Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Nasvet pri nakupu fotoaparata – ne prevelik, vrtljivi ekran, odlična makro funkcija

Nasvet pri nakupu fotoaparata – ne prevelik, vrtljivi ekran, odlična makro funkcija

Ali mi zna kdo svetovati?

Do sedaj sem imela digitalni fotoaparat Canon A95, je žal izpustil svoje zadnje izdihljaje. Sedaj kupujem nekaj podobnega.

Cena niti ni toliko pomembna.

Nujno pa potrebujem:
– fotoaparat potrebujem za namene fotografiranja starih dokumentov in slik, kar pomeni, da mora makro funkcija v fotoaparatu res dobro delati – moj oče je namreč kupil en novejši canonov model, ki kljub makro funkciji ne dela ostrih fotografij in mi je popolnoma neuporaben.
– premični ekran
– ne sme biti prevelik (maksimalno tak, kot je bil sedaj moj)

Po možnosti pa da bi bil še na navadne baterije, take, ki se jih da kupit v vsaki trafiki. A to seveda ni pogoj.

Rada bi imela Canona, a tudi to ni pogoj.

Ima mogoče kdo že kakšnega takega, ki izpolnjuje zgornje tri pogoje in mi lahko sporoči, kakšen makro ima – mogoče pripopa kakšno sliko, kako makro funkcija izostri, ko se slika npr. časopisni članek?

Ti modeli (A95, S3, S5 in G serije) so bli kr neki. Ena mešanica med kompakti in SLR-ji, v bistvu pa nč od nč…Če bi rada res dobre slike, makro 0, velik ISO, veliko hitrost, potem definitivno SLR..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

New Report

Close