Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine nasvet glede oddajanja stanovanja

nasvet glede oddajanja stanovanja

Zanimna me če oddam stanovanje družini z otrokomm, kaj lahko storim v koliko ne plčaujejo najemnine, pa da imam vse prijavljeno z pogodbo, ali sem kakorkoli zaščiten v tem primeru ??

Kako misliš, zaščiten? Zaščiten si v toliko, da lahko prek sodišča podaš tožbo, da tvoji najemniki ne plačujejo najemnine. Zadeva se bo vlekla lahko nekaj let, potem boš dobil tožbo, če imaš vse črno na belem in ni dvoma, na koncu pa je vprašanje, če boš lahko od njih sploh dobil kaj denarja (njihovo premoženjsko stanje itd.). Če imajo otroka starega do enega leta pa jih tako in tako ne moreš vreči na cesto, če plačujejo ali pa ne. Če zamenjaš ključavico, ko jih ni doma, si v prekršku ti in te lahko oni tožijo in tožbo tudi dobijo.

Drugače pa, ja, si pravno zaščiten, samo kolesje je lahko zelo počasno.:)

Najemi nekaj mišičnjakov, pa je zadeva urejena!

Kaj pa najemna pogodba, sklenjena v obliki izvršilnega naslova pri notarju – ali to kaj pospeši zadevo v primeru komplikacij?

Kje,za koliko in kako veliko stanovanje oddajate?

Če se lahko priklopim – jaz bom oddajala od januarja dalje (no, tak je plan) stanovanje v Ljubljani, trisobno – 65 kvadratov. Trenutno še rihtamo, kaj več pa napišem v decembru. A te zanima?

Če se lahko priklopim – jaz bom oddajala od januarja dalje (no, tak je plan) stanovanje v Ljubljani, trisobno – 65 kvadratov. Trenutno še rihtamo, kaj več pa napišem v decembru. A te zanima?[/quote]

Tudi mi – samo da je malo večje in ima 78 m2. V centru.

Samo planiramo vzet študente, da ne bi imeli slučajno kakšnih problemov s prekinitvijo pogodbe, ko bomo nekoč stanovanje potrebovali.

Če se lahko priklopim – jaz bom oddajala od januarja dalje (no, tak je plan) stanovanje v Ljubljani, trisobno – 65 kvadratov. Trenutno še rihtamo, kaj več pa napišem v decembru. A te zanima?[/quote]

Da,me zanima,če bo cena ugodna.Sporoči mi,ko se boste čist odločili. 😉

Srečno. 😉

Li@n@: Daj mi nasvet prosim – kaj bi bila po tvojem primerna/ugodna cena za tako stanovanje? Neopremljeno oz koliko za opremljeno?

Nisem jaz neki ekspert za cene najemnin. Je pa najbrž odvisno od marsičesa.;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close