasi spreminja v državljansko vojno. ponovno! in to ni nič kaj obetajoče. jug je verjetno še kar nedotaknjen, vendar se zna zgodit da bo bombni akcij črnih tigrov, ko so udarna frakcija tamilskih tigrov vedno več, tudi v naseljenih in turističnih krajih. ne želim strašit, samo pamet v glavo.
jaz sem bil tam od nov. 2005 do jan. 2006. čudovita dežela!
denar, uporabljajte bančno kartico maestro/cirrus kajti z njo lahko sproti dviguješ keš
Za potovalne čeke sem slišal, da je treba kar malo poiskati, kje jih sploh vzamejo. Sam jih nisem imel, tako da je ta informacija nepreverjena.
Z menjavo dolarjev in evrov ni težav, vendar si v bankah vzamejo veliko časa, tako da lahko menjava traja tudi pol ure, čeprav pred tabo v vrsti ni nikogar. Te pa zato pošiljajo od enega okenca k drugemu, preverjajo dokumente in denar, večino časa pa ne delajo nič …
ja na vsakem bankomatu res ne moreš dvignit. v večjih mestih ni problema, v manjših pa že rabiš malo detektivskih spretnosti;), se pa da dvigovat. ni pa to kot pri nas ali kje drugje na zahodu,b-mat na vsakem koraku. seveda lahko imaš cash, to je bila moja izkušnja da si keša nisem dost zraven nosil. provizija je bila za vsak dvig, ne glede na znesek 600sit (krekova b). verjetno je pri drugih bankah podobno. dvigaš lahko toliko kot imaš limita doma
Forum je zaprt za komentiranje.