Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nasvet – vzhodna Turčija

nasvet – vzhodna Turčija

Torej, ker se mi ne da urejati vize za Azarbejdžan, ker je za to pristojno veleposlaništvo na Dunaju, veleposlaništvo na Hrvaškem pa mi ni odgovorilo na e-mail, slovensko MZZ pa je tudi dokaj neuporabno sem se odločil da bom probal backpack varianto od Cipra, do Gruzije- Kutaisi odkoder je let v EU. Torej predvsem me zanima če mi tisti, ki ste že potovali po teh krajih svetujete ali so 3 tedni dovolj za ogled Cipra + pot od Icela ( Mersina) do Kutaisija, ki bi potekala nekako tako: Mersin- Adana-Gaziantep-Urfa-Elazig-Erzurum-Batumi-Kutaisi. Vem da je pot kar dolga vendar bi si res rad ogledal še nekaj Gruzije. Torej zanima me predvsem kakšne so prometne povezave v vzhodni Turčiji, kako je z busi, vlaki , ali se da štopati… Zanima me tudi kako so kaj cene, glede na numbeo je Ciper precej drag, Turčija pa se je tudi podražila.. Odprt sem za vse predloge, nasvete, karkoli…

Jaz sem bil dva tedna samo v vzhodni Turčiji (od Adane do Trabzona) in to z rentacarjem, pa je bilo ravno prav. Meni se zdi tvoj plan precej optimističen za 3 tedne z javnim prevozom. Je pa javni prevoz v Turčiji sicer ok, dolge razdalje se običajno premaguje s precej udobnimi avtobusi. Če boš nekajkrat potoval ponoči, bi se verjetno dalo izvesti. Boš pa zato moral izpustiti kar nekaj lepih zadev ob poti. Moj odgovor je torej: je izvedljivo, ampak ne priporočam, če ni nujno. Vsaj jaz na potovanju ne uživam, če me stalno preganja čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close