nasvet-potovanje
Verjetno bo izgledalo zelo čudno, stara sem 34 let, imam 3 otroke (najstnici in dojenčka). Vsa leta smo samo ” varčevali”, vlagali v hišo,avto,…Počitnice so bile kak skok na Hrvaško morje ter cca.3x letno za en teden v toplice.
Nekaj dni nazaj,pa me je ta srednja hči vprašala, zakaj nikoli ne gremo kam z avionom, da si to močno želi, da bi spoznala tujo deželo, atmosfero na avionu, da je edina v razredu,ki se še ni peljala. Potem pa sem si zamislila, seveda ne gre uresničiti vse otroške želje, ampak zakaj ne. Zakaj letos res ne bi šli kam dalj, zavoljo otrok, da bodo imeli tudi kak “nenavaden” spomin iz počitnic in ne samo “stare mame” iz bazenov, kajti ponavadi hodimo v predsezoni, kjer ne dobita svoje družbe. Rada bi jima omogočila počitnice, kjer bi se poveselili, kaj novega počeli (jahanje kamel, skok s padalom, karkoli..)
Glede na to,da finančno nismo “močni”, vas sprašujem za nasvet, namig, katero agencijo izbrati ter seveda kam odpotovati.
Nas je 5, starša + 3 otroci (16,14 in 1 leto).
Kar brez skrbi in pogumno, če greste z agencijo imate vse organizirano, kar va po aranžmaju pripada. V kraju kamor greste pa presdtavnika agencije, katerega mobiztel številko dobite in ga lahko vse povprašate in pokličete. Torej agencija vas prevzame na letališču in ste lahko popolnoma brez skrbi. Pazite le da se v primeru nevšečnosti takoj obrnete na agenta (npr neprimerne sobe….)
Če se za ta dopust z letalom odrečete toplicam, kamor praviš da greste trikrat na leto za en teden, to ni tako malo denarja, da ne bi našli kaj zase. Predlagam da pobrskate po katalogih – Intelekta je bila včasih dobra, z zanimivimi izleti, čeprav z enoletnim otrokom je mogoče bolje vzeti rent-a-car in se sam odpraviti na izlet, ker se tako lažje prilagajaš. Za take samostojne izlete so pa super grški otok, za hčerki bi bili najbrž zanimivi njihovi antični spomeniki, želve velikanke, izleti z ladjami. Je lahko malo drugače kot klasično enotedensko ležanje na plaži. Turčijo ima baje dobro pokrito Globtour. Druge možnosti so Tunizija, Egipt, ampak tam moraš pa že bolj paziti zaradi hrane pri najmlajšem otroku.
Forum je zaprt za komentiranje.