Nasvet
Prosim za nasvet. Stvar je sledeča: Pred dobrim tednom sem kupil laptop, vendar ni to, kar sem pričakoval, ni dovolj zmogljiv. Kako se ga sedaj znebiti in izgubiti čim manj denarja? V trgovino ga verjetno ne morem več vrniti, saj je bil rabljen, nanj sem namestil svoj operacijski sistem. Kje ga prodati? Z bolho nimam preveč dobrih izkšenj, saj imam obutek, da bi vsi radi dobili vse skoraj zastonj.
Če si ga kupil prek spletne trgovine, ga mislim da lahko v roku do 15 dni vrneš in vzeti ga morajo nazaj brez vprašanj. Preveri tudi, če je računalnik dejansko takšen, kot si ga naročil oz. kot piše na računu. Kolega je prek neta pred 1 tednom kupil prenosnik, plačal dualcore procesor, dobil pa navadnega celerona in je zadevo vrnil in so jo tudi vzeli nazaj, češ da je prišlo do napake. Napake my ass, lep primer poskusa natega.
Na začetku sem te razumel, kot da kupil že rabljen računalnik. Očitno gre za nov izdelek, ki ga seveda lahko vrneš trgovini, saj ga menda v dobrem tednu nisi pokvaril, umazal ali kako drugače poškodoval. Na njem je bil bržkone nameščen Linux, a to naj te ne skrbi. Če si shranil embalažo, priložene papirje in cd-je, ga lepo zapakiraj in – nazaj v prodajalno.
Če ti ne bodo hoteli vrniti denarja, se boš morda lahko dogovoril za nakup takega, katerega zmogljivost ti ustreza. V prihodnje pa bolj premišljeno v takšne nakupe, saj ne gre za banane. Menda ga nisi kupil kar v Hoferju, a?
Forum je zaprt za komentiranje.