Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Nasvet profesionalca

Nasvet profesionalca

Pozdravljeni !

Imam vprašanje, ki se tiče problema mojega očeta. Je namreč star fotografski maček, ki se polprofesionalno že vse življenje ukvarja s fotografijo. Ker še ni za v staro šaro, je ugotovil, da bo moral presedelati na digitalno fotografijo, o kateri pa nima pojma. Ker ima precej dobro opremo in ga seveda kompaktni razred fotoaparatov niti približno ne zanima, mi prosim svetujte kateri ZR fotoaparat bi bil najbolj logična in primerna nadgradnja Nikona F70 in Tamronovih objektivov, ki verjetno vsi ”pašejo” nanj. Poleg tega ga zanima do katere velikosti fotografije oz. povečave na papirju je npr. 6 MP slika še brezhibna.

Hvala za odgovore !

D70, D80, D100, D200, D2X.

Ceprav je profi me cudi da ima “samo” F70 ki ne spada med profi aparate.

Hvala za odgovor !

Ne vem zakaj ste se ljudje vajeni usedati na vsako besedo, konec koncev ni ”profi”, ker ne živi od tega. Zanima ga bolj terenski fotoaparat. V ateljeju še vedno prisega na klasiko.

LP

Dejan oprosti, nic slabega nisem mislila, samo povedala sem svoje mnenje na tvoje besede. Ce napises daje profi pol je takoj visji cenovni razred, potem napises da ima f70, pa se nekaj ne ujame…..

Jst osebno bi vzela zdaj novega d80, ce pa denar ni prevelika “ovira” bi si se rajse kupila D200.

Še enkrat hvala za informacijo, verjamem da nisi mislila nič slabega, opravičilo tudi z moje strani.

Kakšne pa so tvoje izkušnje glede izdelave povečav 60×40, koliko MP je potrebnih, da je slika brezhibna.

LP

Dejan

trenutno najbolsa, najcenejsa izbira ta hip za tiste, ki vstopajo ali menjujejo DSLR, in pa za tvojega oceta:

Pentax K 100, verjemi, stabilizator dela cudeze

Hvala za nasvet !

LP

Dejan

Napisal je polprofesionalno, ne pa profi.

Moje skromno mnenje pa je, da pravi profi ne potrebuje vrhunske naprave za odlično fotko. Ravno tako samo to, da imaš vrhunsko opremo, ne pomeni, da boš z njo delal tudi vrhunske fotografije.

New Report

Close