Nasvet
Pozdravljeni,
moje vprašanje se glasi:
Ali sem dolžna plačati?
Obrazložitev:
Živim v dvostanovanjski hiši, ki je last 1/2 moje
1/2 je bila očetova, ki pa je umrl – dedovanje se vleče že eno leto, ker imamo spor s sestro!
Oče je nekaj let pred smrtjo obnovil centralno ogrevanje plin, za kar sem mu tudi polovico stroškov plačala brez dokumentov, da je to res. Na njegovo ime je bil narejen tudi priklop, dokumentov nikoli nisem videla. Ker je bilo vedno problem s kurjavo (ni hotel dovolj kuriti) smo si uredili v zgornjem nadstropju lastno kurjavo (radiatorje na elektriko). Kljub temu je vsak mesec oče zahteval plačilo smo mu to tudi plačevali (vse stroške, el. komunalne storitve in neki pavšal kurjave. Po očetovi smrti smo vse položnice plačevali na njegovo ime,ker dediščina še ni urejena) Položnic za kurjavo, plin nismo dobivali, zato se tudi nismo kaj dosti sekirali. Kurjavo imamo svojo! Sedaj je nekdo prijavil distributerju za plin, da kao kurjave plina ne plačujemo in so prišli in odklopili plin, odnesli števec (tega ne bi vedeli, vendar so nas sosdje opozorili, da je nekdo stikal po omarici. (omarica je na hiši stene, kjer se ne gibljemo in tudi nismo ničesar kontrolirali.) Distributer za plin nas je sedaj obvestil, da bodo plin priklopili nazaj, če bomo poravnali stroške za nazaj. ob vprašanju koliko je bilo na števcu, ko so ga odnesli, je bil odgovor, da števec ni deloval.
Sedaj pa se je zadeva zakomplicirala.
Najprej smo hoteli videti pogodbo, kjer piše, da je tega in tega dne plin bil priklopljen, tudi sami smo iskali pri pokojnem očetu pogodbo o distribuciji plina in seveda podpis sklenitelja pogodbe.. Pogodbe nimamo niti mi niti je nima distributer, na vprašanje kako je nimajo pač odgovarjajo, da je
nimajo in hočejo, hočejo skleniti kompromis,da poravnamo položnice za nazaj in da nam potem izdajo novo pogodbo za priklop in letega izvedejo (verjetno so mislili, brez plačila novega priklopa)!!!!, dejali so še, da se ne bomo vlačili po sodišču. Ampak, stare pogodbe o priklopu ni!
Do danes nismo dobili nobenega OPOMINA!
Ali mi lahko svetujete kako naprej!
Smatram, da nisem dolžna plačevati nekaj za kar ni pogodbe, če pa že pa se naj vse skupaj odšteje od mase, ki je predmet dedovanj po očetu.
Prosim za pomoč in hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.