Nasvet prosim – nujno
Doma imam digitalni fotoaparat Sony DSC P-72. Za mojo amatersko rabo sem z njim kar zadovoljna. Me pa nekaj zelo moti. In sicer: ali ni Sony znan po tem, da tudi v slabsi vidljivosti naredi se kar normalne slike?
No ja, s slikami sicer nimam problemov, jih imam pa s snemanjem krajsih filmckov. Zunaj krasni posnetki, v stanovanju nikakrsni. Ker imam v stanovanju tudi psa, macko itd, ki ponavadi uganjata norcije, si ju srcno zelim posneti tudi na filmcek. Ali je to sploh mozno? Meni do sedaj se ni uspelo. :((( Vse je temno, da se prostorov, kaj sele zivali sploh ne loci.
Kot vidim, ima veliko uporabnikov tega foruma ta fotoaparat, mi lahko kdo pove, ce ima tudi take probleme, ali je problem samo v meni, da sem spregledala kaksno nastavitev?
Aja, naj povem se to, da je imel kolega doma nek digitalni fotic, za katerega si si lahko ob izgovorjavi znamke slomil jezik (beri cisto nepoznano), da o ceni ne govorim. Mislim, da ga je dobil pri kaksnem pralnem prasku… Ampak tista igraca od fotoaparata snema kratke muvije v zaprtih prostorih ko strela. Moj Sony pa ne. :(((
Lepo prosim za pomoc, nasvet, saj sem zamudila ze nesteto lepih trenutkov mojih zivalc. 🙁
Lep pozdrav, Sandra.
Pojdi v meni, izberi osvetlitev EV +-, lahko pa izbiraš tudi belino,WHITE BALANCE, ki je primerna za prostor v katerem se nahajaš, v tem primeru poskusi ikono, ki se nahaja čisto na vrhu, Umetna svetloba, lahko pa se poigravaš z njimi in istočasno preverjaš na lcd-ju in izbereš kar se ti zdi primerno. Svetujem ti pa, da se z aparatom ukvarjaš čim več, ker le tako lahko ugotoviš kako deluje. Velikokrat ga je treba prelisičit. Pri digitalcu je pa to še toliko lažje, saj neuspelo lahko brišeš….