Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis NASVET, PROSIM

NASVET, PROSIM

Pozdravljeni

od prisotnih knjižnih moljev rabim pomoč.

Doma imam 15-letnega mulca, ki razen obveznega čtiva in kakšne avto revije
ne ve, kaj pomeni guliti dobro knjigo v roki.
Sama sem tisti tip človeka, ki bi za branje spustila tudi hranjenje – s knjigo, ki jo prebereš na eks pa itak hodim tudi na stranišče.

Poskusila sem z vsemi možnimi prijemi. Domov mu vlačim mladinsko literaturo (ki jo ponavadi sama prej preberem in ”čisto not padem”), pri Potterju sem se slinila kot stekla lisica – on pa ostaja mrtvo hladen.
Ne morem mu dopovedati, koliko zamuja, da se ne loti branja (normalno – za mularijo te starosti je ja bolj zanimiv računalnik?!!)

Rabim tisto čarobno paličico, ki bi mu že enkrat odstrla mreno iz oči, da bi rekel: ”Ja, to je to”.
Mislite, da obstaja?

Hvala za trud in lep dan

sam sem v teh letih kot nor požiral agatho christie.

če ne gre, ne gre … saj ne, da ti svetujem, da opusti svoja prizadevanja, a mogoče ga res ne vleče, no…
jaz sem mojemu možu kupovala raznorazne knjige; mladinske, humoristične, bolj strokovne, a dlje od”skoraj do konca” Moža, ki je računal, ni prišel…

Mogoče so mu mladinske knjige preotročje ( 15-letniki so, kot vemo, najbolj odrasla bitja na tem svetu :))).

Težko je svetovat, ampak en skoraj 15-letnik mi je na dolgo in široko navdušeno razlagal o knjigi Jurski park ( Michael Crichton ), ki mu je bila še bolj všeč kot film. Sploh je nor na take knjige, ki so nekako znanstvene ( lahko je vse izmišljeno, samo da je dobro izmišljeno ). Mogoče poskusite tudi od istega avtorja Izgubljeni svet ( nadaljevanje JP ), Časovna past, Kongo….

Na silo bo težko.
Moj brat je v teh letih prebiral Alana Forda (in jaz za njim), to je bilo najvišje kotirajoče čtivo ;).
Kaj pa “Metulj” ali “Igra v rži”?

V tolažbo, moj sin je začel brati več kot obvezno čtivo pri šestnajstih, seveda pa mu moraš najprej podvaliti primerno knjigo ob primernem trenutku. Ko mu je dolgčas, ko se vozi z vlakom, na primer, ali v kakšni čakalnici, in sprva kaj smešnega ali lahkega ali pa kaj, kjer se res vživi v glavnega junaka. Pa da knjiga izgleda tanka tudi ni slabo, s špehom ne bo začel.

New Report

Close