Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nasvet glede zadnjega modela opel astre GTC

nasvet glede zadnjega modela opel astre GTC

Pozdravljeni!

Zanima me mnenje lastnikov opel astre GTC 1.6, 85 KW, 116 KM. Sem pred odločitvijo, da kupim omenjeni avto in me zanima mnenje tistih ki ga imate, oziroma tistih ki so ga že preizkusili. A je to vredu avto, ali so kakšni problemi z njim? glede na to da se največ tako iz druge roke prodaja ravno astra z tem motorjem in v večini 2-3 leta stara z zelo malo kilometri sem mal skeptičen da ni kaj vredu z avtom in se ga ljudje hočejo znebit. Ker mi pač ni logično da kupiš avto za 15.000 EUR, ali več, narediš samo 30.000 do 50.000 Km in ga že čez največ tri leta prodaš za 9000 EUR ali manj, ter tako izgubiš skoraj polovico. če lahko kdo zaupa ali je vse uredu z temi motorji ali imajo kakšno nezanemarlivo napako in niso vredu.

lp,
Andraž

Če si privoščiš izgubo 2000 eur letno, si lahko privoščiš tudi 300-500 eur letno nepredvidenih popravil..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Zanimivo. Ali res ni nobenega tu gor ki bi imel izkušnje z tem avtom ali pa vsi modro molčijo. Ja nič, bom pač moral it okoli do mehanikov da se informiram.

Še eno vprašanje imam. Kaj pa mazda 3? Mazda in Toyota naj bi bili kolikortoliko zanesljivi, kar se govori, pa vendar me zanima če ima kdo izkušnje z mazdo 3. A je vredu in zanesljiv avto ali je imel kdo že kakšne slabe izkušnje?

lp,
Andraž

Težko ti je karkoli povedat, ker nisi nič konkretnega vprašal. Imamo Opel GTC od aprila meseca leta 2009 in smo kupili novo. Ima pa malo šibkejši motor 1.6 in nekaj čez 100 KM.
Kot avto je v redu, ampak zavedati se moraš, da je športne oblike, le tri vrata in starejši ne bodo ravno zadovoljni, ko morajo zavzet mesto na zadnjem sedežu. In kot tak ima manjši prtljažnik, Zelo slab pa je pogled nazaj, skozi zadnjo šipo, tako, da moraš uporabljati zunanja ogledala, kot pri kakšnem tovornjaku. Mislim pa da je cena sedaj ugodna. Kar se tiče izgube za vsako leto pa je enkao kot pri vseh drugih. Računaj najmanj 10% vsako leto manj. In pristaneš pri približno takšni ceni.
Svetujem ti, da najprej poskusiš vsaj za nekaj minut in se potem odločiš, kot vedno.

Lep pozdrav!

Hvala ABART za odgovor. Ja za gtc varjanto sem se odločil, ker mi je zelo zelo všeč. Pa tudi športni avti z tremi vrati so mi bili že od nekdaj všeč. Družine in otrok nimam, tako da bi se le redko kdo vozil odzadaj, zato me tudi to ne moti. Ja zanimalo me je predvsem kako je z motorji teh avtomobilov. Ali so opli še solidni kot so bili nekoč, ali imajo kakšne nezanemarljive napake in se kaj kvarijo. A potem imate gtc 1.6 77KW, 105 KM? Ja ravno za isti model se zanimam. A je to odziven motor in dovolj močan za ta avto ali je nekoliko prešvoh in slabo povleče.

Avto je za enega kot praviš zelo v redu, vsaj po mojem okusu, seveda pa so okusi različni.
Motor je za moje pojme več kot dovolj, sicer mi se vozimo bolj na kratke proge. Zato tudi ni ravno med varčnimi, zlasti če imaš zelo težko nogo računaj čez 8 litrov.
Danes so motroji približno enaki v takšnih in podobnih vozilih, ali gre ali crkne. Če je veliko elektronike je tako. Z astro do sedaj ni bilo še nič, sicer je še nova. Imeli smo tudi Merivo, ki je po dveh letih pregorel regulator vžiga (po starem slovarju bubina) okrog 250€ za popravilo pri 60.000 km (stara 5 let) je odpovedal računalnik, popravilo okrog 1000€. Zato sem jo pustil na servisu in smo kupili novo astro GTC. Imamo tudi 5 let staro Astro s štirimi vrati in ni nobenih težav. Včasih se zmede računalnik,(se avto sam zaklene) in moraš paziti, da ne pustiš ključe v vozilu, se sami vžgejo vsi žmigavci. A do sedaj sem le dal kontakt na ključavnici ali ga vžgal, pa se je resestirala elektronika in je bilo vse OK. To se je zgodilo enkrat. To se dogaja tudi na drugih vozilih, slišal sem za Škode, tako da, je kot je ko elektronika krmili vse.

Lep pozdrav in dobro izbiro ter srečno vožnjo.

He izguba vrednoszi iz 15.ooo E na 9.000 v treh letih je še malo,…bi rekel da niti toliko ni več vreden ampak kvečjemu kake 7 ali 8.000.

lp, Z

New Report

Close