Nasvet glede novega računalnika
Kupila bi si računalnik in prosim vas strokovnjake za mnenje o naslednjem računalniku (kupila bom sestavljenega v trgovini, da lahko reklamiram, če kaj ne bo šlo):
osnovna plošča A7V8X-X/LAN 6xPCI, 6XUSB 2.0
procesor AMD Athlon 2800 XP,
trdi disk 80 GB 7200 rpm,
delovni pomnilnik 512 MB DDR
grafična kartica VGA ATI Radeon 9200 z 128 MB DDR RAMa, TV OUT, DVI-I
CD-RW+DVD Combo, internet modem/fax 56k
tipkovnica office, zvočniki 360W, optična miška
USB spominski ključ 32 MB
Garancija 1 leto
(cena 169.900 sit)
Pri tem me zanima, če je ta oprema med sabo zadosti kompatibilna, in kako glasni so ti računalniki.
zraven bi si kupila tudi LCD MONITOR 17 SAMSUNG 171 B (104.900 sit)
Edino me je zmotilo, da mi je kolega rekel (da mu je kolega rekel…) da LCD zasloni niso ravno najboljši za igrice, ker puščajo sled? pri premikanju, pa me zanima koliko je to res, ker računalo kupujem za naslednjih 7 let, kolkor pač že imam tega, ki ga imam doma.
Hja zadeva bo trenutno kar v redu in čez nekaj let pravtako, iger pa čez 7 let nanj ne boš mogla igrat (razen starih seveda).
Kako glasni so računalniki je predvsem odvisno od ohišja in ventilatorja na procesorju, tako da je nemogoče takole rečt, koliko bo “kišta” ropotala.
Igrice na lcdjih res niso iste kot na navadnih monitorjih, to pa predvsem zaradi določenih resolucij, ki jih lcdji ne podpirajo in ne toliko zaradi puščanja kakih sledi, vendar če nisi ravno najbolj zahtevna igričarka, te zadeva ne zadeva preveč.
Za 7 let 😉 Še Doom3 bo zelo slabo delal, pa pride konec tega leta… kaj šele igre naslednje leto.
Vzemi plato Epox 8Rda+, zate je čisto v redu – ima super zvočno gor in pa mrežno (je prav tako nForce2)
Procesor vzemi AXP 2500+ in ga NAVIJ (več informacij ->http://www.slo-tech.com)
Gor daj Volcano 11+, ki je na low obratih tih in hladi povprečno, na medium obratih je malo bolj glasen, samo dobro hladi. Napajalnik vzemi Enermax 300W, trdi disk WDjev 800JB (80GB, 7200Rpm, 8MB). Najbolj pomembna je GRAFIČNA, to pa vzemi R9500PRO če jo še kje dobiš, drugače pa R9600PRO (R9500PRO je boljša od R9600). RAM vzemi 1x DDR333, če boš navijal(a) pa vzemi 1x DDR400 Twinmos/Winbond ali Corsair. Še vedno ti ostane možnost da čez pol leta dokupiš še 1 modul po 512MB in imaš dual DDR.
To je to, za več pa — http://www.slo-tech.com 😉
Forum je zaprt za komentiranje.