Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Nasvet – pomoč

Nasvet – pomoč

Po izobrazbi sem univ. dipl. ekonomistka, smer marketing in nikoli nisem delala v računovodstvu, stara 45 let. Lani sem opravila tečaj knjigovodstva potem pa odprla s.p. poslovne storitve in podjetniško svetovanje, vendar tega dela ni. Sedaj pa vse bolj razmišljam da bi odprla računovodski servis, vendar ne vem, kje začeti. Kaj bi bilo najprej potrebno prebrati, preštudirati? Kako nek posel začeti, če nimaš prakse? Pripravljena bi bila delati zastonj v kakem servisu, da bi si dobila izkušnje. Ker sem iz manjšega kraja pa zaradi konkurence še nasvet kako začeti težko dobim, kaj šele kakšno praktično uvajanje. Hvaležna bom za nasvete vas izkušenih. Ker poslovnih storitev (pisarniška dela), ki bi jih delal za druge firme ni, enostavno moram nekako preživeti, zato vse bolj razmišljam v smer knjigovodstva. Zavedam pa se, da je to odgovorno delo in, da je potrebno veliko znanja, zato ne vem ali se to sploh lahko naučim sama, samo tečaj pa je zagotovo premalo.

Lep pozdrav

Gledam vaše vprašanje zgoraj o težavah z računovodskim servisom in odkrito povedano, vam odsvetujem podajanje v te vode.

Nočem biti nesramna, vendar samo iz priročnikov, brez neke podlage in prakse, bo zelo težko.
Poznate koga, da lahko z njim predebatirate o kakem problemu? Spraševanje na forumih o problemih, za katere kot računovodja odgovarjate, ni ravno prava izbira.

In komu bi vodili knjige? Obrtnikom, društvom, podjetjem, DDV zavezancem ali samo takim, ki to niso, enostavcem, dvostavcem? Ali kar vsem po vrsti? Poznate razlike v kontnih planih?

Žal…računovodstvo ni tako enostavno, kot si marsikdo misli. In tudi vi kot sevis odgovarjate za napačne knjižbe in posledično napačne obračune..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close