Nastavitve ure, updates
Namesto starega, smo kupili novi računalnik. Mi lahko kdo prosim pomaga, probleme imam z nastavitvijo ure in updates.
Če vpišem moj čas, se mi desno spodaj napiše pravilen čas. Če pa nastavim avtomatsko internetno sinhroniziranje z časovnim internetnim strežnikom, se mi čas prestavi za tri oz. devet ur. Če se prav spomnim, obstaja program, ki skrbi za pravilno časovno nastavitev, imam prav?
Za nakup licence za windowse je seveda zmanjkalo denarja, zato so mi v trgovini naložili OS sami. Izključila sem samodejno posodabljanje, ker se mi računalnik ni hotel izključiti, večinoma je hotel še posodabljati, eno noč je celo posodabljal, naredil seveda ni nič. Po izklopu samodejnega posodabljanja mi je zagrozil, da je zdaj moj pc v nevarnosti in ne vem kaj še vse, če bom skrbela za av, ad-aware, ne bo z računalnikom nič narobe, ne?
uuuu zdaj pa počasi, kar se tiče update, verjetno maš kakšno navadno linijo in je prenos zato počasen in traja je trajal tako dolgo, če te to moči izklopi avtomatsko posodabljanje, vse ostalo je sam obvestilo če ne posodobiš da si jasno podvržena možnim težavam na tvojem mlinčku, kar se pa ure tiče pa si verjetno izbrala napačni strežnik ki verjetno zamakne pasovni čas ure.
lp
Vpišeš? Dvoklikni na uro v op. vrstici, zavihek Časovni pas in izberi (GMT+01:00) Beograd, …. , Ljubljana, Praga. Na zavihku Internetni čas, pa moraš imet Strežnik: time.windows.com
Ponavadi se to naredi že ob sami instalaciji OS-a.
Za zahvalo, ker uporabljaš M$, ti pa še grozijo :))) Posodabljanje lahko izklopiš, oz. nastaviš, da te opozori ko bodo na voljo nove posodobitve in jih potem sama instaliraš. Sicer pa imaš večji mir, če je avtomatsko.
> če bom skrbela za av, ad-aware, ne bo z računalnikom nič narobe, ne?
Pravilno, sedi 5!
Za računalnik je treba pa itak skrbet, kot za otroka :))
Lady L napisal:
> > če bom skrbela za av, ad-aware, ne bo z računalnikom nič
> narobe, ne?
> Pravilno, sedi 5!
> Za računalnik je treba pa itak skrbet, kot za otroka :))
Ni čisto 5. Recimo kaka 3 :))
Poleg av in Adware so nujno potrebni popravki OS, ki zakrpajo marsikatero varnostno luknjo. In pa seveda če ždiš na netu tudi požarni zid, ki je pravilno konfiguriran. Lahko imaš najboljši posodobljen av, 5 antispajev, vse popravke pa ti nič ne pomaga če imaš share brez gesla in odprte NetBIOS porte. Rabim par minutk, da ti nardim kompletno štalo :))
Forum je zaprt za komentiranje.