Najdi forum

Nastavitve kartice

Pred kratkim sem kupil grafično kartico ATI RADEON 9100 64MB, vendar imam z njo probleme pri nastavitvah.Če prižgem računalnik brez da imam kabel vštekan v TV out imam lepo sliko brez migetanja, če pa vštekam kabel v TV out, mi že pri samem zagonu manjka slike zgoraj in spodaj, kasneje pa ko se sistem naloži, je slika sicer vredu, vendar vseeno nekoliko utripa kljub ročni nastavitve osveževanja.
Problem pa imam tudi pri nastavitvah TV out-a, saj se mi prenese samo slika ki jo imam za ozadje in še ta je črnobela, ne pa tudi namizje.
Hvaležen bi bil za vsako pomoč!!

lp

HVALA, uspelo mi je prenesti sliko na TV, vendar pa je slika še vedno črno bela. Kje pa se to nastavi?

lp

PROSIM, ALI MI LAHKO KDO POVE KAKO NAJ SPRAVIM BARVE NA TV. JAZ SEM ŽE SKORAJ DOKTORIRAL, PA ŠE NE GRE!!!

HVALA1

LP

Ja preprosto s čopičem!!!!

Uf, to tudi zna biti problem, včasih namreč ne gre z Svideo kablom (to je tak, ki ima priključke podobne miškinemu (ps2). včasih je potrebno, naj se sliši še tako čudno kupiti adapter iz S-videa na činč (iz kartice) in potem še iz činča na scart za na TV. (in vmes činč-činč kabel)
Takole sem svojčas premišljeval: imam kartico z S-video izhodom in poleg je bila priložen adapter na činč. Scart adapter, ki sem ga kupil je imel Svideo vhod, video činč in dva audio činča, pa še stikalce za IN/OUT preklapljanje.
Če že z činčem dela tako super (sem si mislil) bo pa z S-video kablom ja še bolje. Figo. Od vsega naštetega (razen seveda kartice) je bil najdražja reč, barve pa niso in niso hotele na TV. Niti s čopičem ne!
Torej, če kdo potrebuje svideo kabel na se javi, šenkam za pivo.
Tebi gp pa nasvet, poskusi še z činči. Dobro bi bilo, če bi si scart in S-video-činč adapter lahko v štacuni najprej sposodil, da vidiš, kako deluje.
Je pa vse skupaj odvisno od televizije, da ne bo kdo takoj pametoval, kako njemu doma vse dela super.

Hvala za nasvet, ampak jaz že imam povezavo z činč. Prej sem tudi jaz imel Svideo povezavo in je bila zanič slika.Naj še povem, da sem imel pred Radeonom, GeForce 2 in mi je vse lepo štimalo.
Resno pa premišlujem da bi Radeona prodal in si raje omislil GeForce.
Kaj mislite?

A tako, no to je pa druga reč. sam imam tudi GeForce.
Potem pa – ker ne vem iz česa vsega si že diplomiral v nastavitvah 🙂 – naj omenim za začetek nastavitve Formata. Meni najbolje dela na PAL-B, nikakor pa ne smeš imeti naravnanega kakčnega SECAMa.
Kako se pa to pri tebi nastavi, žal ne vem.

Sem poskusil že z vsemi formati, pa ne dela. Tudi meni je pri GeForcu najbolje delalo na PAL-B.

Mimogrede – poskusi priklopiti prek videorekorderja (če ga imaš).
Kakšen nasvet več pa bodo morali dati srečni lastniki aTiRAdeona.
srečno!

Tudi to sem že naredil, pa ne pomaga!
Hvala vseeno!

lp

poglej da imaš vredu kabl in da nimaš kak stat TV, amapk zelo velikokrat je problem v kablih ali pa na tv-ju! Najboljš je in tudi najbolj zoprno to preverit da greš z kišto do nekoga ki mo to dela in preklopiš pa vidiš al je problem sploh v nastavitvah ali v kablovju!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close