Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Nastavitve slike za RAČUNALNIŠKI EKRAN

Nastavitve slike za RAČUNALNIŠKI EKRAN

Zanima me kakšna je pravilna nastavitev svetlosti ( brightness ) in kontrasta na računalniškem ekranu zasledil sem že omenjeno temo vendar me vseno zanima kakšna je najboljša rešitev???
česa več česa manj, da bo slika čim bolj naravna

Hvala za odgovor!!!

Sodobnejši zasloni imajo že sami nekaj osnovnih nastavitev (npr. text, internet, movies, games…), pa si sproti nastaviš z gumbom primerno nastavitev. Sam uporabim ‘movies’ pri kakšnih temačnih grozljivkah in pri obdelavi fotografij, namenjenih za barvni tisk, sicer pa najraje nastavim opcijo ‘text’, ki še najmanj utruja oči – če je ozadje (belina) pretirano svetla, me to moti. Ostrina pisav na sodobnih LCD zaslonih namreč škodljivo vpliva na oči, zlasti pri daljšem delu pred zasloni, saj dolgo zremo v isto področje zaslona. Priporočljiva je t. i. očesna joga, s katero si pogosto razbremenimo utrujene oči. Skratka, četudi ni več škodljivega sevanja, so pa nastopili drugi škodljivi vplivi.
Tudi pri daljši uporabi prenosnikov, ki imajo slabše zaslone, številni uporabniki zaznavajo določene težave.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close