Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti nasvet glede vlaganja v hišo

nasvet glede vlaganja v hišo

Lep pozdrav!

V naši hiši imamo naslednjo situacijo: preselila sem se k fantu, kjer živijo on, mati, oče, brat in babica. Jaz, fant in babica živimo v svojem nadstropju hiše, oni pa v svojem, položnice plačujemo na pol. Pred kratkm sva s fantom renovirala kopalnico, ker sva imela namen živeti tu in počasi prenoviti celo nadstopje. Kopalnica je prenovljena, vendar so se odnosi v družini zelo poslabšali in odločila sva se, da se bova preselila, da bova imela v življenju malo miru. Zanima me, ali lahko kaj zahtevama za kopalnico, ki sva jo prenovila in jo bodo sedaj drugi uporabljali? Naj omenim še to, da je babica svoj delež že prepisala na vnuka in bo torej on dedoval njen delež (ki pa ni velik, saj ima fant še 4 strice).

Spoštovani!

V skladu z Obligacijskim zakonikom je tisti, kdor je brez pravnega temelja obogaten na škodo drugega, dolžan prejeto vrniti, sicer pa nadomestiti vrednost dosežene koristi.
Glede na navedeno sta s fantom upravičena do povrnitve vlaganj v hišo. Za dokazovanje vašega vložka je potrebno razpolagati z računi za opravljena dela ter nabavljen material.
Zastaralni rok za povrnitev vlaganj je 5 let in začne teči od dneva, ko se boste preselili. Svetujemo vam, da za vložitev tovrstnega zahtevka angažirate odvetnika po lastni izbiri, saj je zadeva pravno kompleksna.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close