nasvet v OpenOfficu
V MS Wordu je možno iskati (Najdi&Zamenjaj) tudi posebne znake, kot so: entri na koncu odstavka (¶), presledki, tabulatorji in še in še. sedaj pa me zanima, če je možno to tudi v OpenOffice Writerju? Jaz bi nampreč rad v dokumentu vse odstavke oz. znake za odstavek zamenjal s presledkom, dvojne ali več presledkov zamenjal z enim presledkom, itd. Če kdo ve, kako se to naredi v OpenOffic Writerju, bom zelo hvaležen.
Ena stvar je za katero pravijo da jo v OOo writerju ne moreš narediti:
Najti dvojne ozake odstavka
No z malo čaranja lahko uspeš.
Gre za uporabo regular expresions. Kako se to vklopi dobiš na spodnjem linku.
http://wiki.services.openoffice.org/wiki/Documentation/How_Tos/Regular_Expressions_in_Writer
Z vklopljenim regular expressions najrej zamenjaš znaka $ in ^$ z nekim znakom oz kombinacijo znakov, ki jo ni v tvojem tekstu.
Potem zamenjaš vse podvojitve izbranega znaka oz kombinacijo znakov z enojno verzijo.
To zamenjavo poženeš tolikokrat, da podvojitve ne boš več našel v tekstu.
Z vklopljenim regular expressions potem pa še v zadnjem koraku zamenjaš zbranega znaka oz kombinacijo znakov z mehkim zaključkom stavka \n
.
Malo sem stestiral pri sebi pa mislim, da bi lahko šlo. Sporoči če bo rešitev delovala.
LP
meteorx, resnično hvala! Stvar deluje in je zelo enostavna. Kot primer: nek niz znakov v datoteki sem zamenjal za znak tabulatorja tako, da sem pod Zamenjaj z: vpisal \t (vključil možnost Regularni izrazi, seveda) in Najdi&Zamenjaj mi je povsod vrinil tabulatorski znak (potrebujem ga zato, da tekst spremenim v tabelo).
Hvala še enkrat za pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.