nasvet za ljudi z alergijo na sonce
Lep pozdrav!
Malo sem prebirala poste in opazila, da ima kar nekaj ljudi alergijo na sonce. Sama se s tem spopadam že od malih nog in šele sedaj mi je uspelo nekako pogruntati kakšne kombinacije mi omilijo alergijo, če ne celo preprečijo.
Torej:
– Boj proti alergiji se pri meni začne že cca 1-2 meseca pred morjem, ko začnem jesti Bravnemon kapsule, oz. po ta novem, ko se teh ne dobi več, jem Bronz plus.
– Naslednja pomembna stvar je izbira kreme za sončenje. Ugotovila sem, da sploh ni važna znamka proizvoda (tudi sama sem že imela Isa Dorino mleko, ter nekaj drugih) ampak je važno to, da je mleko za sončenje brez parfumov in maščob, ter da je antialergen. Zadnji dve leti kupujem kremo v lekarni. Imenuje se ILRIDO in je cenovno zelo sprejemljiva (lani ni bila niti 1000 SIT). Izdelek pa je v bistvu gel, kajti vsa mleka vsebujejo maščobe. Najprej se nekaj dni mažem s faktorjem 15, nato pa z 10.
– Važno je tudi tuširanje takoj, ko se pride iz morja, kajti sol še dodatno draži kožo. Zvečer pa je važno, da se ne tušira z milom. Jaz se z milom umivam le pod pazduhami, stopala, ter intimne predele, ostalo pustim, da gre le voda po meni. Kakšno mazanje po tuširanju tudi ni priporočljivo, zlasti ne s kakšnimi mastnimi kremami. Najboljša je krema Bepanthen za po sončenju.
– Moja alergija je tako močna, da mi Claritine ali pa Flonidan S tablete sploh ne pomagajo. Pred dopustom grem k osebni zdravnici, ki mi predpiše kapsule Telfast 120 mg. Resnično pomagajo.
– Najpomembnejše pa je seveda to, da se močnemu soncu izogiba. Sama grem s plaže med 11.30 in 15.30 ali 16.00. To pa je že tako ali tako za vse dobro.
– Če pa se mi pojavijo izpuščaji, pa se na tanko namažem s Fenistil gelom.
Mislim, da sem vse napisala. Vsaj spomnim se ne, da bi bilo še kaj.
V bistvu mora človek kar sam ugotoviti kaj mu ustreza. Meni osebno ta kombinacija zelo ustreza, saj se mi alergija pojavi šele osmi, deveti dan, prej pa se mi je že tretji dan. Pa še takrat, ko imam izpuščaje, je v tako mili obliki, da me sploh ne moti in skoraj ne srbi.
To je samo moj nasvet, ki bo mogoče še komu izmed vas pomagal!
Pa prijeten dopust želim!
Pozdravljena!
Hvala za nasvete, kajti tudi sama imam težave z alergijami. Meni osebno pomagajo tebleti Floridan S. Je pa res, da moramo sami ugotoviti kaj je tisto, kar nam pomaga, čeprav je pogosto takšno testiranje drago in zamudno, pa vseeno so rezultati najbolj učinkoviti. To velja tudi pri izbiri ostale negovalne linije in dekorative.
Hvala in lep pozdrav!
Nada
živjo!
tudi jaz mislim da imam alergijo na sonce ampak bi se rada prepričala z vašo pomočjo.
torej po hrbtu in stegnih dobim rdeče lise ki grozno srbijo čutim pa še mravljince po celem telesu. približno 3.dan izpostavljanja soncu v nogah dobim grozne krče, mišice ves čas trzajo in imam grozne mravljince…. je to alergija?
lp in hvala že vnaprej
Mateja!
To so znaki alergije. Ponavadi dobimo rdeče pikice in lise predvsem na hrbtu, dekolteju in na nogah. Torej tam, kjer je koža tanjša in bolj občutljiva.
Bolj vprašljivi so krči. Verjetno nastajajo zaradi srbenja. Gre res za posebno vrsto srbenja, ki ne neha in ne neha.
Poskusite s tabletami Floridan, odličene nasvete pa so napisale tudi že vaše predhodnice.
Lp Nada
Žijo!
Pri meni je oblika alergije nekako drugačna, kot ste jo opisali vi. Dobim drobne izpuščaje na vseh predelih telesa, kjer je koža bolj tanka in občutljiva (dekolte, vrat, roke, noge, hrbet…..). Pri meni “mravljinci” niso bili nikoli prisotni, krči pa prav tako ne. Ponavadi krči nastajajo zaradi pomanjkanja Magnezija, zato poskusite piti magnezij, mogoče pa vam bo pomagal!
Zakaj ne stopite do zdravnika, ko boste imeli ponovne težave, pa vam bo najbolje znal pomagati? Boste vsaj vedeli za naprej.
lp, Jessy
V letošnjem letu se je na lekarniških policah znašla novost proti alergiji, ki je sicer za alergike tretje stopnje je pa izredno učinkovita. Aerius so tablete ki jih jemljete v času ko ste na dopustu in ste izpostavljeni soncu, ima pozitivno lasnost, da za razliko od ostalih antialergikov ne povzroča zaspanosti in utrujenosti, zaradi česar morate ostale tablete jemati zvečer, da to krizo zaspanosti odspite. 20 tablet dobite na recept, lahko pa tudi v lekarni samoplačniško, vendar dobite v tem primeru le paketek 10-ih tablet. Upam, da sem vam kako pomagala, pa lep dopust, Lp
Ola!
Se opravičujem, ker odgovarjam tako pozno, vendar sem ravnokar prišla z morja.
Te mozoljčke se popolnoma omeji ali pa delno s tableti Telfast 120 mg ter s Fenistil gelom, lahko pa se mažeš tudi z Bepanthen losionom… Pa kakšne pol urce manj na soncu, pa bo šlo.
Meni je to super funkcioniralo. Sem pa falila, ker sem čakala s Telfastom do dne, ko so se mi pojavili izpuščaji, ker je potem trajalo skoraj 2 dneva, da so mi izginili. Bom naslednjič pojedla tableto že preventivno kar prvi dan, ko začnem počitnice na morju….še letos preiskusim….bom poročala rezultate.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.